Saturday, November 24, 2012

terbaik lah sangat kan?

salam

today aku nak kongsikan satu bende ngan korang.harap2 x kena saman la. aku ni as a student a.k.a customer kat satu universiti swasta ni rase x patut sangatlah and rase ketidak adilan itu timbul bile aku penat2 abes study, then sambung tempat same, then punye la aku struggle bnyk untuk transfer crdt. aku skip year 1 dan aku teros year 2, tp sebenarnye sia2 je aku skip ke, transfer ke, ditambah plak subjek. ko rase, saket x hati ko? lau aku, teros terang saket haty beb. tuhan je tahu mcm mane pergolakkan dalam haty ni. and the best part(sarcasm)  bile aku tanye,

A : urrrm,,,jadi,subjek yg da diambil mase ni, burn macam tu je la. abes, dwet byr burn gitu je la.
B : yup, tp u punye crdt hour bnyk la. macam dlu u amek koko 4 crdt hour kan? ni koko terbahagi kepada 2, koko 1, 1 crdt hour and koko 2,1 crdt hour. u x payah amek koko 2 koz u nye koko da lebih drpd sepatutnye amek.

WATER PARK U&!$#[ ni! crdt hour byk wat pe ngok...tp tu la,name pon swasta kn,so wet pon swasta la gak.

"da paling x best dia cakap, ini dibawah luar kawalan saya. kami ikut procedure."
da la kene tambah subjek starting intake aku...ape ni?! wat la explaination betol2,x pun kuar memo, ini x..senyap je.
serious shitt. aku dtg niat aku ikhlas nak belajar, ni len plak cite nye.huru hara kowt. timetable final exam x usah ckp la,mmg hell lah.

la ni, aku dekt seminggu check timetable, venue pon x de g. exam da dekt ni.class pon x bes g. padahal exam minggu depan ni. toksah cakap pasal yuran la,,,hr tu aku check outstanding balance 0.00 then mase aku nk print slip exam, outstanding balance ade rm45.00.. so aku ingore je koz nk amek slip exam kene bwh rm1000 pon boleh..la ni x leh plk..kene 0.00 juga..hotak dia..abes,kesian kot student2 len nk sit exam lau yg x de dwet tuh..kat situ aku rase ade sedikit untungnye aku student under MARA..hihi.. yg lain amek PT.kirenye aku bersyukur kat situ la..banyak benefit kowt. kat U&!$#[ ni, hnye certain student je dpt MARA. so, aku dengan ht yg x rela aku pon byr la, rm45 tuh...
baru la aku dapat nk print slip exam ni..hurm.....(sungguh geram haty ini)

 so, ini lah hasilnye...ni mase 22/11/2012 aku print, tp bile aku nak log in semalam 24/11/21012 (sesaje nk confirmkan balik)
  aku  mendapati ia telah pon menjadi macam  bawah ni

-
-
-
-
-
-
\/



 BEST KAN? ^^

video
MEMANG BEST. MEMANG TERBAIK LAH KATE BOBOBOI!!!
saje aku upload video ni, nak mentionkan terbaik dye tuh cam harrreeem same cam video quality tu gak. (tandenye aku protes nok)







Saturday, October 27, 2012

jiwaku memberontak!

Lari lari lari
aku lari tinggalkan semua ini
Untuk mencari-cari
cari ketenangan diri
Pergi pergi pergi
engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu mahu
engkau hadir dalam diri ini
Keluhan hatiku tak siapa yang tahu
Ku simpan semua sebak didada
Biarpun ku yang terluka
Pernahkah kau mengerti
caraku memujukmu
Pernahkah kau hargai
caraku mencintaimu
Lafasan kata dari bibir
Adakah ia dari hati
Mungkin kau tak fahami maksud yang tesembunyi
Titisan airmata dari pipi ke bumi
Pernahkah kau peduli betapa sedih diriku ini
Mengapa aku yang terluka
Aku yang merana
Aku yang menahan sisa baki cinta ini
Engkau yang meminta
Aku yang sengsara
Rimas rimas Aku rimas
Tinggalkan seorang kecundang
Istana jiwaku goyang
Roboh dan tumbang
Sawanku lantang
Tidak berpantang
Letupnya siang siang
Bukannya alang kepalang
Datangnya perang
Dan bawaku ke jurang
Pulanglah sayang
Janji ku tatang
Ku hapuskan dalang
Dalangnya sayang
Sayangnya hilang
Hilanglah garang
Garangku terbang melayang
Terbongkangku terbang kau terhoyong-hayang
Tak pandang belakang
Terkankang gilaku tak diundang
Ku rapuh semua tak bertiang
Janjiku kini kan bertulang
Lari lari aku
lari tinggalkan
Tuk mencari
Untuk mencari ketenangan
Aku pergi tinggalkan
Tinggalkan kau sendiri
Ku pergi..kini ku pergi
Tinggalkan mu sendiri

Friday, October 26, 2012

hari hariku tak seindah dahulu

salam,
hari ini aku sgt down.moody sgt2. bnyk bende terpikir dlm kepala otak.kalau lah bleh drag2 perkara2 yang x aku inginkan da lame aku wat.aku punyai masalah yg kronik iaitu lau hari2 aku moody tu,aku akan mkn lebih dr sepatutnye.hahaha!! kronik x? kronik x?

aku da pasang niat da,ingat nk kuruskan badan memandangkan aku pun meluat tgk lemak2 tepu yg meleka kat badan aku ni.dlu aku seorang sprinter.laju gak lah aku lari,cume skang lari2 anak pown da sempot...memandangkan bila badan chubby gini menjadikan aku rendah diri plus aku ni bleh r dikatekan bajet bagus. memang! memang aku bajet bagus,da tu ko x suke ko nye pasal la. sorry.emo skit. aku x taw nk wat mcm mane.aku wat baik org pndg hina kat aku,bile aku niat wat jahat plak,keji plak rasenye. just be yourself amy. x kira lah ape org sebut pasal ko, ataw x percaya ko, even family sendiri pon kutuk ko ke, just be yourself. ignore it. forget it. yang paling terdekat cume Allah. x da ape yg yg aku percaya melainkan Nya. aku hampa,aku buntu... ape aku wat kurangnye sokongan. semua x kene di mata, x keang di hati.aku pon ade perasaan gak.zaman remaja ku berlalu dengan pantas,aku x macam org lain. apa yang aku harapkan bukanlah seperti yg aku harapkan. aku bersyukur sgt aku dilahirkan di dunia ni, dan aku mahukan yang terbaik untuk diri aku.aku sgt2 beharap hari esok lebih indah drpd semalam.mujurlah ada insan yg amat aku sayangi bantu pulihkan semangat aku yg hilang.ibarat aku lemas berenang dilautan,diatolong selamatkan. aku x sure nape dia kurang disenangi oleh sesetengah pihak T.T

andai itu takdirnya,akan ku ubah menjadi takdir aku.aku ikhtiar!
kalau sudah tertulis,makanya aku redha. semoga Allah beri aku hidayah.amin~

Monday, October 1, 2012

jatuhnya egoku sekian kalinya

aku masih ingat lagi tarikh itu hingga kini,walaupun da berlalu selang beberapa hari.namun aku bersyukur masih ramai faham tentang keadaan diriku pada waktu itu.dibendung rasa marah yang teramat,aku tewas! tewas dengan diriku,amarahku. bukan kemarahan yang aku lontarkan,tetapi tangisan ku lepaskan.aku x dapat lupa peristiwa itu.sangat2 menyakitkan hati.kalau ikutkan hati ingin ku bunuh sahaja dia! memang kau tuttttttttttt!!! kenapa aku perlu hidup bersemuka,menahan sakit hati dengan tuuuuuttttt tu! hari bahagia menjadi duka.aku malu! aku marah teramat sangat! tak mengenang langsung baik buruk.ko pikir hal ko je kan..?! x pe2...what comes around goes around.ko tengok lah!bukan nk mendoakan,tp ko ingat lah,x selamanya ko selamat.semakin aku menulis semakin sakit hati aku.biarlah noktahnya terhenti disini.berdoa lah semoga aku dikurniakan hati yang bukan seorang berdendam..berdoalah banyak2....

Sunday, September 2, 2012

suke2 aje

salam,

hr ni aku bgn cam yase la..matahari da tegak atas kepala.mak aku da lali da,tp aku still wat keje2 dapur seperti mana anak dara yg lain gak.semalam smpai umah jam 12.30 pg koz raye open house x hengat dunia.bukan pe...da bertahun x jumpe kwn2 since 2003 lg.itu yg makan mase tu..memule aku drive ke seremban jaya..trust me,name je IC address tinggal seremban,but jalan seremban pun aku fail!kene google map bru la leh,tu pun aku x reti bce peta sngat.. errk? +.+".. nak beli GPS x mampu..(student lg la katekan)hik3..nak dijadikan cerita,aku drive ke seremban jaya untuk amek member aku sorang ni,namenye sheera,drpd form 1 till form 3 muke maintain jew..yg pling x bleh blah,ketinggian dia same je..opps!sorry kawan..(buat gaya oppps!opss!staailista propaganza!).nak cari dye nye rumah senang je,direction dye bg mmg tepat la,superb sgt cume aku ni yg bimbo bab direction.name je ade kete,tp jenjalan sane sini aku x reti.aku mmg jenis prefer dok umah drpd g ane2 melainkan itu kehendak aku sendiri,tp pusing2 umah,senwang leh r..sejak kene langgar lari ritu aku da takut nk kuar2 sgt.sian Lola (name wira kitty aku tuh).aku panggil dye Lola sebab luar dye cam sporty skit,kaler grey metallic,sport rim pown grey gak,lowered plak tu...dlu ade pasang bumper tp sekarang ayah aku bukak...cit!tp tgk dlm dye seat dye Hello Kitty kau!sebab tu aku g name dye Lola,tomboy but inner beauty gitew..ahaks!(perasan sendirik jah!) credit to my abg (faisal),coz kete ni dye nye,bila dye da pakai vios,automatically ownership bertukar tuan..hak3,,thank u..thank u..and thanks to my beloved future hubby,abdul hamid hassan( i am not ashamed to mention his name) coz pasangkan seat Hello Kitty and buy me Hello Kitty pillow.aku jage bantal tu bagai nak rak..bile anak2 buah naik kete,yase r bebudak kan..kotor la ckit2..huk3 T.T.
tp dia kata kat aku,

H: x pe,bleh bli g nt.jgn r sedey.
A:u know kan..yg amat sentimental value..
H: alah...brg je kowt...lau abg ni len la lau hilang ke,jatuh ke...bru sedey..
(dalam hati huk3..ok2,aku terima alasan tu dalam ht keterpaksaan menerima hakikat)

biase r..aku ni jenis sentimental skit,ape2 brg,mesej ke even surat layang aku masih simpan..huk3
dan paling x best,aku masih ingt no phone seorang member aku masih kecil dlu,ade r kejadian mase kecil2 dlu...bebudak nye pasal kan,kowang penah ade experience kan suke kat budak tu...suke kat budak ni..aku pun terbabit,walhal aku just nk tolong member aku jep..last2 misunderstood were happen.(pedulik hape aku Grammar aku salah,,hihi).lau leh aku na padam memory otak no phone budak tuh,sekarang bukan budak da..da besar da..fuh!fuh!fuh! lupe la lupe la!sentimental sgt kan,bukan special sgt pown na ingat,nt jeles plak future hubby i..huhu(i don't mean to hurt your feelings,i am just honest b..)errrm..suda la..back to cerita raye td..

mase aku g amek member aku tuh..jnji jam 8,aku bertolak jam 8 suku,yase r janji melayu.da sampai seremban jaya je aku total lost,aku ikut direction tp yase r,aku kiri kanan mane reti beza,so sheera,i have to admit it,terus terang aku kiri dan kanan memang fail.puas my Mr H betulkan kiri dan kanan but aku still x reti bezakan.itu faktor utama why aku sesat(sebaik mase JPJ dlu aku study satu mlm tuk kiri dan kanan aje taw!)..so jadi la sejam aku amek member aku tuh...sampai je kat open house tu jam 9...padahal dekat plus senang nk cr. bimbo tul aku ni bab jalan.serius,lau aku lost,aku cepat panic.ingat g mase aku cr umah sewa,aku print map pown x jumpe,tepon gak org kat sabah tu bg direction..Haaa..mcm tu sekali taw.i know,i am too dependent on him.he's the one i trusted selepas my parents..thank u by koz paham yg.

sesampai je open house tu borak je manjang,yg best skali dessert de tuh..perrgggghhh! 10/10 la..sedap giler samapi aku suh member aku amek bape kali da...hihi(nasib r korang badan kecik,amek bebanyak x malu,aku ni XXL amek memanyak bikin malu mah...) T.T..borak2 smpai la jam 11 then balik...lepak2 jap umah member till 12,then balik..sampai je 12.30,then sheera call,tnye whether aku safe journey coz sblom balik mama(fairus,aku panggil dye mama since 2002),nampak kepala kera la...(actually kucing),bikin hati gua seram sejuk.. alhamdulillah selamat smpai umah..

pastu,ape g..berborak ngan encik abg syg lah...

to syeera, ko tanye why cik abg x mesej and call aku time aku beraya? of course dia faham situation aku beraya,so aku hormat apa yang dia wat,dia hormat ape yg aku wat.so,same2 la..x kire r,,,dye tgk bola ke,men gem ke,aku x kn kacau..bru aman rumah tangge....hihi

15 sept ni anniversary yn ke 7 years 5 months,moga Allah lindungi dan berkati hubungan ini..amin~

Friday, August 10, 2012

goodbye baby goodbye

salam,

this entry is showing my true feelings. less than 10 days we want to celebrate hari raya puasa. can't wait to celebrate it with my beloved family even though my grandparents from both side passed away. this year, two people in my life passed away in the same month,I've lost both in the same time, i don't know how to interpret this feelings..sigh~

i am close with my grandfather but when he passed away, i feel empty..empty..(like najwa lattif song) T,T

this raya is not happy like previous year, when time passed,we don't know how they passed so quickly.I miss them so much especially to uwan,every year she will cook ayam maman for us.it is tradition food  for us when we balik kampung.this year we cannot eat ayam maman.so sad T.T

please sedekah al fatihah to both of my grandparents.moga arwah dicucuri rahmat.
arwah atuk meninggal 6 march 2012 dan wan 23 march 2012.time 6 march,aku ada test paper Law tp x jadi amek and 23 march aku retest paper Law..In that time,hanya tuhan yang tahu mcm mana aku hadapi,time belajar aku kehilangan dua org aku syg,and that time aku sakit masuk hospital for a week. then next week final exam,i tried to managed time and alhamdulillah, Allah telah bantu aku.sedikit sebanyak pointer aku naik.syukur..

* bahasa inggeris saya tunggang langgang..maap..maap... =,="

Thursday, August 9, 2012

JUJUR AKU SAYANG DIA

salam..

hampir seminggu lagi nk raya,rasa sekejap je ramadhan..ye,timbulnye sedikit demi sedikit kekesalan berlaku,secara perlahan2 ia dtg.mgkin kah aku da terima hidayah?aku pun kurang pasti,keliru.yang pasti,aku nk berubah jadi lebih baik,tp lumrah manusia kadang2 alpa dan melakukan kesilapan.mungkin aku perlu seorang untuk membimbing aku.daripada tgk keadaan sekeliling,aku da  tgk dan merasai apa punca dan kesan yang berlaku.dr situ timbul keinsafan diri,takut satu hari nanti akan terkena dan menyesal.saat itu tiada gunanya ,hanya penyesalan yang tidak berkesudahan.

malam ni,aku x dpt tdur.badan terasa sakit.lenguh,sengal.semua ada.so,aku updatekan blog ini yg suda lama berkubur.hihi..hari ini abg tension skit,aku rase sedey gak tgk dye camtu.PS3 dye wat hal.macam biasa lah,brg elektrik kan sensitif,x leh berhabuk ckit,apatah lg jatuh.lagi lah!sian tgk nasib dye,punye lah susah dpt kerja,macam2 bos dia wat kat dia.bygkan kerja dr jam 8pg,smpi kadang2 jam11 mlm bru balik.tp gaji rm800..bygkan..aku kesian gak.pastu byr sana cni lagi..tu la,aku harap ada hikmah dan kehidupan yang setimpal dengan keringat dia.malam2 dia mengadu kat aku.aku x taw nk tolong mcm ne.almaklumlah,cinta jarak jauh.bnyk dugaan.sorang kat sabah,sorang kat n.9. T.T
hari2 skype untuk lepaskan rindu,nk tepon kredit x ramai.bila berskype tu cam yase r,terlelap..kadang2 terjaga tu tgk aksi masing2..ade terkeluar ayak liur la,ternganga la..berdengkur lah..kadang2 berlawan dengkur sape lagi kuat.mcm kelakar plak..bestnye hubungan ini,harap Allah beri kami peluang untuk bersama.aku takut berharap jadi aku berdoa agar aku menjadi yang halal bg dia.insyallah.doakan yer?^^

aku bukan nak kata ape,cuma dlm perancangan kami dalam 3 atau 4 tahun lagi.kahwin di usia yang muda aku rasa payah,biar lah kita mengenali hati budi dahulu,susah senang bersama, yang paling penting komunikasi selalu kena jaga.itu titik tolak sebuah hubungan yang kukuh.abg selalu ingatkan aku hal itu.aku tahu dia syg kat aku sebagai mana aku syg kt dia.tp kadang2 dia nk lebih dr aku..cis! (ye la.abg amek la syg yg lebih,,lg untung yg taw..hihi org syg kita kan,sape x mo..)
aku ni manja,kdg2 dtg gedik aku ni,yg peliknye dia suke.ye la org bercinta,kentut pun wangi..aku teringat dia dahulu,mase mule couple..sweet sgt...cume sekarang lagi romantik.aku suke! dlm sudut ht aku mmg nk menikah awal cume aku rase kitorang ni da lah sebaya,beza bulan je.mama aku penah kata org sebaya ni mcm2 lah peelnye..ye lah,sebaya kan,nk menang je..tp bagi aku,dlm hubungan kami,dia BANYAK mengalah.itu slh satu sebab kenapa aku syg dia sgt2.bila aku pandang diri aku ni,bkn lah cantik mana,pandai pun x sangat,suara lau menyanyi pown ke laut,bakat melukis pown x de compare ngan dia..bg aku muke dia sweet sgt,mate redup,suara sedap..pandai menjaga hati aku..(tp kenkadang bikin panas gak!) tp dia cepat2 betulkan keadaan..itu yg aku suke sgt..
 dia selalu ckp kat aku :

Abg:ape yg yang suke sgt tentang abg?
Aku: yang suke abg no reason..cume ht yg kata yg suke abg.

kita x perlukan alasan untuk kita menyayangi seseorang.cume aku nak tegaskan dia memang lelaki baik.aku sangat2 suka kat perwatakan dia yang lucu.dia selalu wat aku ketawa..lau dia ada disamping aku,dia mesti akan bg yg terbaik wat aku.mase kami belajar dlu aku ingt lagi,time tu form 5..ade kelas tambahan,dia akn balik n bawakkan nasi telur mata kerbau,sos kicap danikan bolong.yang paling penting dia masakkan aku telur mata kerbau yang cantik sangat!aku suka! sampai lah mase diploma dlu dia masakkan aku makanan.mana ada lelaki sebaik dia wat mcm tu(bg aku).aku terharu sgt.kdg2 aku basuhkan baju dia,dia pun wat aku mcm tu.kiranya kami saling membantu dlm segala hal termasuklah meniru dlm ujian..=,=" errrk?

sekarang ni jam 3.08 pg,20 ramadhan 2012..aku masih x dpt tdo.maybe sebab kesakitan pinggang aku ni wat aku x selesa nk tdo.almaklumlah uzur.huhu..byk lah nt aku kene ganti..adeh...sekarang dia ngah tdo..berdengkur..seronok tgk.mcm sweet je..sumpah comel! dengan bibir dia yg tebal tuh..tp hr ni dia tidur agak sopan sket,lau x tu kuar ayak liur..(tp mmg sopan pon tdo)


 yg paling kelakar aku ingt bila bersama dia time gaduh.kaw2 gaduh..cume kitorang tukar term gaduh tu kepada sukaneka..sebab mcm sukaneka..serius! menang kalah mmg bukan dpt pingat cume aku lau bergaduh ngan dia,menjerit sape g kuat,melalak sape g lame,berlari sape g jauh,dan etc..mcm sukaneka la senang cte.kelakar lah bile int balik.sampai aku ketawa sekrg ni..hihi..aku ni nakal sebenarnye,hanya dia leh tahan ngan kenakalan dan kedegilan aku.hihi

aku x taw kenapa aku suke and syg sangat kat dia.maybe sebab dia wat hari2 aku indah.sedikit sebanyak dia mengubah cara hidup aku.hanya aku yg taw.yang paling penting..JUJUR AKU SAYANG DIA.. ^^

*abg,u are the best Allah give to me.I hope i can make u smile forever like you always give to me.love you

Monday, July 23, 2012

as-salam dan salam ramadhan

sempena birthday aku yang ke 24 ini(18 july lalu) aku smbut dengan penuh kesyukuran dan penuh kesederhanaan. without cake or hadiah but full of wishes from family and kawan2 serta si dia yang tersayang membuatkan diri ini dihargai. Alhamdulillah,syukur ke hadrat ilahi kerana Allah telah memberi aku peluang untuk hidup serta berbakti kepada ibu bapa selama 24 tahun ni,dan insyallah jika dipanjangkan usia semoga aku akan terus berbakti dan menjadi anak yang baik dan solehah.
macam x percaya da 24 tahun 5 hari da aku bernafas di bumi Allah ini..syukur..syukur..
walaupun x seperti orang lain, walaupun tidak disambut,aku rasa "it's okay larh amy,next time maybe lagi bagus dr hari sebelum2nya"huk3 :(





aku pasang angan2 nak beli satu benda ni,mmg da lama aku impikan.kene kumpul wet la nmpknye..huhu.kalau nk taw aku ni jenis yang menghargai brg dan sentimental value..ape jenis yg berkaitan dengan memories seseorang aku akan simpan atau rakamkan.so,benda yang aku nak ni instand dpt simpan dan senang untuk aku keep the memories.i want it!! kalau la dapat kan..huhu
nak taw pe dia? kamera instax hello kitty..comel dan menepati ape yg aku inginkan..aku harap aku akn dpt bende ni.insyallah..bg org lain kegilaan dorg of kos la tab,note,i pad but me, only THIS is enough..huhu...bestnyer lau dapat...(berangan =,=")

video

Tuesday, June 5, 2012

Alhamdulillah

As salam

hari ini aku nk kongsi sikit kegembiraan aku ni. Abg msg aku, " hi,please call me back"
hati aku terdetik,mesti x de kdt ni.then, aku call dia. Good news, dia g interview and guess what? dia dapat kerja. Alhamdulillah..aku bersyukur sgt. lau nk tunggu RISDA tu, bila la agknye bru dpt. tpi wat sementara tu, kerja at Giant pun ok.aku x kisah,janji dia ada inisiatif utk meneruskan kehidupan ini.
ape2 pun,sem ni aku nk naikkan pointer cgpa aku yg sedang berusaha untuk naik mencapai target.supaya boleh aku menerima kerja yang bagus and dapat conversion MARA.hihi
aku berharap semoga kehidupan aku dan kehiduapan abg terus terus maju,mudah dan diredhai.itu yg penting. ^^

ni aku nk mengomel sikit.
 perasan x,sekarang panas je..x da hujan.panas sgt dunia ni da.tmbh2 aku hangin betol ngan Majlis pembandaran Shah Alam ni..da tahu panas,gi tebang pokok kenapa..? x paham aku.lau trim pokok tu aku rase ok la..sampai nk tebang2 plak,panas taw x!
 masuk kali ke berapa tah aku ni mandi.panas giler.pakai kipas mcm tu je juga.udara panas je yg kuar.nk tdo luar bahaya plak.bulan 3 hr tu aku kena denggi.pastu mmg TAK la..aku tdo luar.fobia!huhu

2 sem ni aku lari budget silit dgn byr macam2 keperluan aku..huhu..sedih2
aku naik angin tol ngn p1 wimax aku ni..da la aku byr abes.on time plak tu.kdg2 je lewat..tp tu r..Quota exceed.. geram tol.sebaik r bulan 8 ni abes kontrak.mmg x lah aku pakai ni g..potong..potong..
teringat iklan dia dlu.." kasi potong r" hak3..ingtkan best.x best langsung.awal 3 bulan ok.lame2 da makin naik lemak,kalah lemak kat badan aku ni.hihi..
yang hanginya, aku da byr,x smpi seminggu tinggal 47%, wtfish! guna pun jarang.based on my experience,x yah la pakai ni. elok lagi TM.sokonglah buatan Malaysia!! (dan2 je,ntah2 P1 pown Malaysia nye,cume ntah la..kuality x bgus)

mls nk tulis pepanjang.esok ade kelas pg..nk tdo.semoga hari2 esok merupakan detik terindah buat kita semua.assalammualaikum






Thursday, May 24, 2012

kenangan itu

video

Assalamualaikum,

hr ini aku nk kongsikan sikit perihal kisah cinta aku yg suda berusia 7 tahun 10 hari 14 jam 36 minit 2 saat ini. bermula kisahnya aku ni student dr smk (p) likas kk transfer ke semporna early February 2005. oleh disebabkan aku amek matapelajaran yg agak bnyk time tu,so x de kelas scientifik untuk aku masuk and ade satu cikgu ni offer aku masuk ke kelas dia.dengan tanpa berfikir panjang, takdir tuhan agaknya aku masuk kelas 5 uitm. then,time tu aku masuk ke kelas tu dengan rase agak2 takut la sebabnye x de sorang pun pompuan at that time.(rupanya dak2 pompuan ade spot check,no wonder lorh dorang x de) so,aku duduk la dlm kelas tu dgn semuanya lelaki. =,=" (sebaik cikgu ade..fuh!)


ini la dia yang aku minat tu!



agak2 dlm 2 bulan kowt aku terpikat dengan sorang mamat ne.agak sombong.sebab tu aku tertarik.memula org ingt aku suke kt member mamat ni,padahal aku syok kat mamat ni.so,aku pun curi detail dye dlm bilik guru and sempat salin no phone dia.ingt no phone dye sekali bapak dia da.....
(aisehmen...time tu ne ade phone sgt time belajar,aku je ade time tu.dia x de..)so,aku pown syok sendiri je la ngan perasaan aku ni.pastu kawan aku (nor harun) adjust aku ngan dia memandangkan aku mmg syok kat dia.nampak sgt la aku ni yg suke sgt2 kat dia an..?untung r dia koz aku yg cr dia.



istilah jodoh mmg tuhan yang takdirkan,kite just kene cr  sebenarnye..so,jgn lari dr topik asal.slom ni aku x de satu pakwe pun time sekolah.bukan x minat cume x terfikir g.tp bila da form 5,nak jugak rase mcm ne bercouple.hik3..(al maklumlah remaja la katekan)

ni aku,gmabr ni dia yg take pic


dengan pertolongan nor,dpt juga aku rapat dgn hamba Allah ni.da la ensem.hik3! and pada hr jumaat tu la kitorang start couple.memang bnyk gak dugaan ngan cabarn bile bercouple.tp nk x nak kita kene cube sejauh mana kita boleh bersama.lame2 rase keserasian itu ade tp almaklumlah org bercinta kdg2 tu ade gak timbul tenggelam gak.huk3. soal tu x nk ungkit koz very2 sensitif.tutup buku pasal tu Fullstop!

lagu first time dia bg kat aku lagu demi cinta suci by unic.then dlm bnyk2 dye bg aku aku paling suke lagu ni.lagu kalimah cinta by in team.smpi skrg lau ape2 pun terjadi,aku berpegang atas satu prinsip.kepercayaan itu penting dlm sesuatu hubungan tp kejujuran dan kesetiaan itu susah nk dikekalkan.apa pun terjadi kita redha.insyallah aku redha~

first time gambar bersama-adik aku take pic ni    




 aku harap hubungan ini dapatlah dikekalkan sebab benda2 mcm ne sape yg x mo ending yg baik kan. 7 thun tu agak lama rasenye da cukup aku ngan dia kenal hati budi masing2.aku harap dia dapat hargai pengorbanan aku yg telah setia almost 7 years bersama dia.

Saturday, May 19, 2012

life is nothing without him



assalammualaikum,

tepat jam 10.20 pg td, hafiy dan abang2 nye serta ibu ayahnya pergi ke Kuala Rompin..aku sedey.nk melangkah pun susah.apatah lagi bernafas..haaaaa.semmmpuuuttttt!!(bak kate sepah) T,T
tiap2 pagi masuk bilik cium dye,da mandi cium dye,pastu tdokan dye,da jage plak memain ngan dye,pastu bawak pergi jenjalan petang2..time maghrib mule la wat perangai gedik dye..huk2...sume tu makcik rindu.macam ilang akal pun da ni.sebaik angah ade tinggalkan baju dye.huhu..slom balik td.aku ngan mak mcm berebut nk pegang dia..huhu hafiyy,,,makcik syg hafiy sgt2!!
x mampu nk menulis pnjg lagi.takut air mata jatuh lagi..

Monday, April 30, 2012

post yang x beberapa best tp ok la..heheh


Salam and selamat sejahtera

hari ini aku nk share sikit mood aku,semalam aku moody.Hangin satu badan,and yg jadi bahan experiment nye adalah abdul hamid bin hassan.hak3!! jahat kan?sian dye.maybe aku tertekan result peksa nk kuar and aku mmg moody smlm.nasib abik ada dia yg selalu memahami aku..sesi pujuk memujuk start dr jam 12 smpi jam 3 pg..panjang benor session pujuk memujuk ne.sorry abg (^,^)
 Tapi aku tabik la kat dye ne koz sepanjang masa aku ngn dia ni,byk sabar ngan karenah aku yg kadang2 tu gedik memanjang,kadang2 tu marah x hengat dunia dan alam fana ini.sorry sgt2.you r the best man.hope u can bertahan smpi bebila la ek..hik3..sifat dia yang pelembut hati seperti Downy tu wat aku tertawan..hak3! jiwang suda

Abd Hamid Hassan.dia encem cangat!n baik cangat!
 kesian dia semalam.terpksa layan aku meroyan seketika.semalam terpaksa lyn aku melalui skype.abes wet dia kol aku.tp biasa lah,perempuan lau moody sesangat ne tandanya ada la something x kene ngan hormon dye..ampun abang..hak3!!( tu Gedik namenye!!) Ahaks!



ni Fikri Haziq yg naughty

semalam juga ank buah kesayangku balik iaitu mohd fikri haziq.dia balik rompin,pahang.(rumah dia la)huhu..sedihnye aku bkn kepalang.smpi x lelap mata aku memikirkan dia.malam2 aku tolong gosokkan belakang badan dye(budak ne mmg cerewet time tdo) pastu lasak plak tuh! =,="
aku selalu gaduh ngan dye koz dye ni suke sakat org.kadang2 provoke skit bru la dye ok. kadang2 geram gak ngan dye,tp setiap kali dia sakat atau sakitkan hati org tu,dye pujuk balik..hehe..umur bru 3 tahun.dye sweet...sgt!kalau dye perempuan lagi sweet.ibu dia nk sgt anak perempuan tp ape nk wat,x de rezeki ank perempuan.4-4 lelaki..hero la katakan.aku rindu sgt kat dye.hampir setiap hari aku menjaga dia.buatkan susu tengah mlm.huhuhu...sedihnye.. (T.T)

       
ni fikri haziq yg ayu lagi muslimah.chewah!

















So far,aku puas hati dengan usaha aku,walaupun aku banyak terlepas kelas.bnyk yg berlaku sepanjang aku berada sem ni.2 minggu sebelom exam,wan aku meninggal,2 minggu slom itu plak atuk aku mennggal.and masa tu plak aku skit dan masuk hospital.walaupun ala kadar tp Naik mendadak..aku bersyukur..Alhamdulillah..aku bersyukur.Aku yakin boleh naik lg.Insyaallah~
aku sangat neves bila nk tgk result,member baikku eca pun sgt neves ngan result dia mudah mudahan sumenye ok dan berjalan lancar. aku doakan kawan2 aku berjaya dalam ape bidang yg dorang ceburi.dan aku doakan supaya adik aku dpt ape yg dia hajati.amin


pic bru td tangkap mase g klinik.hihi

nak tgk x,gambar terbaru Firdaus haffy..comel orangnye..da pandai angkat2 badan minta dukung padahal bru nk masuk sebulan.memang bijak la budak sekarang ne.Aku suke!aku suke cium dye time tdo.comel sgt.and dia sgt suke lau dicium..dtg GEDIK dye..hihihi,,

see! i told u..dye da pandai senyum juga!bonus tuh!


 ok lah..takat ni je post aku..lau ade salah silap maafkan lah ye.segala kebaikan dtg dairNYA dan segala kekhilafan dtg dari diri sendiri.
Assalamualaikum


Saturday, April 28, 2012

hari yang Carca Marba

salam sejahtera pada smua di luar sana,

hr ni kalau bleh aku nk update blog aku hari2. sejak kakak aku bersalin,family aku la menjaga dia dengan anak2nye.anak dye ade 4 je,tp 2 da sekolah,so diorang jarang2 dtg..yg baby dan yang umur 3 tahun tu je yg ade.aku nk cite ckit r..yg umur 3 tahun tu sweet n naughty..kadang2 geram gak ngan dye,kadang2 tu sweet je.tu yg aku geram.aik?mana satu ni?geram sebab naughty ke sweet? =,="

hari ini ayah aku agak best,dye x gerak2 dr komputer dr pg td smpi petang.minta aku ajar cara wat email ngan Facebook.pastu g siap2 mandi,selesai solat asar terus g Alumni sekolah dye kat kmpung.sebaik kawan dye drive.aku risau gak koz mate dye jalan malam mane la nmpak sgt. sepanjang aku kat umah ni,bangun,tolong mama masak,jaga baby,sidai kain,lipat kain and tdo.tu je..hari2 rutin yg same.aku suke jaga baby.aku ade la sikit2 pengalaman menjaga baby.dr anak kedua smpi ank yg keempat kakak aku, aku yg tdokan,beri minum susu,(lau yg baby g laki tu minta kat ibu dia r)aku x kawin g... hik3,main2 ngan dye.kiranya aku pass la jage baby.yang baby baru lahir kakak aku ni namenye mohd firdaus haffy.aku slalu panggil dye baby haffy.mata dia O,O kalau aku panggil dia mcm tu.kadang2 dye tdo kat pelukan aku..bestnye..tp tu r,wat masa ni aku tolong jaga anak org,someday bila aku da dewasa dr segi mental aku leh la kawin.tp wat mase ni angan2 tu ade,tp untuk mengecapi untuk berumah tangga bg aku belum masenye lagi. Spender pun mak belikan,ni kan nk kawin..cheh!
*aku seorang sempoi orangnye. ;b

ini la baby haffy.maaf tangan goyang


pg tadi selesai masak gulai ayam mama aku suh kemas2 dapur koz takut my daddy blah..blah...blah..hehhe.and then mama aku suh la siang ikan sembilang.umaiiiiingaaaii..ikan yg paling aku x suke pegang,da la licin,lau ikan lain aku leh siang g,ini sembilang?menjerit aku bila siang ikan yg ke 4.ade 5 ekor mama aku suh siang.OMG!! yg ke4 tu besar sgt.aku x tahan tgk mukenye mcm ular.licin sgt kulitnye,mmg kuat lah aku jerit,satu umah terkejut..hik3..serius..itu pengalaman pertama aku siang ikan sembilang,Ya Allah..bukan nk kutuk ciptaan tuhan,cume aku geli nk pegang.first2 mama aku naik geram ngan aku.setelah da motivate aku dengan kata2

"Nanti mak mertua ko suh ko siang ikan,mcm ne nk buat?" time tu aku kuatkan diri untuk pegang ikan sembilang yg licin tu..Kendian,ayah ku dtg dapur tgk aku siang ikan. ayah aku kata "orang da biasa makan sembilang tunjuk" hihi..sorry r ayah.mane reti sgt nk usik ikan ni..akhirnya aku berjaya siang kelima lima ikan ni..bangga gak..hik3 kembang kempis idung aku yg kembang ni..samapi ngah tulis blog post ni pun kembang g..hik3..bangga la katakan.aku sempat kata dlm dr..agaknya mana ade ank2 dara sekrg tolong mak dia di dapur kan..at least aku taw la serba sedikit memasak.bukan nk bangga diri,tp motivate diri.hik3

Aku teringat kata2 mama aku hr tu.. beliau berkata "takkan mama nk bagi kau pada orang lain yg x de kualiti ni.kena taw serba serbi masak.At least nanti x malu mama nk bg ko kat orang.Nanti mak mertua cakap ko x pandai masak salahkan mama plak" hiba hati mendengar,betul gak kata2 dia cume aku ade satu penyakit yg smpi sekarang x sembuh2...iaitu penyakit Malas..hahaha!
tp kat umah sewa aku,aku mmg rajin memasak.cume kat umah tu liat skit nk memasak.hak2 =,O!

kurag dr seminggu lagi aku akan masuk balik belajar,apa lah result aku menanti.aku takut gak.aku ade belajar.harap2 usaha aku berhasil.huk3. (T,T)

aku yang selalu perasan lawa..ahaks! jangn marah.bak kata ayah aku,"sapa nk puji lagi kalau x dr sendiri"


Sentuh bab percintaan plak,so far Alhamdulillah aku dan Abang da 7 tahun bersama.hari ini da 7 Tahun 13 hari kitorang bersama dan 8 tahun berkenalan.Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..segala galanya berjalan lancar.dalam bulan ni kurang berbual koz masing2 x de dwet bertopup tp kitorang cr alternative lain dengan ber skype.
At least terubat la rindu tu sikit..hak3..hari2 ckp pun rindu menebal juga.setiap insan inginkan yg terbaik untuk masing2.aku hairan,kalau dengan ibu bapaku aku liat sikit nk ikut perintah,tp lain plak lau ngan dia je mesti ringan segala sendi,tulang temulang aku ikut ckp dia..hak3.. (itu gedik namanya)
So, far aku berdoa aku nk jadi anak yang baik dan ikut perintah ibu bapa,bukan xikhlas keatas mereka.dia selalu nasihatkan aku suh selalu ikut ckap ibubapa.Sesakit mana pun,hati kita dgn kata2 ibu bapa kita,kita ingatlah sakit lagi diorang membesarkan dan melahirkan kita dlu.so,jangan nk berkira sangat ngan mereka.satu hr nanti Allah berkira daengan kita.Aku selalu ingat tu!
Cume yang aku sedih skang ni,aku x berapa rapat sgt ngan mama aku lately,sedih tu memang sedih.aku x pandai jadia ank yg baik pada dia.walau ape pun, hidup mesti diteruskan dan mesti diwarnakan kalau x hidup kita x kan ade serinya tanpa dugaan dan cabaran sebab kalau asyik senang je mesti bosan kan..sebagai contoh la,kalau kita da pandai membaca,mengira.kita wat latihan budak tadika hari2 yng kita da tahu da jwapan dia.tapi hari2 wat benda yg sama.x ke bosan tu!sebab tu Allah beri kita mcm2 dugaan,nk tahu kita ni sabar ke x,nak uji kita ni mcm mana ingat kat DIA.

Da sebulan atuk dan wan telah meniggalkan aku.Atuk meninggal jam 9 pagi 6 march 2012,wan plak meninggal pada jam 6 pg 24 March.time atuk meninggal aku bru bru elok demam setelah seminggu parent aku pergi kerjakan umrah and then aku demam teruk and masuk Hospital.huk3...setelah aku sihat,aku bnyk tinggal test.itu yg paling sedih,,,aku x catch up ape yg aku miss.then apabila wan meninggal aku tgh menjawab test LAW.memang sedih sebab x dapat melihat Arwah wan dikebumikan.Time atuk hr tu sempat.Time wan meniggal aku x smpat cium dan tengok.aku terkilan dan sedih tapi aku xdapat pancarkan kesedihan aku depan orang,biarlah aku menangis dalam hati.Aku sedekahkanAl Fatihah kepada kedua2 arwah yg telah pergi ke Rahmatullah.semoga roh mereka dicucuri rahmat.Amin (T,T)

Mesti korang nk tahu an,kenapa aku menjerit sakan mase siang ikan..sebab aku tengok ikan tu kenyit mata kat aku..hahahha! ayah aku dengan sarcastic-nya ckap "mesti ikan tu jantan,dok kenyit2 mata"
hik3..serius! ayah ku memang pelawak cume dr riak muke beliau,beliau x tunjukkan.hik3..
My daddy is my IDOL and my mama is my SOUL.tanpa dorang x de la aku ni muka bumi ni dan merasa nikmat di Bumi Allah ni.aku bersyukur..Alhamdulillah 


Monday, March 5, 2012

aku sedey

salam

hr ne wat assignment Law.penat! tp mintak2 la markah ok..huhu
terasa tekak ni nk mkn kek...tgk blog teratak impian mcm best..je
hurm...bulan lapan ni abg aku da menikah..tinggal aku ngan adik aku je yg perawan kat umah nanti
sedih gak,koz masing2 da ade haluan masing2..bab kuarga ni aku sedih sikit koz kuarga ialah org terdekat kita..huhu

abg kesayangan aku plak tu nk kawen...huhuhuhu...sedey gile..nanti x de tempat nk manje2 lagik T,T

x de mood r nk tulis pnjg2...huhu...menanges....

Thursday, February 23, 2012

aku bengang

salam

today, I'm in a bad mood.firstly, dpt msg pagi2 ade member suh bgn nk jumpe.then dtg jumpe dye,just bg kertas untuk analyze summary buat assignment CB..dengan bengang nye aku sabar...
msg sampai jam 7 pg,aku dtg awal jam 8.38 pg takut dye tertunggu.last2 aku yg tertunggu..sabar..
Then,dtg bkn untuk bincang,tp untuk mengadu hal yg bukan atau bertanya hal yg x berkaitan.x smpi 10 minit perjumpaan pun usai..aku maintain sabar..lalu aku terus ke kelas yg start pukul 10 pg..aku menanti dengan penuh kesabaran..hingga jam 10 pg aku tunggu hanya seorang member aku, wawa yg dtg..kitorang pun tunggu..punye tunggu minit ke 17,aku pun hairan.x de sorang pun dtg.kami try message member yg lain.unfortunately,kelas batal. mase tu tahap kesabaran aku meningkat dr 40% ke 90%.aku kawal lagi memandangkan aku takut aku stress koz jerawat da naik.then aku risau koz aku x amek lagi test Business Law yg seperti dijanjikan oleh lecturer aku Jumaat yang lepas.dengan harapan aku ingin mendapat score tinggi untuk Law,aku pun membaca sampai terlekat semua ayat2 law of contract dlm kepala otak aku.nak tido aku bace,berjalan aku bace,pas mandi aku bace,dlm gelap pun aku still bace( aku tdo pasang lampu tdo,memandangkan katil aku double decker,aku tampal la note kat bwh katil yg diatas tu)..aku bengang
aku bengang and terus bengang..rase mcm nk nyayi lagu akim-bengang
bukan pe..final exam lg sebulan je.bru belajar 2 chapter.kelas selalu cancel.mmg aku kesian dgn condition lecturer tu(mcm2 mslh ade) but kitorang ne...spend time and dwet untuk menuntut ilmu x kan disia siakan.

sebaik mase aku tgh bengang2 drjam 8 pagi td aku dgr Johara pagi Era fm.terpujuk hati aku seketika dengar lawak Mak Jemah.serius...muke aku naik jerawat lately gara2 bengang yg melampau.stress! dengan assignment yg berlambak2..aku tabahkan hati aku yg tengah bengang ni.

aku buka blog Beautifulnara,aku tgk post terbaru pasal perkahwinan Lisa surihani.Baju,tema warna putih.Cantik! tapi aku tgk muke Lisa agak "tenggelam" ckit dengan kaler putih.I dont know why,Lisa has a bright skin but in my opinion, x berseri la..maybe becoz of factor pencahayaan kowt..huhu T,T
ape2pun aku doakan dye bahagia dengan masjid yang dibina dengan org yg dye cintai

Friday, February 17, 2012

pagi yang gelap,kini sudah terang ^^

salam..
setelah beberapa hari mama,ayah and adik pergi ke tanah suci mekah untuk mengerjakan umrah dan pergi istanbul..aku rase rindu sesangat..
malam masa dorang pergi tu aku rase ok la..keesokannye da rase lain mcm...badan x sedap..
jam 6 aku start muntah2..kemudian cirit yang amat sangat..pinggang pun sakit..mmg badan x larat..
sebaik ade kawan baik aku eca,temani aku g klinik..dapat la mc..mmg aku x larat..tapi tu la..
aku ade dua test kene amek..oleh disebabkan sakit aku x dapat buat..aku demam..

pagi td aku mkn roti,2 keping..
x de selera r..
pastu petg g giant,bli brg dapur..slom tu g alat timbng,temankn ain,,

and aku terima 2 berita baik,one drpd diri aku sendiri and one drpd best friend aku di b.o.m.

first,aku turun 4 kg! bak kate KAng Ho dong..UNBELIEVABLE!! dalam star king!

and yg kedua member aku kata,

"amy,mandarin td mr tan bacakan mark tp xdpt paper lg..amy dpt 93 xsilap.esok die nk discuss bg jawapan test."

perasaan aku rase syok giler!! aku terus g taw ain( anak buah aku a.k.a teman sebilik aku)
dia tepuk tangan sorak,aku harap aku dapat skor dalam sem ni..

aku rindu..mama and ayah..
2 minggu bagai bertahun..
tumpah air mata slom lelap mata...pastu tdo x hengat dunia..(bangun kol sploh pg)
best kan anak dara mak?bgn lewat2..hehe
pas mamam ubat terus lentok..tp ade hati study law dlu..(samapi jam 2 pg je pun)hehe ^^

ade hikmah disebalik tersyrat dan tersirat..terima kasih Allah

dan Allah mengurniakan aku soulmate yg amat memahami untuk menjaga diri aku walaupun kami berjauhan..

kiranya kalau betul dia jodohku,aku bersyukur~




Thursday, January 19, 2012

aku sedey..

salam

today is not my lucky day.yesterday caim (anak buah) dtg with his family..i want to hug him but i couldn't.i should stay away from him because of my illness..poor me~ alangkah bestnye dapat pegang dye..da la cute..bru je 6 months years old.ternanges seketika.sigh~ sabar je la.
kalau ikutkan ht yang jahat ini,ingin sekali aku memeluknye,.tapi hati kecilku berkata 'x kan la aku sanggup nk bg dye kecik lagi berjangkit oleh aku'
oleh itu,ku tahankan diri aku untuk memegangnya.sigh~

actually,aku suke ngan budak2 walaupun luaran aku ni nampak biase je.aku mmg suke budak2...serius!tapi tu la..kene sembuh dlu la bru dapat pegang dia..masuk tahun ni aku ade 8 anak buah,,yang paling besar darjah lima,dan yang paling latest umo 6 bulan iaitu caim..nanti bulan 3 ade lg latest...hehehe

wat mase ni aku tergila2 lagu aqasha-obsesi..sangat menyentuh jiwa aku yg keras..mengusik naluri wanita ku...chewah!
hehehe..

nanti aku nk pi rompin tengok anak buah aku di sana koz asyik2 demam je,,huhu..
poor him..
k lah..x de mood la nk tulis panjang2..huhu,,,jmpe di lain lembaran..


* terus terang hr ni aku agak emo..

terbaik lah sangat kan?

salam

today aku nak kongsikan satu bende ngan korang.harap2 x kena saman la. aku ni as a student a.k.a customer kat satu universiti swasta ni rase x patut sangatlah and rase ketidak adilan itu timbul bile aku penat2 abes study, then sambung tempat same, then punye la aku struggle bnyk untuk transfer crdt. aku skip year 1 dan aku teros year 2, tp sebenarnye sia2 je aku skip ke, transfer ke, ditambah plak subjek. ko rase, saket x hati ko? lau aku, teros terang saket haty beb. tuhan je tahu mcm mane pergolakkan dalam haty ni. and the best part(sarcasm)  bile aku tanye,

A : urrrm,,,jadi,subjek yg da diambil mase ni, burn macam tu je la. abes, dwet byr burn gitu je la.
B : yup, tp u punye crdt hour bnyk la. macam dlu u amek koko 4 crdt hour kan? ni koko terbahagi kepada 2, koko 1, 1 crdt hour and koko 2,1 crdt hour. u x payah amek koko 2 koz u nye koko da lebih drpd sepatutnye amek.

WATER PARK U&!$#[ ni! crdt hour byk wat pe ngok...tp tu la,name pon swasta kn,so wet pon swasta la gak.

"da paling x best dia cakap, ini dibawah luar kawalan saya. kami ikut procedure."
da la kene tambah subjek starting intake aku...ape ni?! wat la explaination betol2,x pun kuar memo, ini x..senyap je.
serious shitt. aku dtg niat aku ikhlas nak belajar, ni len plak cite nye.huru hara kowt. timetable final exam x usah ckp la,mmg hell lah.

la ni, aku dekt seminggu check timetable, venue pon x de g. exam da dekt ni.class pon x bes g. padahal exam minggu depan ni. toksah cakap pasal yuran la,,,hr tu aku check outstanding balance 0.00 then mase aku nk print slip exam, outstanding balance ade rm45.00.. so aku ingore je koz nk amek slip exam kene bwh rm1000 pon boleh..la ni x leh plk..kene 0.00 juga..hotak dia..abes,kesian kot student2 len nk sit exam lau yg x de dwet tuh..kat situ aku rase ade sedikit untungnye aku student under MARA..hihi.. yg lain amek PT.kirenye aku bersyukur kat situ la..banyak benefit kowt. kat U&!$#[ ni, hnye certain student je dpt MARA. so, aku dengan ht yg x rela aku pon byr la, rm45 tuh...
baru la aku dapat nk print slip exam ni..hurm.....(sungguh geram haty ini)

 so, ini lah hasilnye...ni mase 22/11/2012 aku print, tp bile aku nak log in semalam 24/11/21012 (sesaje nk confirmkan balik)
  aku  mendapati ia telah pon menjadi macam  bawah ni

-
-
-
-
-
-
\/



 BEST KAN? ^^

video
MEMANG BEST. MEMANG TERBAIK LAH KATE BOBOBOI!!!
saje aku upload video ni, nak mentionkan terbaik dye tuh cam harrreeem same cam video quality tu gak. (tandenye aku protes nok)







jiwaku memberontak!

Lari lari lari
aku lari tinggalkan semua ini
Untuk mencari-cari
cari ketenangan diri
Pergi pergi pergi
engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu mahu
engkau hadir dalam diri ini
Keluhan hatiku tak siapa yang tahu
Ku simpan semua sebak didada
Biarpun ku yang terluka
Pernahkah kau mengerti
caraku memujukmu
Pernahkah kau hargai
caraku mencintaimu
Lafasan kata dari bibir
Adakah ia dari hati
Mungkin kau tak fahami maksud yang tesembunyi
Titisan airmata dari pipi ke bumi
Pernahkah kau peduli betapa sedih diriku ini
Mengapa aku yang terluka
Aku yang merana
Aku yang menahan sisa baki cinta ini
Engkau yang meminta
Aku yang sengsara
Rimas rimas Aku rimas
Tinggalkan seorang kecundang
Istana jiwaku goyang
Roboh dan tumbang
Sawanku lantang
Tidak berpantang
Letupnya siang siang
Bukannya alang kepalang
Datangnya perang
Dan bawaku ke jurang
Pulanglah sayang
Janji ku tatang
Ku hapuskan dalang
Dalangnya sayang
Sayangnya hilang
Hilanglah garang
Garangku terbang melayang
Terbongkangku terbang kau terhoyong-hayang
Tak pandang belakang
Terkankang gilaku tak diundang
Ku rapuh semua tak bertiang
Janjiku kini kan bertulang
Lari lari aku
lari tinggalkan
Tuk mencari
Untuk mencari ketenangan
Aku pergi tinggalkan
Tinggalkan kau sendiri
Ku pergi..kini ku pergi
Tinggalkan mu sendiri

hari hariku tak seindah dahulu

salam,
hari ini aku sgt down.moody sgt2. bnyk bende terpikir dlm kepala otak.kalau lah bleh drag2 perkara2 yang x aku inginkan da lame aku wat.aku punyai masalah yg kronik iaitu lau hari2 aku moody tu,aku akan mkn lebih dr sepatutnye.hahaha!! kronik x? kronik x?

aku da pasang niat da,ingat nk kuruskan badan memandangkan aku pun meluat tgk lemak2 tepu yg meleka kat badan aku ni.dlu aku seorang sprinter.laju gak lah aku lari,cume skang lari2 anak pown da sempot...memandangkan bila badan chubby gini menjadikan aku rendah diri plus aku ni bleh r dikatekan bajet bagus. memang! memang aku bajet bagus,da tu ko x suke ko nye pasal la. sorry.emo skit. aku x taw nk wat mcm mane.aku wat baik org pndg hina kat aku,bile aku niat wat jahat plak,keji plak rasenye. just be yourself amy. x kira lah ape org sebut pasal ko, ataw x percaya ko, even family sendiri pon kutuk ko ke, just be yourself. ignore it. forget it. yang paling terdekat cume Allah. x da ape yg yg aku percaya melainkan Nya. aku hampa,aku buntu... ape aku wat kurangnye sokongan. semua x kene di mata, x keang di hati.aku pon ade perasaan gak.zaman remaja ku berlalu dengan pantas,aku x macam org lain. apa yang aku harapkan bukanlah seperti yg aku harapkan. aku bersyukur sgt aku dilahirkan di dunia ni, dan aku mahukan yang terbaik untuk diri aku.aku sgt2 beharap hari esok lebih indah drpd semalam.mujurlah ada insan yg amat aku sayangi bantu pulihkan semangat aku yg hilang.ibarat aku lemas berenang dilautan,diatolong selamatkan. aku x sure nape dia kurang disenangi oleh sesetengah pihak T.T

andai itu takdirnya,akan ku ubah menjadi takdir aku.aku ikhtiar!
kalau sudah tertulis,makanya aku redha. semoga Allah beri aku hidayah.amin~

jatuhnya egoku sekian kalinya

aku masih ingat lagi tarikh itu hingga kini,walaupun da berlalu selang beberapa hari.namun aku bersyukur masih ramai faham tentang keadaan diriku pada waktu itu.dibendung rasa marah yang teramat,aku tewas! tewas dengan diriku,amarahku. bukan kemarahan yang aku lontarkan,tetapi tangisan ku lepaskan.aku x dapat lupa peristiwa itu.sangat2 menyakitkan hati.kalau ikutkan hati ingin ku bunuh sahaja dia! memang kau tuttttttttttt!!! kenapa aku perlu hidup bersemuka,menahan sakit hati dengan tuuuuuttttt tu! hari bahagia menjadi duka.aku malu! aku marah teramat sangat! tak mengenang langsung baik buruk.ko pikir hal ko je kan..?! x pe2...what comes around goes around.ko tengok lah!bukan nk mendoakan,tp ko ingat lah,x selamanya ko selamat.semakin aku menulis semakin sakit hati aku.biarlah noktahnya terhenti disini.berdoa lah semoga aku dikurniakan hati yang bukan seorang berdendam..berdoalah banyak2....

suke2 aje

salam,

hr ni aku bgn cam yase la..matahari da tegak atas kepala.mak aku da lali da,tp aku still wat keje2 dapur seperti mana anak dara yg lain gak.semalam smpai umah jam 12.30 pg koz raye open house x hengat dunia.bukan pe...da bertahun x jumpe kwn2 since 2003 lg.itu yg makan mase tu..memule aku drive ke seremban jaya..trust me,name je IC address tinggal seremban,but jalan seremban pun aku fail!kene google map bru la leh,tu pun aku x reti bce peta sngat.. errk? +.+".. nak beli GPS x mampu..(student lg la katekan)hik3..nak dijadikan cerita,aku drive ke seremban jaya untuk amek member aku sorang ni,namenye sheera,drpd form 1 till form 3 muke maintain jew..yg pling x bleh blah,ketinggian dia same je..opps!sorry kawan..(buat gaya oppps!opss!staailista propaganza!).nak cari dye nye rumah senang je,direction dye bg mmg tepat la,superb sgt cume aku ni yg bimbo bab direction.name je ade kete,tp jenjalan sane sini aku x reti.aku mmg jenis prefer dok umah drpd g ane2 melainkan itu kehendak aku sendiri,tp pusing2 umah,senwang leh r..sejak kene langgar lari ritu aku da takut nk kuar2 sgt.sian Lola (name wira kitty aku tuh).aku panggil dye Lola sebab luar dye cam sporty skit,kaler grey metallic,sport rim pown grey gak,lowered plak tu...dlu ade pasang bumper tp sekarang ayah aku bukak...cit!tp tgk dlm dye seat dye Hello Kitty kau!sebab tu aku g name dye Lola,tomboy but inner beauty gitew..ahaks!(perasan sendirik jah!) credit to my abg (faisal),coz kete ni dye nye,bila dye da pakai vios,automatically ownership bertukar tuan..hak3,,thank u..thank u..and thanks to my beloved future hubby,abdul hamid hassan( i am not ashamed to mention his name) coz pasangkan seat Hello Kitty and buy me Hello Kitty pillow.aku jage bantal tu bagai nak rak..bile anak2 buah naik kete,yase r bebudak kan..kotor la ckit2..huk3 T.T.
tp dia kata kat aku,

H: x pe,bleh bli g nt.jgn r sedey.
A:u know kan..yg amat sentimental value..
H: alah...brg je kowt...lau abg ni len la lau hilang ke,jatuh ke...bru sedey..
(dalam hati huk3..ok2,aku terima alasan tu dalam ht keterpaksaan menerima hakikat)

biase r..aku ni jenis sentimental skit,ape2 brg,mesej ke even surat layang aku masih simpan..huk3
dan paling x best,aku masih ingt no phone seorang member aku masih kecil dlu,ade r kejadian mase kecil2 dlu...bebudak nye pasal kan,kowang penah ade experience kan suke kat budak tu...suke kat budak ni..aku pun terbabit,walhal aku just nk tolong member aku jep..last2 misunderstood were happen.(pedulik hape aku Grammar aku salah,,hihi).lau leh aku na padam memory otak no phone budak tuh,sekarang bukan budak da..da besar da..fuh!fuh!fuh! lupe la lupe la!sentimental sgt kan,bukan special sgt pown na ingat,nt jeles plak future hubby i..huhu(i don't mean to hurt your feelings,i am just honest b..)errrm..suda la..back to cerita raye td..

mase aku g amek member aku tuh..jnji jam 8,aku bertolak jam 8 suku,yase r janji melayu.da sampai seremban jaya je aku total lost,aku ikut direction tp yase r,aku kiri kanan mane reti beza,so sheera,i have to admit it,terus terang aku kiri dan kanan memang fail.puas my Mr H betulkan kiri dan kanan but aku still x reti bezakan.itu faktor utama why aku sesat(sebaik mase JPJ dlu aku study satu mlm tuk kiri dan kanan aje taw!)..so jadi la sejam aku amek member aku tuh...sampai je kat open house tu jam 9...padahal dekat plus senang nk cr. bimbo tul aku ni bab jalan.serius,lau aku lost,aku cepat panic.ingat g mase aku cr umah sewa,aku print map pown x jumpe,tepon gak org kat sabah tu bg direction..Haaa..mcm tu sekali taw.i know,i am too dependent on him.he's the one i trusted selepas my parents..thank u by koz paham yg.

sesampai je open house tu borak je manjang,yg best skali dessert de tuh..perrgggghhh! 10/10 la..sedap giler samapi aku suh member aku amek bape kali da...hihi(nasib r korang badan kecik,amek bebanyak x malu,aku ni XXL amek memanyak bikin malu mah...) T.T..borak2 smpai la jam 11 then balik...lepak2 jap umah member till 12,then balik..sampai je 12.30,then sheera call,tnye whether aku safe journey coz sblom balik mama(fairus,aku panggil dye mama since 2002),nampak kepala kera la...(actually kucing),bikin hati gua seram sejuk.. alhamdulillah selamat smpai umah..

pastu,ape g..berborak ngan encik abg syg lah...

to syeera, ko tanye why cik abg x mesej and call aku time aku beraya? of course dia faham situation aku beraya,so aku hormat apa yang dia wat,dia hormat ape yg aku wat.so,same2 la..x kire r,,,dye tgk bola ke,men gem ke,aku x kn kacau..bru aman rumah tangge....hihi

15 sept ni anniversary yn ke 7 years 5 months,moga Allah lindungi dan berkati hubungan ini..amin~

goodbye baby goodbye

salam,

this entry is showing my true feelings. less than 10 days we want to celebrate hari raya puasa. can't wait to celebrate it with my beloved family even though my grandparents from both side passed away. this year, two people in my life passed away in the same month,I've lost both in the same time, i don't know how to interpret this feelings..sigh~

i am close with my grandfather but when he passed away, i feel empty..empty..(like najwa lattif song) T,T

this raya is not happy like previous year, when time passed,we don't know how they passed so quickly.I miss them so much especially to uwan,every year she will cook ayam maman for us.it is tradition food  for us when we balik kampung.this year we cannot eat ayam maman.so sad T.T

please sedekah al fatihah to both of my grandparents.moga arwah dicucuri rahmat.
arwah atuk meninggal 6 march 2012 dan wan 23 march 2012.time 6 march,aku ada test paper Law tp x jadi amek and 23 march aku retest paper Law..In that time,hanya tuhan yang tahu mcm mana aku hadapi,time belajar aku kehilangan dua org aku syg,and that time aku sakit masuk hospital for a week. then next week final exam,i tried to managed time and alhamdulillah, Allah telah bantu aku.sedikit sebanyak pointer aku naik.syukur..

* bahasa inggeris saya tunggang langgang..maap..maap... =,="

JUJUR AKU SAYANG DIA

salam..

hampir seminggu lagi nk raya,rasa sekejap je ramadhan..ye,timbulnye sedikit demi sedikit kekesalan berlaku,secara perlahan2 ia dtg.mgkin kah aku da terima hidayah?aku pun kurang pasti,keliru.yang pasti,aku nk berubah jadi lebih baik,tp lumrah manusia kadang2 alpa dan melakukan kesilapan.mungkin aku perlu seorang untuk membimbing aku.daripada tgk keadaan sekeliling,aku da  tgk dan merasai apa punca dan kesan yang berlaku.dr situ timbul keinsafan diri,takut satu hari nanti akan terkena dan menyesal.saat itu tiada gunanya ,hanya penyesalan yang tidak berkesudahan.

malam ni,aku x dpt tdur.badan terasa sakit.lenguh,sengal.semua ada.so,aku updatekan blog ini yg suda lama berkubur.hihi..hari ini abg tension skit,aku rase sedey gak tgk dye camtu.PS3 dye wat hal.macam biasa lah,brg elektrik kan sensitif,x leh berhabuk ckit,apatah lg jatuh.lagi lah!sian tgk nasib dye,punye lah susah dpt kerja,macam2 bos dia wat kat dia.bygkan kerja dr jam 8pg,smpi kadang2 jam11 mlm bru balik.tp gaji rm800..bygkan..aku kesian gak.pastu byr sana cni lagi..tu la,aku harap ada hikmah dan kehidupan yang setimpal dengan keringat dia.malam2 dia mengadu kat aku.aku x taw nk tolong mcm ne.almaklumlah,cinta jarak jauh.bnyk dugaan.sorang kat sabah,sorang kat n.9. T.T
hari2 skype untuk lepaskan rindu,nk tepon kredit x ramai.bila berskype tu cam yase r,terlelap..kadang2 terjaga tu tgk aksi masing2..ade terkeluar ayak liur la,ternganga la..berdengkur lah..kadang2 berlawan dengkur sape lagi kuat.mcm kelakar plak..bestnye hubungan ini,harap Allah beri kami peluang untuk bersama.aku takut berharap jadi aku berdoa agar aku menjadi yang halal bg dia.insyallah.doakan yer?^^

aku bukan nak kata ape,cuma dlm perancangan kami dalam 3 atau 4 tahun lagi.kahwin di usia yang muda aku rasa payah,biar lah kita mengenali hati budi dahulu,susah senang bersama, yang paling penting komunikasi selalu kena jaga.itu titik tolak sebuah hubungan yang kukuh.abg selalu ingatkan aku hal itu.aku tahu dia syg kat aku sebagai mana aku syg kt dia.tp kadang2 dia nk lebih dr aku..cis! (ye la.abg amek la syg yg lebih,,lg untung yg taw..hihi org syg kita kan,sape x mo..)
aku ni manja,kdg2 dtg gedik aku ni,yg peliknye dia suke.ye la org bercinta,kentut pun wangi..aku teringat dia dahulu,mase mule couple..sweet sgt...cume sekarang lagi romantik.aku suke! dlm sudut ht aku mmg nk menikah awal cume aku rase kitorang ni da lah sebaya,beza bulan je.mama aku penah kata org sebaya ni mcm2 lah peelnye..ye lah,sebaya kan,nk menang je..tp bagi aku,dlm hubungan kami,dia BANYAK mengalah.itu slh satu sebab kenapa aku syg dia sgt2.bila aku pandang diri aku ni,bkn lah cantik mana,pandai pun x sangat,suara lau menyanyi pown ke laut,bakat melukis pown x de compare ngan dia..bg aku muke dia sweet sgt,mate redup,suara sedap..pandai menjaga hati aku..(tp kenkadang bikin panas gak!) tp dia cepat2 betulkan keadaan..itu yg aku suke sgt..
 dia selalu ckp kat aku :

Abg:ape yg yang suke sgt tentang abg?
Aku: yang suke abg no reason..cume ht yg kata yg suke abg.

kita x perlukan alasan untuk kita menyayangi seseorang.cume aku nak tegaskan dia memang lelaki baik.aku sangat2 suka kat perwatakan dia yang lucu.dia selalu wat aku ketawa..lau dia ada disamping aku,dia mesti akan bg yg terbaik wat aku.mase kami belajar dlu aku ingt lagi,time tu form 5..ade kelas tambahan,dia akn balik n bawakkan nasi telur mata kerbau,sos kicap danikan bolong.yang paling penting dia masakkan aku telur mata kerbau yang cantik sangat!aku suka! sampai lah mase diploma dlu dia masakkan aku makanan.mana ada lelaki sebaik dia wat mcm tu(bg aku).aku terharu sgt.kdg2 aku basuhkan baju dia,dia pun wat aku mcm tu.kiranya kami saling membantu dlm segala hal termasuklah meniru dlm ujian..=,=" errrk?

sekarang ni jam 3.08 pg,20 ramadhan 2012..aku masih x dpt tdo.maybe sebab kesakitan pinggang aku ni wat aku x selesa nk tdo.almaklumlah uzur.huhu..byk lah nt aku kene ganti..adeh...sekarang dia ngah tdo..berdengkur..seronok tgk.mcm sweet je..sumpah comel! dengan bibir dia yg tebal tuh..tp hr ni dia tidur agak sopan sket,lau x tu kuar ayak liur..(tp mmg sopan pon tdo)


 yg paling kelakar aku ingt bila bersama dia time gaduh.kaw2 gaduh..cume kitorang tukar term gaduh tu kepada sukaneka..sebab mcm sukaneka..serius! menang kalah mmg bukan dpt pingat cume aku lau bergaduh ngan dia,menjerit sape g kuat,melalak sape g lame,berlari sape g jauh,dan etc..mcm sukaneka la senang cte.kelakar lah bile int balik.sampai aku ketawa sekrg ni..hihi..aku ni nakal sebenarnye,hanya dia leh tahan ngan kenakalan dan kedegilan aku.hihi

aku x taw kenapa aku suke and syg sangat kat dia.maybe sebab dia wat hari2 aku indah.sedikit sebanyak dia mengubah cara hidup aku.hanya aku yg taw.yang paling penting..JUJUR AKU SAYANG DIA.. ^^

*abg,u are the best Allah give to me.I hope i can make u smile forever like you always give to me.love you

as-salam dan salam ramadhan

sempena birthday aku yang ke 24 ini(18 july lalu) aku smbut dengan penuh kesyukuran dan penuh kesederhanaan. without cake or hadiah but full of wishes from family and kawan2 serta si dia yang tersayang membuatkan diri ini dihargai. Alhamdulillah,syukur ke hadrat ilahi kerana Allah telah memberi aku peluang untuk hidup serta berbakti kepada ibu bapa selama 24 tahun ni,dan insyallah jika dipanjangkan usia semoga aku akan terus berbakti dan menjadi anak yang baik dan solehah.
macam x percaya da 24 tahun 5 hari da aku bernafas di bumi Allah ini..syukur..syukur..
walaupun x seperti orang lain, walaupun tidak disambut,aku rasa "it's okay larh amy,next time maybe lagi bagus dr hari sebelum2nya"huk3 :(





aku pasang angan2 nak beli satu benda ni,mmg da lama aku impikan.kene kumpul wet la nmpknye..huhu.kalau nk taw aku ni jenis yang menghargai brg dan sentimental value..ape jenis yg berkaitan dengan memories seseorang aku akan simpan atau rakamkan.so,benda yang aku nak ni instand dpt simpan dan senang untuk aku keep the memories.i want it!! kalau la dapat kan..huhu
nak taw pe dia? kamera instax hello kitty..comel dan menepati ape yg aku inginkan..aku harap aku akn dpt bende ni.insyallah..bg org lain kegilaan dorg of kos la tab,note,i pad but me, only THIS is enough..huhu...bestnyer lau dapat...(berangan =,=")

video

Alhamdulillah

As salam

hari ini aku nk kongsi sikit kegembiraan aku ni. Abg msg aku, " hi,please call me back"
hati aku terdetik,mesti x de kdt ni.then, aku call dia. Good news, dia g interview and guess what? dia dapat kerja. Alhamdulillah..aku bersyukur sgt. lau nk tunggu RISDA tu, bila la agknye bru dpt. tpi wat sementara tu, kerja at Giant pun ok.aku x kisah,janji dia ada inisiatif utk meneruskan kehidupan ini.
ape2 pun,sem ni aku nk naikkan pointer cgpa aku yg sedang berusaha untuk naik mencapai target.supaya boleh aku menerima kerja yang bagus and dapat conversion MARA.hihi
aku berharap semoga kehidupan aku dan kehiduapan abg terus terus maju,mudah dan diredhai.itu yg penting. ^^

ni aku nk mengomel sikit.
 perasan x,sekarang panas je..x da hujan.panas sgt dunia ni da.tmbh2 aku hangin betol ngan Majlis pembandaran Shah Alam ni..da tahu panas,gi tebang pokok kenapa..? x paham aku.lau trim pokok tu aku rase ok la..sampai nk tebang2 plak,panas taw x!
 masuk kali ke berapa tah aku ni mandi.panas giler.pakai kipas mcm tu je juga.udara panas je yg kuar.nk tdo luar bahaya plak.bulan 3 hr tu aku kena denggi.pastu mmg TAK la..aku tdo luar.fobia!huhu

2 sem ni aku lari budget silit dgn byr macam2 keperluan aku..huhu..sedih2
aku naik angin tol ngn p1 wimax aku ni..da la aku byr abes.on time plak tu.kdg2 je lewat..tp tu r..Quota exceed.. geram tol.sebaik r bulan 8 ni abes kontrak.mmg x lah aku pakai ni g..potong..potong..
teringat iklan dia dlu.." kasi potong r" hak3..ingtkan best.x best langsung.awal 3 bulan ok.lame2 da makin naik lemak,kalah lemak kat badan aku ni.hihi..
yang hanginya, aku da byr,x smpi seminggu tinggal 47%, wtfish! guna pun jarang.based on my experience,x yah la pakai ni. elok lagi TM.sokonglah buatan Malaysia!! (dan2 je,ntah2 P1 pown Malaysia nye,cume ntah la..kuality x bgus)

mls nk tulis pepanjang.esok ade kelas pg..nk tdo.semoga hari2 esok merupakan detik terindah buat kita semua.assalammualaikum






kenangan itu

video

Assalamualaikum,

hr ini aku nk kongsikan sikit perihal kisah cinta aku yg suda berusia 7 tahun 10 hari 14 jam 36 minit 2 saat ini. bermula kisahnya aku ni student dr smk (p) likas kk transfer ke semporna early February 2005. oleh disebabkan aku amek matapelajaran yg agak bnyk time tu,so x de kelas scientifik untuk aku masuk and ade satu cikgu ni offer aku masuk ke kelas dia.dengan tanpa berfikir panjang, takdir tuhan agaknya aku masuk kelas 5 uitm. then,time tu aku masuk ke kelas tu dengan rase agak2 takut la sebabnye x de sorang pun pompuan at that time.(rupanya dak2 pompuan ade spot check,no wonder lorh dorang x de) so,aku duduk la dlm kelas tu dgn semuanya lelaki. =,=" (sebaik cikgu ade..fuh!)


ini la dia yang aku minat tu!



agak2 dlm 2 bulan kowt aku terpikat dengan sorang mamat ne.agak sombong.sebab tu aku tertarik.memula org ingt aku suke kt member mamat ni,padahal aku syok kat mamat ni.so,aku pun curi detail dye dlm bilik guru and sempat salin no phone dia.ingt no phone dye sekali bapak dia da.....
(aisehmen...time tu ne ade phone sgt time belajar,aku je ade time tu.dia x de..)so,aku pown syok sendiri je la ngan perasaan aku ni.pastu kawan aku (nor harun) adjust aku ngan dia memandangkan aku mmg syok kat dia.nampak sgt la aku ni yg suke sgt2 kat dia an..?untung r dia koz aku yg cr dia.



istilah jodoh mmg tuhan yang takdirkan,kite just kene cr  sebenarnye..so,jgn lari dr topik asal.slom ni aku x de satu pakwe pun time sekolah.bukan x minat cume x terfikir g.tp bila da form 5,nak jugak rase mcm ne bercouple.hik3..(al maklumlah remaja la katekan)

ni aku,gmabr ni dia yg take pic


dengan pertolongan nor,dpt juga aku rapat dgn hamba Allah ni.da la ensem.hik3! and pada hr jumaat tu la kitorang start couple.memang bnyk gak dugaan ngan cabarn bile bercouple.tp nk x nak kita kene cube sejauh mana kita boleh bersama.lame2 rase keserasian itu ade tp almaklumlah org bercinta kdg2 tu ade gak timbul tenggelam gak.huk3. soal tu x nk ungkit koz very2 sensitif.tutup buku pasal tu Fullstop!

lagu first time dia bg kat aku lagu demi cinta suci by unic.then dlm bnyk2 dye bg aku aku paling suke lagu ni.lagu kalimah cinta by in team.smpi skrg lau ape2 pun terjadi,aku berpegang atas satu prinsip.kepercayaan itu penting dlm sesuatu hubungan tp kejujuran dan kesetiaan itu susah nk dikekalkan.apa pun terjadi kita redha.insyallah aku redha~

first time gambar bersama-adik aku take pic ni    




 aku harap hubungan ini dapatlah dikekalkan sebab benda2 mcm ne sape yg x mo ending yg baik kan. 7 thun tu agak lama rasenye da cukup aku ngan dia kenal hati budi masing2.aku harap dia dapat hargai pengorbanan aku yg telah setia almost 7 years bersama dia.

life is nothing without him



assalammualaikum,

tepat jam 10.20 pg td, hafiy dan abang2 nye serta ibu ayahnya pergi ke Kuala Rompin..aku sedey.nk melangkah pun susah.apatah lagi bernafas..haaaaa.semmmpuuuttttt!!(bak kate sepah) T,T
tiap2 pagi masuk bilik cium dye,da mandi cium dye,pastu tdokan dye,da jage plak memain ngan dye,pastu bawak pergi jenjalan petang2..time maghrib mule la wat perangai gedik dye..huk2...sume tu makcik rindu.macam ilang akal pun da ni.sebaik angah ade tinggalkan baju dye.huhu..slom balik td.aku ngan mak mcm berebut nk pegang dia..huhu hafiyy,,,makcik syg hafiy sgt2!!
x mampu nk menulis pnjg lagi.takut air mata jatuh lagi..

post yang x beberapa best tp ok la..heheh


Salam and selamat sejahtera

hari ini aku nk share sikit mood aku,semalam aku moody.Hangin satu badan,and yg jadi bahan experiment nye adalah abdul hamid bin hassan.hak3!! jahat kan?sian dye.maybe aku tertekan result peksa nk kuar and aku mmg moody smlm.nasib abik ada dia yg selalu memahami aku..sesi pujuk memujuk start dr jam 12 smpi jam 3 pg..panjang benor session pujuk memujuk ne.sorry abg (^,^)
 Tapi aku tabik la kat dye ne koz sepanjang masa aku ngn dia ni,byk sabar ngan karenah aku yg kadang2 tu gedik memanjang,kadang2 tu marah x hengat dunia dan alam fana ini.sorry sgt2.you r the best man.hope u can bertahan smpi bebila la ek..hik3..sifat dia yang pelembut hati seperti Downy tu wat aku tertawan..hak3! jiwang suda

Abd Hamid Hassan.dia encem cangat!n baik cangat!
 kesian dia semalam.terpksa layan aku meroyan seketika.semalam terpaksa lyn aku melalui skype.abes wet dia kol aku.tp biasa lah,perempuan lau moody sesangat ne tandanya ada la something x kene ngan hormon dye..ampun abang..hak3!!( tu Gedik namenye!!) Ahaks!



ni Fikri Haziq yg naughty

semalam juga ank buah kesayangku balik iaitu mohd fikri haziq.dia balik rompin,pahang.(rumah dia la)huhu..sedihnye aku bkn kepalang.smpi x lelap mata aku memikirkan dia.malam2 aku tolong gosokkan belakang badan dye(budak ne mmg cerewet time tdo) pastu lasak plak tuh! =,="
aku selalu gaduh ngan dye koz dye ni suke sakat org.kadang2 provoke skit bru la dye ok. kadang2 geram gak ngan dye,tp setiap kali dia sakat atau sakitkan hati org tu,dye pujuk balik..hehe..umur bru 3 tahun.dye sweet...sgt!kalau dye perempuan lagi sweet.ibu dia nk sgt anak perempuan tp ape nk wat,x de rezeki ank perempuan.4-4 lelaki..hero la katakan.aku rindu sgt kat dye.hampir setiap hari aku menjaga dia.buatkan susu tengah mlm.huhuhu...sedihnye.. (T.T)

       
ni fikri haziq yg ayu lagi muslimah.chewah!

















So far,aku puas hati dengan usaha aku,walaupun aku banyak terlepas kelas.bnyk yg berlaku sepanjang aku berada sem ni.2 minggu sebelom exam,wan aku meninggal,2 minggu slom itu plak atuk aku mennggal.and masa tu plak aku skit dan masuk hospital.walaupun ala kadar tp Naik mendadak..aku bersyukur..Alhamdulillah..aku bersyukur.Aku yakin boleh naik lg.Insyaallah~
aku sangat neves bila nk tgk result,member baikku eca pun sgt neves ngan result dia mudah mudahan sumenye ok dan berjalan lancar. aku doakan kawan2 aku berjaya dalam ape bidang yg dorang ceburi.dan aku doakan supaya adik aku dpt ape yg dia hajati.amin


pic bru td tangkap mase g klinik.hihi

nak tgk x,gambar terbaru Firdaus haffy..comel orangnye..da pandai angkat2 badan minta dukung padahal bru nk masuk sebulan.memang bijak la budak sekarang ne.Aku suke!aku suke cium dye time tdo.comel sgt.and dia sgt suke lau dicium..dtg GEDIK dye..hihihi,,

see! i told u..dye da pandai senyum juga!bonus tuh!


 ok lah..takat ni je post aku..lau ade salah silap maafkan lah ye.segala kebaikan dtg dairNYA dan segala kekhilafan dtg dari diri sendiri.
Assalamualaikum


hari yang Carca Marba

salam sejahtera pada smua di luar sana,

hr ni kalau bleh aku nk update blog aku hari2. sejak kakak aku bersalin,family aku la menjaga dia dengan anak2nye.anak dye ade 4 je,tp 2 da sekolah,so diorang jarang2 dtg..yg baby dan yang umur 3 tahun tu je yg ade.aku nk cite ckit r..yg umur 3 tahun tu sweet n naughty..kadang2 geram gak ngan dye,kadang2 tu sweet je.tu yg aku geram.aik?mana satu ni?geram sebab naughty ke sweet? =,="

hari ini ayah aku agak best,dye x gerak2 dr komputer dr pg td smpi petang.minta aku ajar cara wat email ngan Facebook.pastu g siap2 mandi,selesai solat asar terus g Alumni sekolah dye kat kmpung.sebaik kawan dye drive.aku risau gak koz mate dye jalan malam mane la nmpak sgt. sepanjang aku kat umah ni,bangun,tolong mama masak,jaga baby,sidai kain,lipat kain and tdo.tu je..hari2 rutin yg same.aku suke jaga baby.aku ade la sikit2 pengalaman menjaga baby.dr anak kedua smpi ank yg keempat kakak aku, aku yg tdokan,beri minum susu,(lau yg baby g laki tu minta kat ibu dia r)aku x kawin g... hik3,main2 ngan dye.kiranya aku pass la jage baby.yang baby baru lahir kakak aku ni namenye mohd firdaus haffy.aku slalu panggil dye baby haffy.mata dia O,O kalau aku panggil dia mcm tu.kadang2 dye tdo kat pelukan aku..bestnye..tp tu r,wat masa ni aku tolong jaga anak org,someday bila aku da dewasa dr segi mental aku leh la kawin.tp wat mase ni angan2 tu ade,tp untuk mengecapi untuk berumah tangga bg aku belum masenye lagi. Spender pun mak belikan,ni kan nk kawin..cheh!
*aku seorang sempoi orangnye. ;b

ini la baby haffy.maaf tangan goyang


pg tadi selesai masak gulai ayam mama aku suh kemas2 dapur koz takut my daddy blah..blah...blah..hehhe.and then mama aku suh la siang ikan sembilang.umaiiiiingaaaii..ikan yg paling aku x suke pegang,da la licin,lau ikan lain aku leh siang g,ini sembilang?menjerit aku bila siang ikan yg ke 4.ade 5 ekor mama aku suh siang.OMG!! yg ke4 tu besar sgt.aku x tahan tgk mukenye mcm ular.licin sgt kulitnye,mmg kuat lah aku jerit,satu umah terkejut..hik3..serius..itu pengalaman pertama aku siang ikan sembilang,Ya Allah..bukan nk kutuk ciptaan tuhan,cume aku geli nk pegang.first2 mama aku naik geram ngan aku.setelah da motivate aku dengan kata2

"Nanti mak mertua ko suh ko siang ikan,mcm ne nk buat?" time tu aku kuatkan diri untuk pegang ikan sembilang yg licin tu..Kendian,ayah ku dtg dapur tgk aku siang ikan. ayah aku kata "orang da biasa makan sembilang tunjuk" hihi..sorry r ayah.mane reti sgt nk usik ikan ni..akhirnya aku berjaya siang kelima lima ikan ni..bangga gak..hik3 kembang kempis idung aku yg kembang ni..samapi ngah tulis blog post ni pun kembang g..hik3..bangga la katakan.aku sempat kata dlm dr..agaknya mana ade ank2 dara sekrg tolong mak dia di dapur kan..at least aku taw la serba sedikit memasak.bukan nk bangga diri,tp motivate diri.hik3

Aku teringat kata2 mama aku hr tu.. beliau berkata "takkan mama nk bagi kau pada orang lain yg x de kualiti ni.kena taw serba serbi masak.At least nanti x malu mama nk bg ko kat orang.Nanti mak mertua cakap ko x pandai masak salahkan mama plak" hiba hati mendengar,betul gak kata2 dia cume aku ade satu penyakit yg smpi sekarang x sembuh2...iaitu penyakit Malas..hahaha!
tp kat umah sewa aku,aku mmg rajin memasak.cume kat umah tu liat skit nk memasak.hak2 =,O!

kurag dr seminggu lagi aku akan masuk balik belajar,apa lah result aku menanti.aku takut gak.aku ade belajar.harap2 usaha aku berhasil.huk3. (T,T)

aku yang selalu perasan lawa..ahaks! jangn marah.bak kata ayah aku,"sapa nk puji lagi kalau x dr sendiri"


Sentuh bab percintaan plak,so far Alhamdulillah aku dan Abang da 7 tahun bersama.hari ini da 7 Tahun 13 hari kitorang bersama dan 8 tahun berkenalan.Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..segala galanya berjalan lancar.dalam bulan ni kurang berbual koz masing2 x de dwet bertopup tp kitorang cr alternative lain dengan ber skype.
At least terubat la rindu tu sikit..hak3..hari2 ckp pun rindu menebal juga.setiap insan inginkan yg terbaik untuk masing2.aku hairan,kalau dengan ibu bapaku aku liat sikit nk ikut perintah,tp lain plak lau ngan dia je mesti ringan segala sendi,tulang temulang aku ikut ckp dia..hak3.. (itu gedik namanya)
So, far aku berdoa aku nk jadi anak yang baik dan ikut perintah ibu bapa,bukan xikhlas keatas mereka.dia selalu nasihatkan aku suh selalu ikut ckap ibubapa.Sesakit mana pun,hati kita dgn kata2 ibu bapa kita,kita ingatlah sakit lagi diorang membesarkan dan melahirkan kita dlu.so,jangan nk berkira sangat ngan mereka.satu hr nanti Allah berkira daengan kita.Aku selalu ingat tu!
Cume yang aku sedih skang ni,aku x berapa rapat sgt ngan mama aku lately,sedih tu memang sedih.aku x pandai jadia ank yg baik pada dia.walau ape pun, hidup mesti diteruskan dan mesti diwarnakan kalau x hidup kita x kan ade serinya tanpa dugaan dan cabaran sebab kalau asyik senang je mesti bosan kan..sebagai contoh la,kalau kita da pandai membaca,mengira.kita wat latihan budak tadika hari2 yng kita da tahu da jwapan dia.tapi hari2 wat benda yg sama.x ke bosan tu!sebab tu Allah beri kita mcm2 dugaan,nk tahu kita ni sabar ke x,nak uji kita ni mcm mana ingat kat DIA.

Da sebulan atuk dan wan telah meniggalkan aku.Atuk meninggal jam 9 pagi 6 march 2012,wan plak meninggal pada jam 6 pg 24 March.time atuk meninggal aku bru bru elok demam setelah seminggu parent aku pergi kerjakan umrah and then aku demam teruk and masuk Hospital.huk3...setelah aku sihat,aku bnyk tinggal test.itu yg paling sedih,,,aku x catch up ape yg aku miss.then apabila wan meninggal aku tgh menjawab test LAW.memang sedih sebab x dapat melihat Arwah wan dikebumikan.Time atuk hr tu sempat.Time wan meniggal aku x smpat cium dan tengok.aku terkilan dan sedih tapi aku xdapat pancarkan kesedihan aku depan orang,biarlah aku menangis dalam hati.Aku sedekahkanAl Fatihah kepada kedua2 arwah yg telah pergi ke Rahmatullah.semoga roh mereka dicucuri rahmat.Amin (T,T)

Mesti korang nk tahu an,kenapa aku menjerit sakan mase siang ikan..sebab aku tengok ikan tu kenyit mata kat aku..hahahha! ayah aku dengan sarcastic-nya ckap "mesti ikan tu jantan,dok kenyit2 mata"
hik3..serius! ayah ku memang pelawak cume dr riak muke beliau,beliau x tunjukkan.hik3..
My daddy is my IDOL and my mama is my SOUL.tanpa dorang x de la aku ni muka bumi ni dan merasa nikmat di Bumi Allah ni.aku bersyukur..Alhamdulillah 


aku sedey

salam

hr ne wat assignment Law.penat! tp mintak2 la markah ok..huhu
terasa tekak ni nk mkn kek...tgk blog teratak impian mcm best..je
hurm...bulan lapan ni abg aku da menikah..tinggal aku ngan adik aku je yg perawan kat umah nanti
sedih gak,koz masing2 da ade haluan masing2..bab kuarga ni aku sedih sikit koz kuarga ialah org terdekat kita..huhu

abg kesayangan aku plak tu nk kawen...huhuhuhu...sedey gile..nanti x de tempat nk manje2 lagik T,T

x de mood r nk tulis pnjg2...huhu...menanges....

aku bengang

salam

today, I'm in a bad mood.firstly, dpt msg pagi2 ade member suh bgn nk jumpe.then dtg jumpe dye,just bg kertas untuk analyze summary buat assignment CB..dengan bengang nye aku sabar...
msg sampai jam 7 pg,aku dtg awal jam 8.38 pg takut dye tertunggu.last2 aku yg tertunggu..sabar..
Then,dtg bkn untuk bincang,tp untuk mengadu hal yg bukan atau bertanya hal yg x berkaitan.x smpi 10 minit perjumpaan pun usai..aku maintain sabar..lalu aku terus ke kelas yg start pukul 10 pg..aku menanti dengan penuh kesabaran..hingga jam 10 pg aku tunggu hanya seorang member aku, wawa yg dtg..kitorang pun tunggu..punye tunggu minit ke 17,aku pun hairan.x de sorang pun dtg.kami try message member yg lain.unfortunately,kelas batal. mase tu tahap kesabaran aku meningkat dr 40% ke 90%.aku kawal lagi memandangkan aku takut aku stress koz jerawat da naik.then aku risau koz aku x amek lagi test Business Law yg seperti dijanjikan oleh lecturer aku Jumaat yang lepas.dengan harapan aku ingin mendapat score tinggi untuk Law,aku pun membaca sampai terlekat semua ayat2 law of contract dlm kepala otak aku.nak tido aku bace,berjalan aku bace,pas mandi aku bace,dlm gelap pun aku still bace( aku tdo pasang lampu tdo,memandangkan katil aku double decker,aku tampal la note kat bwh katil yg diatas tu)..aku bengang
aku bengang and terus bengang..rase mcm nk nyayi lagu akim-bengang
bukan pe..final exam lg sebulan je.bru belajar 2 chapter.kelas selalu cancel.mmg aku kesian dgn condition lecturer tu(mcm2 mslh ade) but kitorang ne...spend time and dwet untuk menuntut ilmu x kan disia siakan.

sebaik mase aku tgh bengang2 drjam 8 pagi td aku dgr Johara pagi Era fm.terpujuk hati aku seketika dengar lawak Mak Jemah.serius...muke aku naik jerawat lately gara2 bengang yg melampau.stress! dengan assignment yg berlambak2..aku tabahkan hati aku yg tengah bengang ni.

aku buka blog Beautifulnara,aku tgk post terbaru pasal perkahwinan Lisa surihani.Baju,tema warna putih.Cantik! tapi aku tgk muke Lisa agak "tenggelam" ckit dengan kaler putih.I dont know why,Lisa has a bright skin but in my opinion, x berseri la..maybe becoz of factor pencahayaan kowt..huhu T,T
ape2pun aku doakan dye bahagia dengan masjid yang dibina dengan org yg dye cintai

pagi yang gelap,kini sudah terang ^^

salam..
setelah beberapa hari mama,ayah and adik pergi ke tanah suci mekah untuk mengerjakan umrah dan pergi istanbul..aku rase rindu sesangat..
malam masa dorang pergi tu aku rase ok la..keesokannye da rase lain mcm...badan x sedap..
jam 6 aku start muntah2..kemudian cirit yang amat sangat..pinggang pun sakit..mmg badan x larat..
sebaik ade kawan baik aku eca,temani aku g klinik..dapat la mc..mmg aku x larat..tapi tu la..
aku ade dua test kene amek..oleh disebabkan sakit aku x dapat buat..aku demam..

pagi td aku mkn roti,2 keping..
x de selera r..
pastu petg g giant,bli brg dapur..slom tu g alat timbng,temankn ain,,

and aku terima 2 berita baik,one drpd diri aku sendiri and one drpd best friend aku di b.o.m.

first,aku turun 4 kg! bak kate KAng Ho dong..UNBELIEVABLE!! dalam star king!

and yg kedua member aku kata,

"amy,mandarin td mr tan bacakan mark tp xdpt paper lg..amy dpt 93 xsilap.esok die nk discuss bg jawapan test."

perasaan aku rase syok giler!! aku terus g taw ain( anak buah aku a.k.a teman sebilik aku)
dia tepuk tangan sorak,aku harap aku dapat skor dalam sem ni..

aku rindu..mama and ayah..
2 minggu bagai bertahun..
tumpah air mata slom lelap mata...pastu tdo x hengat dunia..(bangun kol sploh pg)
best kan anak dara mak?bgn lewat2..hehe
pas mamam ubat terus lentok..tp ade hati study law dlu..(samapi jam 2 pg je pun)hehe ^^

ade hikmah disebalik tersyrat dan tersirat..terima kasih Allah

dan Allah mengurniakan aku soulmate yg amat memahami untuk menjaga diri aku walaupun kami berjauhan..

kiranya kalau betul dia jodohku,aku bersyukur~




aku sedey..

salam

today is not my lucky day.yesterday caim (anak buah) dtg with his family..i want to hug him but i couldn't.i should stay away from him because of my illness..poor me~ alangkah bestnye dapat pegang dye..da la cute..bru je 6 months years old.ternanges seketika.sigh~ sabar je la.
kalau ikutkan ht yang jahat ini,ingin sekali aku memeluknye,.tapi hati kecilku berkata 'x kan la aku sanggup nk bg dye kecik lagi berjangkit oleh aku'
oleh itu,ku tahankan diri aku untuk memegangnya.sigh~

actually,aku suke ngan budak2 walaupun luaran aku ni nampak biase je.aku mmg suke budak2...serius!tapi tu la..kene sembuh dlu la bru dapat pegang dia..masuk tahun ni aku ade 8 anak buah,,yang paling besar darjah lima,dan yang paling latest umo 6 bulan iaitu caim..nanti bulan 3 ade lg latest...hehehe

wat mase ni aku tergila2 lagu aqasha-obsesi..sangat menyentuh jiwa aku yg keras..mengusik naluri wanita ku...chewah!
hehehe..

nanti aku nk pi rompin tengok anak buah aku di sana koz asyik2 demam je,,huhu..
poor him..
k lah..x de mood la nk tulis panjang2..huhu,,,jmpe di lain lembaran..


* terus terang hr ni aku agak emo..