Thursday, December 29, 2011

teori kah itu?

salam..

aku nk cakap ckit tentang masalah aku alami..mana la tahu sape2 terbaca akan dapat share masalah dia ngan aku.
ok lah,macam ni..kalau nk tahu..aku ni tersangat lurus bendul orangnye.. and aku mmg minah blur
mmg aku x nk nafikan aku seorang lambat pick up tapi i try my best to be a better person. =,="
masalah yang aku alami ialah,aku sukar untuk belajar mendengar penjelasan orang tetapi senang memaafkan kesilapan orang (walaupun ade sikit2 simpan dalam hati) huhu...
aku seorang yang mementingkan sesuatu yang perfect, ia m very punctual person (sometimes x la punctual mane pown), very very sensitive person and tersangat lah CENGENG..(x da pe2 perkara pun selalu menangis...usually time nk tido..)huhu

Everyone kalau x kenal,memang kata aku ni blur..sebenarnya aku ni ok ape...cume kadang2 je.
aku x suke kawan ramai2,aku seorang yg suka menyendiri..menurut prinsip aku..kawan ramai2 ni ibarat macam gantung diri sebenarnya..ape2 masalah ke cerita kat si polan...si polan..then kalau gaduh habis semua dicanang nye...haaa..mcm tu la remaja sekarang..kan?
itu yang buat aku phobia bab2 kawan ne..

kalau nk tahu,aku selalu buat teori aku sendiri sampaikan mama aku tergelak dengar teori aku ni..tp ini hanyalah pendapat aku..aku selalu berangan yang aku akan mengalahkan teori darwin tu..yang sebenarnya aku bukan lah seorang celik,cerdik,pintar dan seumpama denganya...huhu

teori pertama aku adalah,

if mama kite cantik, ayah kite hensem
of course anak ade yang x hensem/cantik dikalangan adik badik kan..
ce korang tengok..adik badik korang mesti ade salah satu yang agak kureng kan..
for example aku lah..huhu..

if x turun kat anak,muke x hensem atau x lawa tu mesti turun kat anak2 buah korang kan..?
percaya x...?tapi tu sume kuasa tuhan..aku just dengan teori aku yang x seberapa je..
harap jangan amek hati sangat lah kan.

teori kedua aku adalah..

sepanjang idup aku,aku x pernah lah tengok orang gemok kene rogol..nenek tua ade la..tapi orang gemmok x de plak aku baca dlm mana2 newspaper ke.berita tv3 ke...
x tahu la..if i am not mistaken la..lau ade,sila betulkan..
sebab tu la aku tanam badan aku ngan sebanyak mana lebih lemak dalam badan aku...
huhu ..ini just teori kebodohan aku je..so ignore la kalu x agree..okay!!

teori ketiga aku adalah...
agak sensitive,,,(hanya keluarga aje yang bleh tahu)
kalau x aku kene pancung,,ade sebab aku x leh cerita.. teeeeeeeet...

cukup je la teori2 tu aku cerita..tkut jadi merepek plak dengan kesengalan aku ni..
setiap insan ade angan2.begitu juga aku..aku ni hanya nk bermain dengan perasaan dan bukan melukakan perasaan orang
if aku ade lukakan perasaan oraang tersebut..
hati ini berkata.. "dengan ikhlasnya,aku mohon maaf"
tu je mampu cakap..ok lah..jumpe di lain hari..chow chin chow..


*ayah...ayah...ayah...
adik akan buktikan kat ayah,adik x Lemb......*
T,T

Thursday, December 22, 2011

suatu hari yang panjang....

salam..
ape yang kite nak sangat,apa yang kita hajatkan,apa yang kita mahukan
x semestinya akan terjadi dan munkin akan terjadi
sebanyak mana pun kita berusaha,sesuatu itu akan terjadi jika ada izinNYA
maka selepas itu,percayalah Qada' dan Qadar
sebagai manusia,kita sering selalu berharap agar kehidupan kita dipermudahakan dan bergerak dengan lancar
kita selalu menklasifikasikan darjat dan martabat kita kepada kelas kelas tertentu
mana yang kaya diatas,sederhana ditengah,miskin di bawah dan fakir di kaki..
padahal kita dicipta pada benda yang sama,maka x perlulah kita mendarjat atau menjatuhkan taraf orang sesuka hati kita.
kita juga selalu meklasifikasikan mengikut aras pencapaian kepada kelas kelas tertentu
mana yang pandai diatas,mana yang sederhana ditengah,mana yang kurang pandai di bawah dan mana yang daif dan naif di bawah
cube kite bygkan,jikalau daif dan naif itu mempunyai wang untuk belajar,maka sama taraf dengan si pandai diatas itu.
orang selalu membezakan2 antara satu sama lain..dan suka berpuak2 dan berkumpulan
mana yang nerd,jelik,kurang pandai tidak dipedulikan
mana yang cantik mata memndang,hebat,kaya disitu ramailah yang akan berada disisinya..
pada saya ,dunia semakin meterialistik..
tidak mendukung antara satu sama lain,bukan sahaja di sekolah,di institusi pengajian dan alam pekerjaan pun begitu.
selain itu juga...kita sering mengklasifikasikan antara yang busuk hati itu baik dan sering ditindas tu buruk..
contohnya,bila seseorang itu mempunyai kuasa ( pakej lengkap) kalau buat silap sedikit orang x kan pandang dimana kesilapanya,jikalau orang yg x de ape2 nama a.k.a tidak bertahta dihati tu..ade je yg x kene didepan mata kita ...betol tak?jika dia berbuat sesuatu yg bru atau yg bagus pandang sebelah mata pun x...

lumrah kita sebagai manusia harus bersabar
setiap kesabaran ada ganjaran
maka renung2kanlah wahai kawan2
rambut sama hitam,tapi hati lain2
janganlah sampai kejahilan kita menutup mata kita yang setelah sekian lama buta itu
buta kepada kenyataan
buta kepada kekayaan
buta kepada kepalsuan yang kita cipta

yang baik tidak semestinya suci dan bersih
yang jahat tidak semestinya hina dan kotor
renung2kan dan selamat beramal

Sunday, November 20, 2011

luahan rasa di pagi ahad

salam..

rasenye da sebulan aku x buka laptop aku.. ( i mean using my own laptop)
aku borrow adik aku nye laptop for a while since my laptop mulfunction..kejap blank kejap ade balik..(agaknye dye suke men chak2 x ngan aku)huhu..

mase mama aku belikan laptop tu,in 2006 x silap aku.selepas aku masuk UNIKL. then now,the laptop da pun rosak..is not rosak sangat la..cume "sikit" je broken dye..in other words is..it is actually PATAH..
nampak sangat kekasaran aku terserlah tang situ..bukan x hargai..aku pon x taw what is happen exactly...maybe aku TERpijak or aku terHENTAK..kene EMPHASIZED ckit word TERpijak ataw terHENTAK tu coz aku memang x taw ape aku wat sampai jahanam cenggitu ngupenye...and i am trully sorry to my laptop..i couldn't TAKE CARE,of it..i am sorry..

then,my mama suggest me to buy a brand new laptop because aku da bnyk kali bising pasal laptop aku yang da hangkang itu..and i am very humble...YES! (dalam hati) to accept it..
Honestly,aku sangat sayangkan laptop aku koz banyak jasa beliau kat aku,,terutamanya banyak kenangan aku dengan laptop tu..niat hati nk betulkan tapi lau da takat rm600 to rm700 for LCD,logically kene beli gak la laptop baru..true or not?

memandangkan aku ni student,and banyak assginment kene buat so kene la pakai laptop..
ok la...cite tu da lepas,aku nk g taw..tadi ade seorang sahabat aku mase diploma dlu(kitorang memang rapat,so aku panggil dye sahabat) hantar mms ..sumpah sweet sngt!aku mmg rase sebak biile teringat mase belajar diploma dlu,dye rindu sangat kat aku dan kawan aku sorang lagi..kami bertiga memang BFF..haa....BFF kau!
memang rapat,and selalu bersaing cara sihat and of coz la...she will win becoz dye top student dalam course sukan..memang kalah lah...kitorang bertiga dalam fakulti yang sama but course yang berbeza..aku rindu sangat saat2 bersama ngan dye orang..

Siti Nor Aishah Binti Abdul Ghani and Nur Hazirah Binti Roslan..thanks for being my BFF~

ade sikit ku nk kongsi..aku sedikit terkilan bila orang kate aku ni x da kawan..betol ke aku ni seburuk yang sesetengah "orang" yang beranggapan aku sebegitu rupa..rasa sebak gak di hati.
tp Honestly,aku ckp aku memag takut berkawan.bile kite rapat ngan seseorang,mesti dye akan tahu serba sedikit tentang diri kita..if kita da x rapat..macam2 kate2 fitnah,tohmahan,cacian kite terima..bnyk gak pengalaman yang aku dapat drpd situ.,but is still terjadi smpi skrg..

ye la...aku admit..yg buruk dtgnye drpd kite,yg baik dtgnye dr Allah S.W.T

aku bukan nk burukkan orang tetapi once korang pikir la..ukur baju badan sendiri dan bukan jaga tepi kain orang..silap2 ape yg kite wat kat orang akan dapat kt kite balik..hukum karma..
tp ironiknye, aku dikecam oleh segelintir hamba Allah ini da beberapa kali..aku xtahu kenapa sikap PHD ade dlm hati budak2 melayu sekarang..bak kata pepatah Hang Tuah dahulu,

"takkan MELAYU hilang di dunia" tp bak kata pepatah aku "takkan PHD melayu hilang dindunia" ade je yang mecari kesalahan aku..tp x pe la..pengalaman bnyk mematangkan aku kerana usia ku bakal menjangkau 24 tahun.aku pun nk masuk semester ke 4 dalam pengajian aku bulan 12 ini..semoga Allah permudahkan selama aku belajar dan aku berkerja nanti..Insyallah..

my mom always reminds me about my age,,she always say "u da nk 24 tahun,jangn perangai budak2 lagi" when she talk something like that..i laughed her..because i am still your daughter and i am not married..i am still your "child" and can be " child"ish... if i am married,be somebody wife and mother of my child, itu boleh mama katakan i need to change..itu mmg perlukan perubahan..ok mama?will u understand me.?.i am not enough to get ur LOVE...and i want all your LOVE give to me..YES! i am too greedy to get your love and courtesy..u have 6 child and i have to compete all the five to get your love..huhuhu...24 years old is not enough to be with you..i want forever to take care of u and i want forever to be ur lovely daughter..mama~

I DO LOVE YOU SO MUCH! when i am typing this..air mataku jatuh setitis..(jatuh jantan ku nyah!!)honestly..my mother always take care of me..while she mad of me,i know i am alwys doing something wrong...she is a good mother..and i am a bad daughter..she always reminds me about Solat..and always pray for me..she put my name at birth certification NOOR AIMY NAJIAH..that's mean Cahaya keberkatan ku yang berjaya..
Ia amat bermakna...and i am so THANKFUL to mama..thank u kerana melahirkan saya...

akhir kata...Tiada yang Sehebat ibu,Tiada yang segagah ayah dan Tiada yang Maha Besar selain ALLAH Maha Pencipta..

TERIMA KASIH Ya Allah kerana memberi kehidupan yang sempurna buat aku
TERIMA KASIH Ya Allah kerana memberi kasih sayang yg tidak ternilai kepadaku
TERIMA KASIH Ya Allah kerana memberi erti hidup kepadaku
TERIMA KASIH Ya Allah kerana tanpa ibu bapa kita x kan hidup di dunia

Sayangilah IBU dan BAPA anda..terdidiknye generasi akn dtg dengan bimbingan dan doa mereka..hargailah mereka sementara kita ada..peace yo!


last...hehhe...td aku tengok Michele Melody kawen wo...UNIK.. i love her style..(eh...ape neh...keluar tajuk )

oppppsssss terlebih suda..hehheh

Friday, November 18, 2011

i misschu~

salam
i mischu~
nothing can change his sweet smile
nothing can stop his great love
nothing to do without his help
nothing can laugh without his jokes
nothing can be happy without his smile
nothing can be right without his guidance
nothing can be safe without he beside me
nothing can be perfect without his judgement
All the thing is him,
he stole my heart
and he keep it safe for many years
i always remember the first time we met
it's Friday, after pouring rain
stood still in front of me
i cannot say anything and i can't breathing in that moment
the boy i admire standing in front of me
talking to me for the first time

he said..

amy,ko marah aku ka?

that is the first time he talk with me...before this we always chatting in the phone~

i always remember that moment
April 15th 2005,Friday ,we declared as a couple
build the relationship until now and Alhamdulillah...
he is my Destiny,my Hope,my Guidance and my truly lover

Abdul Hamid Hassan..saranghaeyo~

Sunday, November 13, 2011

korea bab 3


sihatnye anak ayah kan?hehehe...

atas kereta kable mountain soarak

palli mogo (cept makan)

permadangan yg indah di maountain soarak

salam
sebelum tu,aku nk cakap...aku sedikit bermasalah dengan pelajaran aku..huhu..ye la..2 minggu aku tinggalkan study aku..mana macam la result peksa aku nanti...huhu..
ayah aku kata,,time belajar belajarlah,,,time cuti...x yah la pk pasal belajar...ye..aku admit...ayah aku mmg sporting abes! cume dye x suke ank dye x berpelajaran je,,

ye ayah!adik akan cube dapatkan pointer yg bagus!huhu...i'll try my best!fighthing!

ok lah...mana kite stop eh...kat Mountain Soarak tu eh? memang x dinafikan korea memang tempat yg sngt best untuk dikunjungi...dalam 2 jam kowt drpd seoul ke mountain soarak..kalau korang nk taw,,,mana yang ade tempat kosong..dimana2 sama ada dibandar atau diceruk semak pon ade padi...betol wo wa cakap lu...aku tgk kat memane je ade swah..even kat sebelah stesen minyak pun ade sawah padi! hebatkan,,,cara dorang..gunakan tanah dengan sebaik baiknye,,tapi an mmg benefit dorang la koz dapat tanah yg subur,,pastu cuaca yg bermusim..mmg senang la buat sawah...lau kat malaysia...x panas hujan...x hujan panas,,mm ne nk tanam padi ye x?
sesampai nye kat mountain soarak,,,aku tgk ade kete cable..x thrill sgt la..heheh(berlagak!)
wek3...
ye la..kalau korang nk taw,,gunung mat cincang kat langkawi tu lagi thrill..ne macam x thrill sgt..masa naik tu rase mcm biase je(cheh!berlagak lagi!) tapi mak aih...sejuk kamain...sakit tgn2 aku...nk genggam pun sakit koz suhu time tu 6 darjah celcius..memang indah ciptaan tuhan..dr atas gunung tu aku nmpk bumi korea..pengalaman best yang aku alami kat sana..hehehe..
oleh kerana aku ade penyakit asthma,,,ayah x benarkan aku naik ke puncak gunung...hanya kat gigi gunung je aku bergambar..takut kurang tekanan udara katakan..huhuhu...(x pe..demi keselamatan anaknye...mekasih ayah!)

pastu ayah aku ni agak nakal gak la...nk plak dye bergambar ngan ahjumma(makcik)2 kat sana..ape lagi...ahjumma tu pun naik daun le bergambar ngan ayah aku..ade orang ingat ayah aku dr arb saudi..eeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiihhhhhhhhh???????,,,,tergelak besar kami...punye la hensem bapak aku,korang kata dr arab saudi...x pe la ayah..janji ayah femes..dan ensem dihati adik..hek3 =,="

kat atas gunung tu memang best sangat..tibe la saat nk turun gunung...woo...takowt wo...sebab laju kamain drpd naik...dye turun sekejap je..x berni pandang bawah..tambah plak angin2 kuat..silap2 leh lambung2 kereta cable kitorang..huhu...x de maknenye angin sepoi2 bahasa time tuh...koz da nk maghrib time tuh...huhu

pas g maountain soarak tu,kitorang makan kat satu restoren..restoren korea yg halal tapi aku nk rekomen la korang..restoren tu macam rumah kecil yg korang tengaok cte korea tu..ala..umah kecil yg sempit2 tu...dorang wat perniagaan kat rumah dorang sendiri...buat makanan untuk tetamu pelancong makan...best wo!!!aku paling suke dyeorang nye masakan asam pedas dorang...ala..mcm masakn melayu gak cume dye nye rempah lagi kick la..hehehe..
makan punye makan,,lahap punye lahap...sekali aku termakan ikan sebelah doe..aduiiii...
aku termakan ikan x ckp sifat ni..Ya Allah...ampunkan dosa hambamu ni..aku x sure la ikan sebelah can eat or not...aku tawakal je timetu...huhuu

pas g makan..kitorang g plak pasar ikan...bukan nk beli ikan pun,,tp nk g tgk ikan..nk taw x...orang korea suke makan ikan fresh2...kalau kat Malaysia ikan selar kite kecik je kan..kat sana ikan selar bsar giler babeng!pastu dorang banyak bela ikan sebelah...dalam ht aku berkata "best ke ikan sebelah ni?" ek eleh...padahal baru td termakan ikan tu...huhuhu =.="

dan2 je pastu hujan...nk kitorang naik bus cepat2...koz hujan time tu sejuk...kitorang bercakap pun keluar asap..mcm x percaya plak..hehehhe..

* buat viewers yg sedang bace blog saya..sorry la..saya x pernah pergi oversea..ini first time saya ke oversea dan korea adalah destinasi pertama saya..maafkan saya jika saya jakun seketika ye..a

pastu naik bus,,,kitorang pun bergerak ke hotel..sumpah aku ckp hotel tu paling best aku tido..koz hotel tu mcm 5 star gak la..dye lebih kurang mcm apartment...ade 2bilik..satu ade katil..dan satu g ade tilam orang korea selalu tido tu...aku x taw la nk panggil ape..tp aku dengar dorang panggil hodo..entah la..huhuhu...
first!aku excited koz orang korea ini pembersih!tgk dapur dorang,,,,bersih je...pas tu sudu garfu teratur je aw,,,
aku buka tv...mak aih...bnyk giler channell...x mcm malaysia..balik2 tang tu....kene beli astro bru dapat channel yg besh2...(bukan nk kutuk malaysia...cume nk bagi kritikan membina supaya dorang leh buat byk channel lagi..)

malam tu aku tdo best sangat,,,mcm x caya aku di bumi korea...ok la..
bersambung ke lain bab...
wasalam

Saturday, November 12, 2011

korean bab 2


me!

cantikkan ciptaan tuhan,,,
(dengan perasanye,termasuk aku)
salam..
mase pergi kt Naminara Island tu,macam2 aku tgk...dan paling best sebab itu adalah salah satu lokasi cerita Winter Sonata yg korang giler2 kan tu...hehhehe...and ade gk arca yang agak keterlaluan la sensorednye...dye buat besar2 arca tersebut.kalau korang nk taw,korang dtg la...tgk sendiri dan faham kenapa aku ckp mcm tu.Kalau korang nk taw,time nk gi Naminara Island ni,aku lupe bawak passport visa aku..Ya Allah...tuhan saje yg taw..cuaknye aku...tinggal dlm bus..fuh! nasib baik jumpe balik..tapi pas tgk Bae yong jun trus lupe cuak aku..hehhehe...hehehehe..(Ya Allah!panjangnye gelak)

pas g jenjalan kat Naminara Island,aku ngan family g makan di restaurant Korea..halal and sedap la jugak..aku suka dye nye telur..sedap..!hehhehe.lauknye sedap!mekaseh kepada our tour guide mr David and DK..dorang la yg bnyk perkenalkan culture and makanan korea pada kitorang.thank u.kansamhamida.
^,^

mase nk masuk restaurant tu,almaklumlah kene buka kasut..masing2 kasut bau hampeh (kasut aku ngan adik aku) tapi oleh kerana cuaca kat sana sejuk,,,masalah pencemaran bau tu x de...(fuh!selamat)..hehehhe...pastu tu terus g beli stoking..hahhaha...bile teringat lawak plak...
aku ade suke maiin ngan satu budak ni..name dia aan(farhan) ,permpuan der...dye nakal tp sweet...aku suke main ngan dye.dye pun suke sakat aku gak.oleh kerana aku ni suke budakdye pun rapat gak ngan aku..setiap kali naik bus dye mesti duduk ngan aku.hehhehe...ade naluri keibuan x?hehhe...

aku :mak...nk minta permission kawen? hek3
mak: bagi diri tu rase makan wet sendiri tu dlu,bagi puas rase zaman mude dlu bru la kawen.masak pun merangkak rangkak..
aku: saje nk test mak jep...;b

dialog ni asebenarnye dlm pikiran aku,x de kene mengena antara yg hidup ataw yg sudah meninggalkan kita,


Jun sang ngan Woo jin
memorial peringatan arwah seorang pelakon winter sonata
Park Yong ha
me and my family


tengok lah mak saya...bergaya sakan ngan gmbr Bae yong jun nye,,

uri appa and omma



memang best first disini...cuaca yang panas terik pun x terase sebab sejuk sangat...huhu..
pas ni aku akan tunjukkkan soarak mountain yang orang korea bangga2 kan..hehhe...aku da naik puncaknye da..memang bahaya lau naik bus ke sana.kalah genting wo...tapi nasib baik aku dan family dapat driver yg betool2 terer...memang best..orang korea suke wat drift! bus pun leh wat drift...hehehehhe...kalah cerita initial D...hehhe..tunggu bab yg ke 3 ke?
wasalam

Thursday, November 10, 2011

korea bab 1

salam,
da lama aku x update blog aku kan...ye la sibuk je memanjang dengan banyak perkara yg rumit utk diselesaikan..aduh~ Hanya Allah yg tahu betapa kusutnye hidup aku dlm bulan Oktober ini~
permulaanye mmg best becoz aku dpt g oversea pada autumn season...dan berharap sgt dpt pergi di lain musim~ Insyallah... ^,^
terima kasih to mak and ayah kerana support all the expenses...all the experience at that moment i won't forget it..

ok lah...mari aku ceritakan penglaman aku ke Korea.Korea mmg tempat yg best untuk dikunjungi..dan negara dorg aman..x seperti yg kita dengar perang2 tu,,,mmg ade perang tahun lepas antara north korea and south korea tapi negara dorang still aman.perjalanan memakan masa juga la...yang aku ingat aku bertolak jam 1petang dn smpi dlm jam 11 mlm (wktu korea..kalau kat Malaysia jam 10 mlm)..dalam perjalanan tu,mcm2 ragam aku tengok dlm flight..oleh kerana aku naik airbus...aku dok bahagian tengah2..dikelilingi orang korea yg nk balik kampung and orang putih nk melancong...paling kelakarnya,,,sepanjang perjalanan tu aku dan ibu(ibu susu) terbau satu gas beracun yg sgt2 busuk...first tu mmg aku leh tahan la...tp lau da sepanjang perjalanan drpd kuala lumpur ke korea,mmg melampau la kan...satu kapal bau gas tu...hehehhe....kelakar tgk reaksi masing2 dngan bau gas tu...sampai yg tertido tu terganggu tido dye dek gas tu...dalam hati aku ckp..haih...sape la x pandai nk keluarkan saham tu...kalau keluarkan memang berbaloi...sebab MENGUNTUNGKAN!!hehehhehe...

sesudahnye sampai ke sana..kitorang kene amek luggage jauh drpd lokasi turun..kene naik satu tren(laju woooooo)..mcm kat KLIA gk tren nye,,,tp tu tren khas nk amek beg..slom tu kitorang kene isi immigration form..punyelah mengantuk!pastu beratur kamain panjang,,,adehhh~

then naik bus drpd airport incheon ke hotel...ade la dlm 15 minit jauhnye...best!koz tgk permandangan malam kat korea...sekali keluar dr airport sejuk giler babeng,,ade la dlm 12c time tuh..huhu =,="

INCHEON,KOREA AIRPORT


tengok gaya ayah aku yg x bleh blah.hehhehe...

ni la adek aku,,,aqila(mule2 x mo ikut,,,last2 ikot gak,,,hehhe)

aku dan ibu(selebet giler minah baju pink ne!)
permandangan diatas awan biru

sesudah smpi ke hotel,,,kitorang pon rehat la...penat owh...dlm kpl terbang,,,asyik duduk je..
kitorang dok kat hotel Eungwal ke Eungwang...x ingat..hehehe tapi best la sebab hotel tu dekat ngan kampung dan kite dpt tgk bagaimana rupa kampung di korea..


satelite city,seoul korea
uri appa,amma(tuan hj ab rahman and puan kalsum)


permandangan kawsan kampung di tingkap otel
hotel dye mmg simple,,,,x yh pakai ekon,,buka tingkap je terus beku...
ni la lokasi pergambara wniter sonata...Familiar x?

esoknye pagi2 jam 5 kene dikejutkan,,sebab nk pergi melawat lokasi pegambaran WINTER SONATA kat Naminara Island...perjalanan x smpi pun 15 minit...memang best! feri dye besar,laju dan org korea mmg ramah! da smpi sana bnyk la lokasi yg dpt tgk dimana Jun Sang ngan Woo jin bercintan cintun..hehehe...tempat dorang Kiss2 pun ade...hehehhe(mode gatal telah tibe...astaghfirullah!)
pastu,masa ni kan musim luruh...byk pokok2 yg hijau kekuning orenan...(wah kau...bahasa jiwa bangsa betol la!) cantik sgt! sampai aku berposing2 tangkap gmbr dengan alam ciptaan tuhan ini..Subhanallah! makr ayah aku sakan berjalan...dye orangsmpi xingat anak dorang ne...hehehe..
pengalaman yg best g cni...apstu kitorang bergmbr ngan budak2 korea...dorang ramah dan ade yg pemalu..hehehhe...tp sumpah best!walaupun cuaca agak sejuk tp matahari terik tas kepala rase mcm dlm bilik pasang ekon gk la...yg x syok nye,,,hotel dorang x de services iron...so,aku dok la pakai tudung yg same...tension!huhu,,, T,T

ok lah...aku pun da mengantuk...len kali aku update ape lagi yg best kat korea ek?hehhehe..
wasalam ^,^

Saturday, September 17, 2011

alangkah bestnya semanis kurma itu~

Salam..

it's me again.. same problem..need to share but x de sape nk diluahkan~
hurm..biase la,,muda mudi...ne mmg x pun mesti ade lah masalah atau konflik dalaman dlm hubungan ne..tambah tambah lagi da menjangkau 7 tahun kan...huhu..ape kan daya,terima lah dugaan ini.

aku x nk la jadi mcm elia short and sweet tu..dok heboh se"Malaysia" pasal hubungan dye dgn MIA(my incik apek) pastu terputus di tengah jalan...aku just nk g taw camne perasaan aku kalau hati aku menanges.ye la..di luar org x nmpk,di dalam sape tahu kan..huhu.sedih taw jadi dye...da bertunang last2 putus gara2 MIA dye terjumpe yg lebih cun,cantik mulus drpd dye...huhu..aku tumpang simpati.moge cik Elia short and sweet tu dapat lelaki lebih baik dan lebih layak daripada MIA.

memang hidup ini penuh dugaan,,,ada yang Allah menduga seseorang itu dengan hebatnya sampaikan orang itu harus kuat tempuhi dugaan...dan ada juga yang Allah beri jalan yang terus kepada sesiapa yang dikehendakinya..dan kita sebagai hamba haruslah terima takdir dan ketentuan drpd Yang Maha Berkuasa iaitu Allah S.W.T

aku sekarang cume lihat pada takdir dan aku juga berusaha,if ade ade la..lau x de nk buat macam mane ye x?luka di dalam sape yang tahu ye x..?kite ni manusia,dianugerahkan pelbagai perasaan cume kite je yang diberi pilihan sama ada mampu untu mengawalnya,bijak untuk meng"handle"nye atau pun tidak. tapi aku ni x la sekuat di sangka,aku cube muhasabah kan diri sekali sekala..x tahu la..every time call mesti "Gaduh",why? da x de persafahaman ke di antara kita..huhuhu...aku pun x taw.kadang2 bende yg remeh temeh pun jadi isu..aku nk gak bahagia mcm org len..

kadang2 org kata sedangkan lidah yang tergigit apatah lagi suami isteri...aku ngan dye bukan lah suami isteri lg..so x boleh nk samekan dgn pepatah itu..bunyi mcm kecewa je kan?x la...aku x kecewa pun,tp tu lah..ini lah perasaan aku sekarang..sedih..
alangkah perasaan ini boleh di interpret dlm bentuk lagu..huhu..da lama aku x sentuh keyboard aku..huhu

orang kata...eisyh...dr td ckp orang kata,orang kata...huhu
kata orang,,,,masalah tu berpunca drpd kita sendiri...jika kita x ckp,atau x buat,maka masalah itu x kan wujud.jadi....yang sebenarnye aku nk ckp..lau kami bergaduh tu..mmg masalah tu punca drpada kami sendiri dan bukan drpada org lain.alangkah bagusnya aku dan dia macam Ustazah Nurbayah dan suaminya,,,
aaaalaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaiiiii..manisnya kurma ini...........~hak3 (^,^)

semoga Allah beri yang terbaik pada kami.amin~

Thursday, September 15, 2011


salam..

sejak dua menjak ni emosi aku kurang stabil, biasalah org muda mudi..masalah boyfriend..
earlier in other post da mention about my boyfriend,my steady boyfriend.kenal time zaman skolah lagi and full of controvesy ( benci dengan rakyat Malaysia yang suke menyibuk dan menyebarkan fitnah) thanks 4 being "mak joyah" and i 'll appreciate that.

bila fikir2 balik mmg payah nk menjaga hubungan yang hampir 7 tahun ini..mmg byk dugaan.dugaan yang pertama dlu alhamdulillah dapat diselamatkan.Thanks to adik kesyangan (aqila ab rahman) koz menyelamatkan keadaan yg pada masa tu aku mmg terkapai2 da.. masa tu aku bru 19 tahun,mmg itu lah the moment i cannot forget smpi bile2..hati aku hancur..berderai..memang time tu ayah lah beri sokongan penuh.terima kasih ayah~

Dan masa pun berlalu dengan pantas,tahun ke 6 mmg dugaan pun banyak.memang aku berjuang habis habisan untuk hubungan ini.mungkin dia pun serupa juga.tp aku kena percaya Qada' dan Qadar.if dia tercipta untukku maka dia lah terbaik untukku,jika dia bukan tercipta untukku maka berilah kebahagiaan padaku.

aku sekarang tengah berperang dengan perasaan,luaran aku biasa sahaja,tp dalaman aku penuh berselirat seribu pegertian yang aku x mampu nk hujah.Pengalaman dlu byk mengajar aku terus berhati hati.haruskah aku ikut kata hati ata biarkan masa yang menentukan segala galanya.

aku bukanlah seorang yg penghalang silaturahim orang,aku just nk mengelakkan ape yg terjadi yang probability bleh terjadi,jadi salahkah aku?mungkin orang lain x paham aku,aku sorang je yg paham diri aku.aku nk mengelakkan perkara yg x diingini berlaku...salahkah aku,egokah aku..aku x minta ape2 pun,aku just minta Please do understand who i am...

bunyik mcm aku ni patah hati je kan...?x lah..sebenarnya aku keliru,buntu...mcm mane ek aku nk gambarkan perasaan aku?yg penting itu lah...aku pun x tahu nk luahkan macam mana..."jangan hiraukan sangat lah pasal perasaan tu,wat rugi yang je nt,nanti sape susah...abg jugak" mcm tu la pujukan kata dia..

walaupun kisah aku xserumit kisah Novel, x sehebat Drama, x se 'real" Filem...tapi realitinya tepuk dada tanya selera.

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have.
I want someone to love me
For who I am

Nothing makes sense, nothing makes sense anymore
Nothing is right, nothing is right when your gone.
I'm losing my breath, I'm losing my right to be wrong
I'm frightened to death, I'm frightened that I won't be strong

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am

I'm shaking it off, I'm shaking off all of the pain.
You're breaking my heart, breaking my heart once again

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am


Are you gonna love me
For who I am

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am

video

Saturday, September 3, 2011

happy eid everybody!!

Assalamualaikum,salam muhibbah buat semua..
selamat hr raya and maaf zahir dan batin kepada to all umat islam
selamat hari raya wat sume...eh..bwk kali plak disebutnye kan..?
time puasa suda...time raye pun suda...
sudah tiba masanya kita bermaaf maafan sesama kita..segala perkara yang kita lakukan tu x munasabah atau tidak tercapai dek akalmu itu...sila2 la,,,mohon maaf dengan segera..ye la...ajal maut sume di tangan tuhan..kite x taw bile masanye kita akan bertemu dgn sape yg kita wat salah kan...?ingat2 la yek..

Tuesday, August 23, 2011

yg terindah x semestinya berakhir dengan indah~

salam lebaran kepada semua~

diharapkan sume berpuasa dan beribadah selaras dengan akidah masing2 ye?
mudah mudahan mendapat keberkatan Ilahi. Insyallah~

td aku pergi ke kelas dengan tergesa2 kerana aku berada di seremban nak ke shah alam.dalam keadaan yang khayal dan mengantuk ku teruskan jua..hahaha!
berjaya sampai dengan selamat,Alhamdulillah!
Allah masih panjangkan umurku dan masih lagi menyayangiku sesungguhnya aku lah hambaMu yang hina..huhu(sebak2)

td kelas business maths,sumpah! aku blur sangat2..
x taw la nape basic mathaku teruk bebenar~
Ya Allah!

2x + 3y < 6
x+y <10

tu pun aku Failed nk jawab!!!
aku marah sngt atas kebodohan aku,pasni x mo skip2 kelas lagi... NOT even ONCE!
ckp la minggu lepas aku rasa teruk
aku rase aku kurang konsisten dr segi makan,tidur,rehat,belajar dan BERKAWAN~

same nasib aku mase kat UNIKL dlu dgn sekarang...x jauh pun bezanya.
ke aku ne x reti berkawan,so far ramai je kawan aku,tp yg betol2 rapat ngan aku taw aku mcm mane..

Trust me,3 minggu ne aku amat down sekali,ntah la..
bende mcm ne kene selalu sabar,hari ini hari org,esok hari hari kau amy..bersabarlah~

Maybe aku mmg berseorangan,tp x bermakna x da kawan aku x bahagia.mujurlah ade kekasih yang terlalu baik untuk memahami diri ini,keluarga yang sentiasa support dr belakang dan menyayangi aku dan member2 aku yang selalu hiburkan hati aku..
kau ade??? hehehhe

x pe amy,semoga Allah tabahkan hati kau..
sungguhpun aku blur,aku x cntik,aku budget hot,tetapi aku sebenarnye insan biase..
org x kenal aku x taw siape aku sebenarnye..
yg nmpk luaran tp bukan luaran..
at but not least..
hari ini kita ketawa atas kedukaan orang,esok kite bersedih sebab bile kita nk minta maaf kat org tu slom kita mati,org tu da mati dlu slom memaafan kita..
renung2kanlah

asslammualaikum

Wednesday, August 17, 2011

post paling aku hangin sekali!

salam,
one thing yg paling aku pantang sekali, depan kite suci je tetapi belakang kite mcm hantu punye perangai. donno wat to say,memang lumrah manusia mcm ne kowt.
tmbah2 bulan puase plak,adesss... stop playing around. berapa juta ela ko putar belit pun,hukum tuhan tetap ade.Ape ko da x takut tuhan da? atau da x sedar kewujudan Allah..
Subhanallah~ bawak2 lah mengucap.
masing2 ngah study,masing2 ade pegang peranan dan masing2 ade ibadat.so,pegang la responsible yg ade tu dan jgn nk post something yg bukan hak kau cakap kat aku mcm tu.
senyap2 aku pon ade batasnye,,if kau bersuka ria sekarang,ingatlah sikit seksaan kubur dan akhirat nanti kan.jangan bile da terseksa baru nk minta maaf.x de gunanya.
sekarang bleh ko wat aku mcm ne,aku akn maafkan ko bile ko dtg mintaa maaf kat aku.
bukan nk childish ke ape...aku ade mak bapak,so ape2 masalah aku,aku akan refer kat mak bapak aku baru lah boifren dan seangkatan denganye~
x taw la ko kan,,,if ade masalah rujuk kat sesape Walllahualam aku xtaw.
first thing,ape2 je probs aku akan cte kat mak bapak aku and of course la....mak bapak mane x sedap hati bile anak dorg diperlakukan mcm tu kan..?
x matang aku pun aku cr mak bapak aku,bkn cr kawan ke,boyfriend ke..
and nk g taw la,,,,ko tu sape nk ckp mcm tu..
post kat fb ckp ape ?
nk aku tulis balik? "kau tu da cukup matang da bole kawen da.takkan na suh mak ko attack?"
mcm sial la...x pernah aku semarah ni!
bile mase plak aku suh mak aku attack ko sial!
x puas hati face to face r,,,takat mcm ne je x yah cte r..
and suddenly ade plak makhluk Allah ne post comment "kurang matang.hak3"
pade makhluk Allah tu,ko ingat ko bagus sgt ke..
muke cantik,tp hati hodoh!
aku ingatkan lah,korang tu da la x solat,x beribadat,apatah lagi puasa kan...
x taw lah wallahualam.yang aku nmpk sepnjg dok serumah korang jgnkan sembahyang,telekung and sejadah pun x ada!
insaf2 lah,korg tu pinjam je drpd Allah.
kecantikan,kenamaan tu bukanye kekal smpi mati...
so aku doakan insaf r cepat2..okay?

Tuesday, June 28, 2011

Hari Kesedihan Aku

Hari ini...hari paling sedih dlm hidup aku.x perlu aku katakan,cume aku simpan sumenye dalam hati dan biarlah rahsia.nk menanges pon x guna.minta2 Allah beri keberkatan pada kami pada mlm isra' mikraj ini.aku doakan yg terbaik untuk semua.Amin~

Sunday, June 26, 2011

Doakan Atok Saye SEMBUH ye!!

Esok,pagi2 anta adik g sekolah,pastu terus g spital rotate plak,hr ne wan jage,semalam mama jage hr esok plak aku plak jage.atok da tue,da uzur..sian aku tgk dye walaupon dye kedekut(opppS!) *sorry atok =,=" tapi aku tetap syg dye.hehhehehe..
aku bukan lah cucu yang baik tapi aku ade juga membantu atok hantar dye g hospital,x pun klinik, pergi teman dye amek duit kebajikan (koz atok aku ne da uzur dan kurang upaya,so dye dapat duit kebajikan) Alhamdulillah! Ade juga orang menghargai atok aku selain drpd kuarge sendiri..hehehe
Amy doakan atok semoga cepat sihat,koz mama da x de mak lagi,harap atok je la dye nk jage.pastu wan x de sape2 lagi da lau atok x de..huhu
sian aku tengok keadaan atok td,mcm da uzur..huhu..Mama kate atok dlu ensem~
memang atok ensem pon tp atok kedekut (opppss!) lagi sekali maaf ye tok..gurau je..hehehee
amy doakan atok sehat koz atok je la yg amy ade..atok ajis da lame meninggal.amy sempat manje ngan atok je.tu pon jarang2.huhu.ngan atuk ajis dlu x sempat pon..koz atok ajis meninggal time amy kecik lagi..hhuhuhu...

bila ingat balik sedihnyer...syahdu rasenye..
bile kite da tua2,baru kite taw ape yg atok rasekan...huhu
da la dye sakit,dye x leh mkn nasi,roti pun x bleh.ABES TU NAK MAKAN APE DOKTOR!!
geram plak rasenye! nk je aku tengok atok sehat,aku bkn nk ape2 dr atok cume aku mo atok sehat je..huhuhu

esok kat Hospital Tuanku Jaa'far seremban tingkat 3B katil no 17 wad lelaki,kalau sape2 nk jenguk atok,dtg lah...sian dye~

ABU BIN SUDIN
itu lah name atok aku
doakan dye okay ye..huhu~

hari x seindah semalam

hurm....mcm mane nk ckp ye..kekeluargaan mmg penting dlm kehidupan tetapi entah lah bila harta yang dikejar tu menjaminkan masa depan dan memberi kesenangan untuk hr tua mmg bgus la,ataw nk bagi kesenangan org tua kita,tp inilah yg di sebaliknya.kita dok kerja harta sampai kita lupa balas jasa ibu ayah.

masa kecil mmg la kita rasa mcm kita asyik dimarah atu dipukul.syg anak tangan2 kan..
betol tak? pastu sape yang x pernah rase kasih syg ibu bapa tu jgn lah fikir negatif kat ibu bapa kita.mana tahu dlm hati nurani tu ade sedikit kasih syg yg x mampu mereka tonjolkan kerana keegoan merka..but bila korg pk balik,,,sape korg untuk judge mereka,tanpa mereka korag x de di dunia ne!

kepada sesiape yang dibuang atau dijaga dr org len,korang pk la,,mungkin mereka x mampu jaga korang so mereka hantar/buang korang,mmg bunyi nye kejam.tp cube pk korang masih boleh idup sampai hari ini walaupun dibuang.jangan pk sgt mcm dlm drama2 tu...tu sume punce ataw anasir jahat yg meracun idop korg..

kepada yang lupe akan ibu bapa,yang asyik kejo je kejar harte dunie...insaf2lah koz yang korang kejar tu x kekal tapi kasih syg tu,smpi bile2 kekal. yang dikejar tu mgkin perkara yang indah tapi masa akn berlalu dan mgkin akan berkata "hari ini x seindah semlm"

Friday, June 24, 2011

Dia ade Ilmu tapi kite ade ape?

yang teruk jadi lebih teruk..
sekecil kecil zarah menjadi sebesar besar alam semesta.
entah lah kenapa makin hari makin susah hendak dilalui..
'perit getir hidup dan pengorbanan,terpaksa di hadapi demi kejayaan'
kejayaan ape yang kita hendak kecapi?
kejayaan di dunia mahupun d akhirat~
puaskah kita ape yang kita lakuakan di dunia ne...?bukan nk mengeluh tp cume mengenang nasib yg akan dtg.
baru2 ne aku ade mengikuti kawan pergi satu seminar yg berunsurkan dakwah sambilan mencari side income,tp dalam ht masih ade ragu2 koz dye berunsurkan Multi Level Marketing(MLM) atau dikenali sebagai Pyramid..
kalau da mcm tu,aku kureng bersetuju walaupun ade sijil kepatuhan syariah.itu menurut pendapat aku la..sesape yg x setuju dengan my poin of view jgn la saman aku..huhuhu~
mule2 mmg tertarik,mmg bagus brg tersebut tp bab2 marketing tu mcm yg aku kate td la..hendak mencari org bwhan and buat unsur pyramid tu mmg konfirm2 la senang nt..
tp mcm x adil plak kan..bila org bwh buat kerja org ats senang2 dpt untung padahal org ats guna modal yg ciput aje mule2nye..
mm aku x nafikan unsur pyramid ne dalam carta organisasi pon ade dlm mane2 firm,tp disebabkan level dan pengalaman seseorang itu yang buat dye ade yang diatas ade yang dibawah.
itu mmg level permulaan sape yg bru berkerja dan level kejayaan yang da lama berkerja.
kalau di fikir2 balik..kalau amek twrn unsur pyramid tersebut bkn nye kite usaha sendiri tetapi telah diajar mcm mane nk communicate dengan org,mcm mane nk convince org,macam mane nk tarik pelanggan.All the thing sudah di set up dan bila org joint senang2 je dapat income,,kalau mcm tu macam mane kite nk tgk pencapaian diri kite?
ade tu belajar tinggi2,pangkat tinggi2...kerana dok kejar harta dye snggup tinggalkan pekerjaan tetap dye untuk mengejar impian yang belum tentu menjamin masa depan,,,mungkin hanya sementara.adakah ia ada jaminan pencen?EPF?atau bagi benefit seperti kerajaan bagi pada kita?
so...fikir2kan lah.even org tokoh2 korperat, V.I.P menyokong pon belum tentu dye pun ikut same,just menyokong sahaja..
itu hnya pada pandangan saya la..bukan nk menunjuk,tp bila saya fikir2 balik,ape gunenye kalau kita belajar tp kita x gunakan ape yang kita da belajar,memang hidup ini penuh mcm2 dugaan tp kita perlu tahu ape yang kita fikirkan bukan lah duit dan kesenangan tetapi adalah keberkatan.
bila kita mencari kesenangan cube kita fikirkan kalau benar kita nak tolong org kenapa dan mengapa kita perlu menarik ramai orang untuk kerja bawah kita padahal kita hanya mencari beberapa orang je..mana tahu atas2 kita ramai lagi dah menjadikan kita salah seorang daripadanya untuk membantu dye mencari lebih harta..
fikir2lah..mmg hajat nak memberi kehidupan yg baik pada ibu bapa,balas budi mereka,tp satu bende sungguh pun kite x dapat balas budi mereka didunia pun,kita boleh balas budi mereka di akhirat kelak.bukan hanya duit dipandang tetapi doa seorang ank pada ibu bapanya..
bila aku tanya pada ayah "ayah,kalau adik da kerja nanti adik belikan ayah ape yang ayah nk"
pastu ayah aku jawab "x yah beli ape2 de adik..just bagi ayah senang tengok ko berjaya,ade ilmu ade kerjaya itu pun da ckp.ayah nak adik pandai dan berilmu.sambail2 tu doakan lah ayah ini selalu.ayah x minta banyak,ayah nk anak2 ayah pandai dan berilmu serta doakan ayah bila ayah tiada nanti" itu lah kata2 ayah aku. dia inginkan kejayaan dan ilmu yang aku terima sepanjang aku belajar dan gunakan masa kelak.kenapa ayah hantar aku ke sekolah,kerana ingin aku berjaya,bukan mementingkan kehidupan yang mewah kelak!
ayah dan mama mmg nk tengok aku hidup berjaya tetapi bukan pada jalan yg mudah.
kalau semua nk mudah maka bantutlah ilmu seseorang tu...just cakap je dapat duit..
itu mengejar kebendaan bukan kejar kejayaan.
sungguhpun mendapat sokongan dr org ternama mustahil kita sebaris dengan dye koz DIA ADA ILMU,KITA ADE APE?
tentu2 lah dia kaya,dia ade harta koz dye ade ilmu...kita ne just nk cr income lebih je..
so,itu pandangan aku,,,walaupun member aku ckp even pilot,doktor pun masuk...
bila pk2 balik,pilot doktor,,,,x ckp ke dengan income dan kejayaan dia perolehi,kenapa perlu mencri yg lebih lagi?mmg bagus nk cr income yg lebih tetapi x cukupkah ilmu yang diperolehi.?
kalau nk kaya lagi,maybe Mantan perdana menteri kita pun mahu ikut juga,kononya nk tolong ank bangsa yang sering ditindas dan diperlekehkan..tetapi kenapa beliau tidak ikut koz mungkin dr pandangan aku Beliau lebih suka menggunakan ILMU dan KEPAKARAN beliau drpada mencari org untuk lakukan kerja dibawah kite.
aku nak terus terang la...aku bukanya pandai sangat, aku seorang yg berumur 22 tahun yang bru nk ambil degree dan aku bukanya seorang yang attitude yang baik,tapi sebagai umat islam menurut pendapat aku,(jika ilmu aku cetek sila betulkan ye?),perniagaan berunsurkan piramid x elok sebenarnya..itu je la mahu ckp.aku da lega meluahkan ape yg aku rase skang ne...syukur~

Saturday, May 21, 2011

akhirnya terlepas jua~

salam

first of all,saya ingin menguatarakan pendapat saya yang x seberapa ni
saya sedar saya merupakan orang biasa,rakyat malaysia
tapi sebagai rakyat malaysia,saya juga mempunyai hak untuk bersuara
cheeeeeh,,,macam politik ja kan?
tp ndak la...
sebenarnya saya mahu mencuba asah bakat untuk jadi pengkritik..hehhe
perasan bah kan?
dalam AF 9 saya kurang puas hati dengan setiap pelajar yang terpilih
pada awal nya saya berfikir sebenarnya apa yang di cari oleh pihak Astro dan apa yang dimahukan oleh rakyat Malaysia?
bakat atau rupa..dua aspek yang berbeza,berlainan definisi dan juga makna
tetapi kenapa kerana keuntungan,kecantikan sahaja,bakat itu di pandang sepi oleh segelintir masyarkat kita
yang paling tidak paham,kenapa harus kontrovesi dan gossip itu menaikkan nama seseorang itu di pentas hiburan
kenapa tidak bakat yang harus ketengahkan
lihat lah sahaja AF yang lepas2
juara,mahupun naib juara entah kemana dan yang terkeluar ataw tersingkir awal menjadi lebih terkenal berbandig juara
ini adalh masyarakat kita hnya memandang luaran,dr segi kecantikan
dan bukan nya dr segi bakat mahupun suara
tidak faham lah...
kenapa perlu ada masyarakat sebegini..
kerana inilah mentaliti rakyat tidak berkembang
dan industri hiburan kita semakin pupus
padanlah ibu bapa saya sarankan saya tidak terjebak dalam industri hiburan
bukan saya tidak kata tidak bagus
pada pndapat saya,hanya pihak2 tertentu sahaja yang memandang bakat itu dan selainya semua menyukai "pakej" dan akhirnya album entah kemana..
ini lah lumrah dunia
yang bijak pandai mengambil kesempatan
yang lurus bagaikan lembu dicucuk hidung

Friday, May 20, 2011

ape ku kisah

bosan bosan and bosan
tu je mampu kata
kawan?
susah nye nk mencari yang sejati..
hurm entah la
x mood nk menulis

Saturday, February 26, 2011

Yang mana satu,idaman kalbu~


mule2...mmg aku teringin sgt handphone ne LG GD580...sebab dye comel,theme pon cute,tulisan pown cute...sume la cute...but bile aku dgr dalam kekiut kekiut dye tuh,,,ade contra dye,,,maksud aku theme dye cute tu x leh tukar..ade 2 theme je..and font dye lau naseb bgus dpt la bubble lau x tuh...menanges sakan la ko...(coz theme g satu x lawa)huhu~
menanges gak bile dgr mcm tu..tp just speculation..x taw true or not..haha!(tengok la mcm ne nt)
so, I decided to make another option...x kan nk harap satu tu je an...aku pilih la SE W508 coz mcm besh je an..hari tu member aku beli bwh 600...kire ok la tu an.. x taw la but features dye same je lebey kurang mcm LG GD580 tp dye quite expensive compared SE W508.yg aku pelik an,jenama yang aku suke ne dedua jenis clamshell/flip and dye nye number siri tu leh terbalik2 je..580 and 508..kebetulan kowt i guess~


and paling the most aku nk kan hp ne sebenarnyer,,haha!
taste aku mmg tinggi tp x setinggi i phone 4 tuh...
budget aku ciput je kowt~haha!

haha...besar an taste aku..!ntah apew2 r aku ni an...tgk r mcm ne,,,yang mana satu yg aku akan beli nantikan...
tgk2 bkn 3-3..hahaaha!(padan muko)..tu la bosa bonar taste..haha!
ape la aku ni...
lau da dpt tu bersyukur...
k la..bubye..aku x taw nk merepek pe g..haha!
ADIOS AMIGOS!

Thursday, February 10, 2011

HATI AKU PANAS LAGIK!

Ya Allah...
menyesal gile aku beli buku novel hingga ke akhirnya by siti nur dhuha!
cite dia sorry to say TERAMAT AMAT LAH BOSAN DAN MERAPU2!!
ingatkan best!rm25.90 aku burned mcm tu je!!
Sumpah x best,lau leh aku boikot gile penulisan dye,x best langsung!
rasa nk bakar pun ade,terbakar hati aku baca...
heeeeeeeeeeeeeeee....geramnya!!
susah betol yg berkarya macam ainsya sofea,siti rosmizah!!
novel feveret aku adam dan hawa,sehangat asmara,andai itu takdirnya,bicara hati.
tu je!\yang lain hampeh!hampeh!dan hampeh!
HARAP MAHAL JEK TP X DE KUALITI!!
GERAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

soban!

hmmm....
x sabar tunggu mummy and daddy balik dr beijing~
rindu bangat!
rindu kat kekasih hati gak...(abdul hamid hassan)
my lurve~
x taw nk tulis ape koz x de mood
nt law ade mood bru tulis

haha!
love ya

Sunday, January 2, 2011

suke2

actually...
saya mengantuk...tp mate x mau lelap..
saya sebenarnye sakit mata x taw kenapa mata berair2 sokmo..
huhuuhuhuhu..
rindu la kat by....bile leh jumpe g??
hehhehe..cayunk by sgt2..
thank you coz belikan car seat hello kitty...
i love u so much!
harap by ingat dan selalu rindukan cayunk..

nk aje cayunk citekan bestnyer kuar ngan by...
kite ketawa,kita menangis,
sume yang ingat..

yang harap hubungan kita kekal dan akan terus kekal hingga akhir hayat..
lau leh yang harap kite dapat bersama selamanya...
ingat daku dalam doamu...
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmuah!
cayunk by!

teori kah itu?

salam..

aku nk cakap ckit tentang masalah aku alami..mana la tahu sape2 terbaca akan dapat share masalah dia ngan aku.
ok lah,macam ni..kalau nk tahu..aku ni tersangat lurus bendul orangnye.. and aku mmg minah blur
mmg aku x nk nafikan aku seorang lambat pick up tapi i try my best to be a better person. =,="
masalah yang aku alami ialah,aku sukar untuk belajar mendengar penjelasan orang tetapi senang memaafkan kesilapan orang (walaupun ade sikit2 simpan dalam hati) huhu...
aku seorang yang mementingkan sesuatu yang perfect, ia m very punctual person (sometimes x la punctual mane pown), very very sensitive person and tersangat lah CENGENG..(x da pe2 perkara pun selalu menangis...usually time nk tido..)huhu

Everyone kalau x kenal,memang kata aku ni blur..sebenarnya aku ni ok ape...cume kadang2 je.
aku x suke kawan ramai2,aku seorang yg suka menyendiri..menurut prinsip aku..kawan ramai2 ni ibarat macam gantung diri sebenarnya..ape2 masalah ke cerita kat si polan...si polan..then kalau gaduh habis semua dicanang nye...haaa..mcm tu la remaja sekarang..kan?
itu yang buat aku phobia bab2 kawan ne..

kalau nk tahu,aku selalu buat teori aku sendiri sampaikan mama aku tergelak dengar teori aku ni..tp ini hanyalah pendapat aku..aku selalu berangan yang aku akan mengalahkan teori darwin tu..yang sebenarnya aku bukan lah seorang celik,cerdik,pintar dan seumpama denganya...huhu

teori pertama aku adalah,

if mama kite cantik, ayah kite hensem
of course anak ade yang x hensem/cantik dikalangan adik badik kan..
ce korang tengok..adik badik korang mesti ade salah satu yang agak kureng kan..
for example aku lah..huhu..

if x turun kat anak,muke x hensem atau x lawa tu mesti turun kat anak2 buah korang kan..?
percaya x...?tapi tu sume kuasa tuhan..aku just dengan teori aku yang x seberapa je..
harap jangan amek hati sangat lah kan.

teori kedua aku adalah..

sepanjang idup aku,aku x pernah lah tengok orang gemok kene rogol..nenek tua ade la..tapi orang gemmok x de plak aku baca dlm mana2 newspaper ke.berita tv3 ke...
x tahu la..if i am not mistaken la..lau ade,sila betulkan..
sebab tu la aku tanam badan aku ngan sebanyak mana lebih lemak dalam badan aku...
huhu ..ini just teori kebodohan aku je..so ignore la kalu x agree..okay!!

teori ketiga aku adalah...
agak sensitive,,,(hanya keluarga aje yang bleh tahu)
kalau x aku kene pancung,,ade sebab aku x leh cerita.. teeeeeeeet...

cukup je la teori2 tu aku cerita..tkut jadi merepek plak dengan kesengalan aku ni..
setiap insan ade angan2.begitu juga aku..aku ni hanya nk bermain dengan perasaan dan bukan melukakan perasaan orang
if aku ade lukakan perasaan oraang tersebut..
hati ini berkata.. "dengan ikhlasnya,aku mohon maaf"
tu je mampu cakap..ok lah..jumpe di lain hari..chow chin chow..


*ayah...ayah...ayah...
adik akan buktikan kat ayah,adik x Lemb......*
T,T

suatu hari yang panjang....

salam..
ape yang kite nak sangat,apa yang kita hajatkan,apa yang kita mahukan
x semestinya akan terjadi dan munkin akan terjadi
sebanyak mana pun kita berusaha,sesuatu itu akan terjadi jika ada izinNYA
maka selepas itu,percayalah Qada' dan Qadar
sebagai manusia,kita sering selalu berharap agar kehidupan kita dipermudahakan dan bergerak dengan lancar
kita selalu menklasifikasikan darjat dan martabat kita kepada kelas kelas tertentu
mana yang kaya diatas,sederhana ditengah,miskin di bawah dan fakir di kaki..
padahal kita dicipta pada benda yang sama,maka x perlulah kita mendarjat atau menjatuhkan taraf orang sesuka hati kita.
kita juga selalu meklasifikasikan mengikut aras pencapaian kepada kelas kelas tertentu
mana yang pandai diatas,mana yang sederhana ditengah,mana yang kurang pandai di bawah dan mana yang daif dan naif di bawah
cube kite bygkan,jikalau daif dan naif itu mempunyai wang untuk belajar,maka sama taraf dengan si pandai diatas itu.
orang selalu membezakan2 antara satu sama lain..dan suka berpuak2 dan berkumpulan
mana yang nerd,jelik,kurang pandai tidak dipedulikan
mana yang cantik mata memndang,hebat,kaya disitu ramailah yang akan berada disisinya..
pada saya ,dunia semakin meterialistik..
tidak mendukung antara satu sama lain,bukan sahaja di sekolah,di institusi pengajian dan alam pekerjaan pun begitu.
selain itu juga...kita sering mengklasifikasikan antara yang busuk hati itu baik dan sering ditindas tu buruk..
contohnya,bila seseorang itu mempunyai kuasa ( pakej lengkap) kalau buat silap sedikit orang x kan pandang dimana kesilapanya,jikalau orang yg x de ape2 nama a.k.a tidak bertahta dihati tu..ade je yg x kene didepan mata kita ...betol tak?jika dia berbuat sesuatu yg bru atau yg bagus pandang sebelah mata pun x...

lumrah kita sebagai manusia harus bersabar
setiap kesabaran ada ganjaran
maka renung2kanlah wahai kawan2
rambut sama hitam,tapi hati lain2
janganlah sampai kejahilan kita menutup mata kita yang setelah sekian lama buta itu
buta kepada kenyataan
buta kepada kekayaan
buta kepada kepalsuan yang kita cipta

yang baik tidak semestinya suci dan bersih
yang jahat tidak semestinya hina dan kotor
renung2kan dan selamat beramal

luahan rasa di pagi ahad

salam..

rasenye da sebulan aku x buka laptop aku.. ( i mean using my own laptop)
aku borrow adik aku nye laptop for a while since my laptop mulfunction..kejap blank kejap ade balik..(agaknye dye suke men chak2 x ngan aku)huhu..

mase mama aku belikan laptop tu,in 2006 x silap aku.selepas aku masuk UNIKL. then now,the laptop da pun rosak..is not rosak sangat la..cume "sikit" je broken dye..in other words is..it is actually PATAH..
nampak sangat kekasaran aku terserlah tang situ..bukan x hargai..aku pon x taw what is happen exactly...maybe aku TERpijak or aku terHENTAK..kene EMPHASIZED ckit word TERpijak ataw terHENTAK tu coz aku memang x taw ape aku wat sampai jahanam cenggitu ngupenye...and i am trully sorry to my laptop..i couldn't TAKE CARE,of it..i am sorry..

then,my mama suggest me to buy a brand new laptop because aku da bnyk kali bising pasal laptop aku yang da hangkang itu..and i am very humble...YES! (dalam hati) to accept it..
Honestly,aku sangat sayangkan laptop aku koz banyak jasa beliau kat aku,,terutamanya banyak kenangan aku dengan laptop tu..niat hati nk betulkan tapi lau da takat rm600 to rm700 for LCD,logically kene beli gak la laptop baru..true or not?

memandangkan aku ni student,and banyak assginment kene buat so kene la pakai laptop..
ok la...cite tu da lepas,aku nk g taw..tadi ade seorang sahabat aku mase diploma dlu(kitorang memang rapat,so aku panggil dye sahabat) hantar mms ..sumpah sweet sngt!aku mmg rase sebak biile teringat mase belajar diploma dlu,dye rindu sangat kat aku dan kawan aku sorang lagi..kami bertiga memang BFF..haa....BFF kau!
memang rapat,and selalu bersaing cara sihat and of coz la...she will win becoz dye top student dalam course sukan..memang kalah lah...kitorang bertiga dalam fakulti yang sama but course yang berbeza..aku rindu sangat saat2 bersama ngan dye orang..

Siti Nor Aishah Binti Abdul Ghani and Nur Hazirah Binti Roslan..thanks for being my BFF~

ade sikit ku nk kongsi..aku sedikit terkilan bila orang kate aku ni x da kawan..betol ke aku ni seburuk yang sesetengah "orang" yang beranggapan aku sebegitu rupa..rasa sebak gak di hati.
tp Honestly,aku ckp aku memag takut berkawan.bile kite rapat ngan seseorang,mesti dye akan tahu serba sedikit tentang diri kita..if kita da x rapat..macam2 kate2 fitnah,tohmahan,cacian kite terima..bnyk gak pengalaman yang aku dapat drpd situ.,but is still terjadi smpi skrg..

ye la...aku admit..yg buruk dtgnye drpd kite,yg baik dtgnye dr Allah S.W.T

aku bukan nk burukkan orang tetapi once korang pikir la..ukur baju badan sendiri dan bukan jaga tepi kain orang..silap2 ape yg kite wat kat orang akan dapat kt kite balik..hukum karma..
tp ironiknye, aku dikecam oleh segelintir hamba Allah ini da beberapa kali..aku xtahu kenapa sikap PHD ade dlm hati budak2 melayu sekarang..bak kata pepatah Hang Tuah dahulu,

"takkan MELAYU hilang di dunia" tp bak kata pepatah aku "takkan PHD melayu hilang dindunia" ade je yang mecari kesalahan aku..tp x pe la..pengalaman bnyk mematangkan aku kerana usia ku bakal menjangkau 24 tahun.aku pun nk masuk semester ke 4 dalam pengajian aku bulan 12 ini..semoga Allah permudahkan selama aku belajar dan aku berkerja nanti..Insyallah..

my mom always reminds me about my age,,she always say "u da nk 24 tahun,jangn perangai budak2 lagi" when she talk something like that..i laughed her..because i am still your daughter and i am not married..i am still your "child" and can be " child"ish... if i am married,be somebody wife and mother of my child, itu boleh mama katakan i need to change..itu mmg perlukan perubahan..ok mama?will u understand me.?.i am not enough to get ur LOVE...and i want all your LOVE give to me..YES! i am too greedy to get your love and courtesy..u have 6 child and i have to compete all the five to get your love..huhuhu...24 years old is not enough to be with you..i want forever to take care of u and i want forever to be ur lovely daughter..mama~

I DO LOVE YOU SO MUCH! when i am typing this..air mataku jatuh setitis..(jatuh jantan ku nyah!!)honestly..my mother always take care of me..while she mad of me,i know i am alwys doing something wrong...she is a good mother..and i am a bad daughter..she always reminds me about Solat..and always pray for me..she put my name at birth certification NOOR AIMY NAJIAH..that's mean Cahaya keberkatan ku yang berjaya..
Ia amat bermakna...and i am so THANKFUL to mama..thank u kerana melahirkan saya...

akhir kata...Tiada yang Sehebat ibu,Tiada yang segagah ayah dan Tiada yang Maha Besar selain ALLAH Maha Pencipta..

TERIMA KASIH Ya Allah kerana memberi kehidupan yang sempurna buat aku
TERIMA KASIH Ya Allah kerana memberi kasih sayang yg tidak ternilai kepadaku
TERIMA KASIH Ya Allah kerana memberi erti hidup kepadaku
TERIMA KASIH Ya Allah kerana tanpa ibu bapa kita x kan hidup di dunia

Sayangilah IBU dan BAPA anda..terdidiknye generasi akn dtg dengan bimbingan dan doa mereka..hargailah mereka sementara kita ada..peace yo!


last...hehhe...td aku tengok Michele Melody kawen wo...UNIK.. i love her style..(eh...ape neh...keluar tajuk )

oppppsssss terlebih suda..hehheh

i misschu~

salam
i mischu~
nothing can change his sweet smile
nothing can stop his great love
nothing to do without his help
nothing can laugh without his jokes
nothing can be happy without his smile
nothing can be right without his guidance
nothing can be safe without he beside me
nothing can be perfect without his judgement
All the thing is him,
he stole my heart
and he keep it safe for many years
i always remember the first time we met
it's Friday, after pouring rain
stood still in front of me
i cannot say anything and i can't breathing in that moment
the boy i admire standing in front of me
talking to me for the first time

he said..

amy,ko marah aku ka?

that is the first time he talk with me...before this we always chatting in the phone~

i always remember that moment
April 15th 2005,Friday ,we declared as a couple
build the relationship until now and Alhamdulillah...
he is my Destiny,my Hope,my Guidance and my truly lover

Abdul Hamid Hassan..saranghaeyo~

korea bab 3


sihatnye anak ayah kan?hehehe...

atas kereta kable mountain soarak

palli mogo (cept makan)

permadangan yg indah di maountain soarak

salam
sebelum tu,aku nk cakap...aku sedikit bermasalah dengan pelajaran aku..huhu..ye la..2 minggu aku tinggalkan study aku..mana macam la result peksa aku nanti...huhu..
ayah aku kata,,time belajar belajarlah,,,time cuti...x yah la pk pasal belajar...ye..aku admit...ayah aku mmg sporting abes! cume dye x suke ank dye x berpelajaran je,,

ye ayah!adik akan cube dapatkan pointer yg bagus!huhu...i'll try my best!fighthing!

ok lah...mana kite stop eh...kat Mountain Soarak tu eh? memang x dinafikan korea memang tempat yg sngt best untuk dikunjungi...dalam 2 jam kowt drpd seoul ke mountain soarak..kalau korang nk taw,,,mana yang ade tempat kosong..dimana2 sama ada dibandar atau diceruk semak pon ade padi...betol wo wa cakap lu...aku tgk kat memane je ade swah..even kat sebelah stesen minyak pun ade sawah padi! hebatkan,,,cara dorang..gunakan tanah dengan sebaik baiknye,,tapi an mmg benefit dorang la koz dapat tanah yg subur,,pastu cuaca yg bermusim..mmg senang la buat sawah...lau kat malaysia...x panas hujan...x hujan panas,,mm ne nk tanam padi ye x?
sesampai nye kat mountain soarak,,,aku tgk ade kete cable..x thrill sgt la..heheh(berlagak!)
wek3...
ye la..kalau korang nk taw,,gunung mat cincang kat langkawi tu lagi thrill..ne macam x thrill sgt..masa naik tu rase mcm biase je(cheh!berlagak lagi!) tapi mak aih...sejuk kamain...sakit tgn2 aku...nk genggam pun sakit koz suhu time tu 6 darjah celcius..memang indah ciptaan tuhan..dr atas gunung tu aku nmpk bumi korea..pengalaman best yang aku alami kat sana..hehehe..
oleh kerana aku ade penyakit asthma,,,ayah x benarkan aku naik ke puncak gunung...hanya kat gigi gunung je aku bergambar..takut kurang tekanan udara katakan..huhuhu...(x pe..demi keselamatan anaknye...mekasih ayah!)

pastu ayah aku ni agak nakal gak la...nk plak dye bergambar ngan ahjumma(makcik)2 kat sana..ape lagi...ahjumma tu pun naik daun le bergambar ngan ayah aku..ade orang ingat ayah aku dr arb saudi..eeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiihhhhhhhhh???????,,,,tergelak besar kami...punye la hensem bapak aku,korang kata dr arab saudi...x pe la ayah..janji ayah femes..dan ensem dihati adik..hek3 =,="

kat atas gunung tu memang best sangat..tibe la saat nk turun gunung...woo...takowt wo...sebab laju kamain drpd naik...dye turun sekejap je..x berni pandang bawah..tambah plak angin2 kuat..silap2 leh lambung2 kereta cable kitorang..huhu...x de maknenye angin sepoi2 bahasa time tuh...koz da nk maghrib time tuh...huhu

pas g maountain soarak tu,kitorang makan kat satu restoren..restoren korea yg halal tapi aku nk rekomen la korang..restoren tu macam rumah kecil yg korang tengaok cte korea tu..ala..umah kecil yg sempit2 tu...dorang wat perniagaan kat rumah dorang sendiri...buat makanan untuk tetamu pelancong makan...best wo!!!aku paling suke dyeorang nye masakan asam pedas dorang...ala..mcm masakn melayu gak cume dye nye rempah lagi kick la..hehehe..
makan punye makan,,lahap punye lahap...sekali aku termakan ikan sebelah doe..aduiiii...
aku termakan ikan x ckp sifat ni..Ya Allah...ampunkan dosa hambamu ni..aku x sure la ikan sebelah can eat or not...aku tawakal je timetu...huhuu

pas g makan..kitorang g plak pasar ikan...bukan nk beli ikan pun,,tp nk g tgk ikan..nk taw x...orang korea suke makan ikan fresh2...kalau kat Malaysia ikan selar kite kecik je kan..kat sana ikan selar bsar giler babeng!pastu dorang banyak bela ikan sebelah...dalam ht aku berkata "best ke ikan sebelah ni?" ek eleh...padahal baru td termakan ikan tu...huhuhu =.="

dan2 je pastu hujan...nk kitorang naik bus cepat2...koz hujan time tu sejuk...kitorang bercakap pun keluar asap..mcm x percaya plak..hehehhe..

* buat viewers yg sedang bace blog saya..sorry la..saya x pernah pergi oversea..ini first time saya ke oversea dan korea adalah destinasi pertama saya..maafkan saya jika saya jakun seketika ye..a

pastu naik bus,,,kitorang pun bergerak ke hotel..sumpah aku ckp hotel tu paling best aku tido..koz hotel tu mcm 5 star gak la..dye lebih kurang mcm apartment...ade 2bilik..satu ade katil..dan satu g ade tilam orang korea selalu tido tu...aku x taw la nk panggil ape..tp aku dengar dorang panggil hodo..entah la..huhuhu...
first!aku excited koz orang korea ini pembersih!tgk dapur dorang,,,,bersih je...pas tu sudu garfu teratur je aw,,,
aku buka tv...mak aih...bnyk giler channell...x mcm malaysia..balik2 tang tu....kene beli astro bru dapat channel yg besh2...(bukan nk kutuk malaysia...cume nk bagi kritikan membina supaya dorang leh buat byk channel lagi..)

malam tu aku tdo best sangat,,,mcm x caya aku di bumi korea...ok la..
bersambung ke lain bab...
wasalam

korean bab 2


me!

cantikkan ciptaan tuhan,,,
(dengan perasanye,termasuk aku)
salam..
mase pergi kt Naminara Island tu,macam2 aku tgk...dan paling best sebab itu adalah salah satu lokasi cerita Winter Sonata yg korang giler2 kan tu...hehhehe...and ade gk arca yang agak keterlaluan la sensorednye...dye buat besar2 arca tersebut.kalau korang nk taw,korang dtg la...tgk sendiri dan faham kenapa aku ckp mcm tu.Kalau korang nk taw,time nk gi Naminara Island ni,aku lupe bawak passport visa aku..Ya Allah...tuhan saje yg taw..cuaknye aku...tinggal dlm bus..fuh! nasib baik jumpe balik..tapi pas tgk Bae yong jun trus lupe cuak aku..hehhehe...hehehehe..(Ya Allah!panjangnye gelak)

pas g jenjalan kat Naminara Island,aku ngan family g makan di restaurant Korea..halal and sedap la jugak..aku suka dye nye telur..sedap..!hehhehe.lauknye sedap!mekaseh kepada our tour guide mr David and DK..dorang la yg bnyk perkenalkan culture and makanan korea pada kitorang.thank u.kansamhamida.
^,^

mase nk masuk restaurant tu,almaklumlah kene buka kasut..masing2 kasut bau hampeh (kasut aku ngan adik aku) tapi oleh kerana cuaca kat sana sejuk,,,masalah pencemaran bau tu x de...(fuh!selamat)..hehehhe...pastu tu terus g beli stoking..hahhaha...bile teringat lawak plak...
aku ade suke maiin ngan satu budak ni..name dia aan(farhan) ,permpuan der...dye nakal tp sweet...aku suke main ngan dye.dye pun suke sakat aku gak.oleh kerana aku ni suke budakdye pun rapat gak ngan aku..setiap kali naik bus dye mesti duduk ngan aku.hehhehe...ade naluri keibuan x?hehhe...

aku :mak...nk minta permission kawen? hek3
mak: bagi diri tu rase makan wet sendiri tu dlu,bagi puas rase zaman mude dlu bru la kawen.masak pun merangkak rangkak..
aku: saje nk test mak jep...;b

dialog ni asebenarnye dlm pikiran aku,x de kene mengena antara yg hidup ataw yg sudah meninggalkan kita,


Jun sang ngan Woo jin
memorial peringatan arwah seorang pelakon winter sonata
Park Yong ha
me and my family


tengok lah mak saya...bergaya sakan ngan gmbr Bae yong jun nye,,

uri appa and omma



memang best first disini...cuaca yang panas terik pun x terase sebab sejuk sangat...huhu..
pas ni aku akan tunjukkkan soarak mountain yang orang korea bangga2 kan..hehhe...aku da naik puncaknye da..memang bahaya lau naik bus ke sana.kalah genting wo...tapi nasib baik aku dan family dapat driver yg betool2 terer...memang best..orang korea suke wat drift! bus pun leh wat drift...hehehehhe...kalah cerita initial D...hehhe..tunggu bab yg ke 3 ke?
wasalam

korea bab 1

salam,
da lama aku x update blog aku kan...ye la sibuk je memanjang dengan banyak perkara yg rumit utk diselesaikan..aduh~ Hanya Allah yg tahu betapa kusutnye hidup aku dlm bulan Oktober ini~
permulaanye mmg best becoz aku dpt g oversea pada autumn season...dan berharap sgt dpt pergi di lain musim~ Insyallah... ^,^
terima kasih to mak and ayah kerana support all the expenses...all the experience at that moment i won't forget it..

ok lah...mari aku ceritakan penglaman aku ke Korea.Korea mmg tempat yg best untuk dikunjungi..dan negara dorg aman..x seperti yg kita dengar perang2 tu,,,mmg ade perang tahun lepas antara north korea and south korea tapi negara dorang still aman.perjalanan memakan masa juga la...yang aku ingat aku bertolak jam 1petang dn smpi dlm jam 11 mlm (wktu korea..kalau kat Malaysia jam 10 mlm)..dalam perjalanan tu,mcm2 ragam aku tengok dlm flight..oleh kerana aku naik airbus...aku dok bahagian tengah2..dikelilingi orang korea yg nk balik kampung and orang putih nk melancong...paling kelakarnya,,,sepanjang perjalanan tu aku dan ibu(ibu susu) terbau satu gas beracun yg sgt2 busuk...first tu mmg aku leh tahan la...tp lau da sepanjang perjalanan drpd kuala lumpur ke korea,mmg melampau la kan...satu kapal bau gas tu...hehehhe....kelakar tgk reaksi masing2 dngan bau gas tu...sampai yg tertido tu terganggu tido dye dek gas tu...dalam hati aku ckp..haih...sape la x pandai nk keluarkan saham tu...kalau keluarkan memang berbaloi...sebab MENGUNTUNGKAN!!hehehhehe...

sesudahnye sampai ke sana..kitorang kene amek luggage jauh drpd lokasi turun..kene naik satu tren(laju woooooo)..mcm kat KLIA gk tren nye,,,tp tu tren khas nk amek beg..slom tu kitorang kene isi immigration form..punyelah mengantuk!pastu beratur kamain panjang,,,adehhh~

then naik bus drpd airport incheon ke hotel...ade la dlm 15 minit jauhnye...best!koz tgk permandangan malam kat korea...sekali keluar dr airport sejuk giler babeng,,ade la dlm 12c time tuh..huhu =,="

INCHEON,KOREA AIRPORT


tengok gaya ayah aku yg x bleh blah.hehhehe...

ni la adek aku,,,aqila(mule2 x mo ikut,,,last2 ikot gak,,,hehhe)

aku dan ibu(selebet giler minah baju pink ne!)
permandangan diatas awan biru

sesudah smpi ke hotel,,,kitorang pon rehat la...penat owh...dlm kpl terbang,,,asyik duduk je..
kitorang dok kat hotel Eungwal ke Eungwang...x ingat..hehehe tapi best la sebab hotel tu dekat ngan kampung dan kite dpt tgk bagaimana rupa kampung di korea..


satelite city,seoul korea
uri appa,amma(tuan hj ab rahman and puan kalsum)


permandangan kawsan kampung di tingkap otel
hotel dye mmg simple,,,,x yh pakai ekon,,buka tingkap je terus beku...
ni la lokasi pergambara wniter sonata...Familiar x?

esoknye pagi2 jam 5 kene dikejutkan,,sebab nk pergi melawat lokasi pegambaran WINTER SONATA kat Naminara Island...perjalanan x smpi pun 15 minit...memang best! feri dye besar,laju dan org korea mmg ramah! da smpi sana bnyk la lokasi yg dpt tgk dimana Jun Sang ngan Woo jin bercintan cintun..hehehe...tempat dorang Kiss2 pun ade...hehehhe(mode gatal telah tibe...astaghfirullah!)
pastu,masa ni kan musim luruh...byk pokok2 yg hijau kekuning orenan...(wah kau...bahasa jiwa bangsa betol la!) cantik sgt! sampai aku berposing2 tangkap gmbr dengan alam ciptaan tuhan ini..Subhanallah! makr ayah aku sakan berjalan...dye orangsmpi xingat anak dorang ne...hehehe..
pengalaman yg best g cni...apstu kitorang bergmbr ngan budak2 korea...dorang ramah dan ade yg pemalu..hehehhe...tp sumpah best!walaupun cuaca agak sejuk tp matahari terik tas kepala rase mcm dlm bilik pasang ekon gk la...yg x syok nye,,,hotel dorang x de services iron...so,aku dok la pakai tudung yg same...tension!huhu,,, T,T

ok lah...aku pun da mengantuk...len kali aku update ape lagi yg best kat korea ek?hehhehe..
wasalam ^,^

alangkah bestnya semanis kurma itu~

Salam..

it's me again.. same problem..need to share but x de sape nk diluahkan~
hurm..biase la,,muda mudi...ne mmg x pun mesti ade lah masalah atau konflik dalaman dlm hubungan ne..tambah tambah lagi da menjangkau 7 tahun kan...huhu..ape kan daya,terima lah dugaan ini.

aku x nk la jadi mcm elia short and sweet tu..dok heboh se"Malaysia" pasal hubungan dye dgn MIA(my incik apek) pastu terputus di tengah jalan...aku just nk g taw camne perasaan aku kalau hati aku menanges.ye la..di luar org x nmpk,di dalam sape tahu kan..huhu.sedih taw jadi dye...da bertunang last2 putus gara2 MIA dye terjumpe yg lebih cun,cantik mulus drpd dye...huhu..aku tumpang simpati.moge cik Elia short and sweet tu dapat lelaki lebih baik dan lebih layak daripada MIA.

memang hidup ini penuh dugaan,,,ada yang Allah menduga seseorang itu dengan hebatnya sampaikan orang itu harus kuat tempuhi dugaan...dan ada juga yang Allah beri jalan yang terus kepada sesiapa yang dikehendakinya..dan kita sebagai hamba haruslah terima takdir dan ketentuan drpd Yang Maha Berkuasa iaitu Allah S.W.T

aku sekarang cume lihat pada takdir dan aku juga berusaha,if ade ade la..lau x de nk buat macam mane ye x?luka di dalam sape yang tahu ye x..?kite ni manusia,dianugerahkan pelbagai perasaan cume kite je yang diberi pilihan sama ada mampu untu mengawalnya,bijak untuk meng"handle"nye atau pun tidak. tapi aku ni x la sekuat di sangka,aku cube muhasabah kan diri sekali sekala..x tahu la..every time call mesti "Gaduh",why? da x de persafahaman ke di antara kita..huhuhu...aku pun x taw.kadang2 bende yg remeh temeh pun jadi isu..aku nk gak bahagia mcm org len..

kadang2 org kata sedangkan lidah yang tergigit apatah lagi suami isteri...aku ngan dye bukan lah suami isteri lg..so x boleh nk samekan dgn pepatah itu..bunyi mcm kecewa je kan?x la...aku x kecewa pun,tp tu lah..ini lah perasaan aku sekarang..sedih..
alangkah perasaan ini boleh di interpret dlm bentuk lagu..huhu..da lama aku x sentuh keyboard aku..huhu

orang kata...eisyh...dr td ckp orang kata,orang kata...huhu
kata orang,,,,masalah tu berpunca drpd kita sendiri...jika kita x ckp,atau x buat,maka masalah itu x kan wujud.jadi....yang sebenarnye aku nk ckp..lau kami bergaduh tu..mmg masalah tu punca drpada kami sendiri dan bukan drpada org lain.alangkah bagusnya aku dan dia macam Ustazah Nurbayah dan suaminya,,,
aaaalaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaiiiii..manisnya kurma ini...........~hak3 (^,^)

semoga Allah beri yang terbaik pada kami.amin~

salam..

sejak dua menjak ni emosi aku kurang stabil, biasalah org muda mudi..masalah boyfriend..
earlier in other post da mention about my boyfriend,my steady boyfriend.kenal time zaman skolah lagi and full of controvesy ( benci dengan rakyat Malaysia yang suke menyibuk dan menyebarkan fitnah) thanks 4 being "mak joyah" and i 'll appreciate that.

bila fikir2 balik mmg payah nk menjaga hubungan yang hampir 7 tahun ini..mmg byk dugaan.dugaan yang pertama dlu alhamdulillah dapat diselamatkan.Thanks to adik kesyangan (aqila ab rahman) koz menyelamatkan keadaan yg pada masa tu aku mmg terkapai2 da.. masa tu aku bru 19 tahun,mmg itu lah the moment i cannot forget smpi bile2..hati aku hancur..berderai..memang time tu ayah lah beri sokongan penuh.terima kasih ayah~

Dan masa pun berlalu dengan pantas,tahun ke 6 mmg dugaan pun banyak.memang aku berjuang habis habisan untuk hubungan ini.mungkin dia pun serupa juga.tp aku kena percaya Qada' dan Qadar.if dia tercipta untukku maka dia lah terbaik untukku,jika dia bukan tercipta untukku maka berilah kebahagiaan padaku.

aku sekarang tengah berperang dengan perasaan,luaran aku biasa sahaja,tp dalaman aku penuh berselirat seribu pegertian yang aku x mampu nk hujah.Pengalaman dlu byk mengajar aku terus berhati hati.haruskah aku ikut kata hati ata biarkan masa yang menentukan segala galanya.

aku bukanlah seorang yg penghalang silaturahim orang,aku just nk mengelakkan ape yg terjadi yang probability bleh terjadi,jadi salahkah aku?mungkin orang lain x paham aku,aku sorang je yg paham diri aku.aku nk mengelakkan perkara yg x diingini berlaku...salahkah aku,egokah aku..aku x minta ape2 pun,aku just minta Please do understand who i am...

bunyik mcm aku ni patah hati je kan...?x lah..sebenarnya aku keliru,buntu...mcm mane ek aku nk gambarkan perasaan aku?yg penting itu lah...aku pun x tahu nk luahkan macam mana..."jangan hiraukan sangat lah pasal perasaan tu,wat rugi yang je nt,nanti sape susah...abg jugak" mcm tu la pujukan kata dia..

walaupun kisah aku xserumit kisah Novel, x sehebat Drama, x se 'real" Filem...tapi realitinya tepuk dada tanya selera.

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have.
I want someone to love me
For who I am

Nothing makes sense, nothing makes sense anymore
Nothing is right, nothing is right when your gone.
I'm losing my breath, I'm losing my right to be wrong
I'm frightened to death, I'm frightened that I won't be strong

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am

I'm shaking it off, I'm shaking off all of the pain.
You're breaking my heart, breaking my heart once again

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am


Are you gonna love me
For who I am

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am

video

happy eid everybody!!

Assalamualaikum,salam muhibbah buat semua..
selamat hr raya and maaf zahir dan batin kepada to all umat islam
selamat hari raya wat sume...eh..bwk kali plak disebutnye kan..?
time puasa suda...time raye pun suda...
sudah tiba masanya kita bermaaf maafan sesama kita..segala perkara yang kita lakukan tu x munasabah atau tidak tercapai dek akalmu itu...sila2 la,,,mohon maaf dengan segera..ye la...ajal maut sume di tangan tuhan..kite x taw bile masanye kita akan bertemu dgn sape yg kita wat salah kan...?ingat2 la yek..

yg terindah x semestinya berakhir dengan indah~

salam lebaran kepada semua~

diharapkan sume berpuasa dan beribadah selaras dengan akidah masing2 ye?
mudah mudahan mendapat keberkatan Ilahi. Insyallah~

td aku pergi ke kelas dengan tergesa2 kerana aku berada di seremban nak ke shah alam.dalam keadaan yang khayal dan mengantuk ku teruskan jua..hahaha!
berjaya sampai dengan selamat,Alhamdulillah!
Allah masih panjangkan umurku dan masih lagi menyayangiku sesungguhnya aku lah hambaMu yang hina..huhu(sebak2)

td kelas business maths,sumpah! aku blur sangat2..
x taw la nape basic mathaku teruk bebenar~
Ya Allah!

2x + 3y < 6
x+y <10

tu pun aku Failed nk jawab!!!
aku marah sngt atas kebodohan aku,pasni x mo skip2 kelas lagi... NOT even ONCE!
ckp la minggu lepas aku rasa teruk
aku rase aku kurang konsisten dr segi makan,tidur,rehat,belajar dan BERKAWAN~

same nasib aku mase kat UNIKL dlu dgn sekarang...x jauh pun bezanya.
ke aku ne x reti berkawan,so far ramai je kawan aku,tp yg betol2 rapat ngan aku taw aku mcm mane..

Trust me,3 minggu ne aku amat down sekali,ntah la..
bende mcm ne kene selalu sabar,hari ini hari org,esok hari hari kau amy..bersabarlah~

Maybe aku mmg berseorangan,tp x bermakna x da kawan aku x bahagia.mujurlah ade kekasih yang terlalu baik untuk memahami diri ini,keluarga yang sentiasa support dr belakang dan menyayangi aku dan member2 aku yang selalu hiburkan hati aku..
kau ade??? hehehhe

x pe amy,semoga Allah tabahkan hati kau..
sungguhpun aku blur,aku x cntik,aku budget hot,tetapi aku sebenarnye insan biase..
org x kenal aku x taw siape aku sebenarnye..
yg nmpk luaran tp bukan luaran..
at but not least..
hari ini kita ketawa atas kedukaan orang,esok kite bersedih sebab bile kita nk minta maaf kat org tu slom kita mati,org tu da mati dlu slom memaafan kita..
renung2kanlah

asslammualaikum

post paling aku hangin sekali!

salam,
one thing yg paling aku pantang sekali, depan kite suci je tetapi belakang kite mcm hantu punye perangai. donno wat to say,memang lumrah manusia mcm ne kowt.
tmbah2 bulan puase plak,adesss... stop playing around. berapa juta ela ko putar belit pun,hukum tuhan tetap ade.Ape ko da x takut tuhan da? atau da x sedar kewujudan Allah..
Subhanallah~ bawak2 lah mengucap.
masing2 ngah study,masing2 ade pegang peranan dan masing2 ade ibadat.so,pegang la responsible yg ade tu dan jgn nk post something yg bukan hak kau cakap kat aku mcm tu.
senyap2 aku pon ade batasnye,,if kau bersuka ria sekarang,ingatlah sikit seksaan kubur dan akhirat nanti kan.jangan bile da terseksa baru nk minta maaf.x de gunanya.
sekarang bleh ko wat aku mcm ne,aku akn maafkan ko bile ko dtg mintaa maaf kat aku.
bukan nk childish ke ape...aku ade mak bapak,so ape2 masalah aku,aku akan refer kat mak bapak aku baru lah boifren dan seangkatan denganye~
x taw la ko kan,,,if ade masalah rujuk kat sesape Walllahualam aku xtaw.
first thing,ape2 je probs aku akan cte kat mak bapak aku and of course la....mak bapak mane x sedap hati bile anak dorg diperlakukan mcm tu kan..?
x matang aku pun aku cr mak bapak aku,bkn cr kawan ke,boyfriend ke..
and nk g taw la,,,,ko tu sape nk ckp mcm tu..
post kat fb ckp ape ?
nk aku tulis balik? "kau tu da cukup matang da bole kawen da.takkan na suh mak ko attack?"
mcm sial la...x pernah aku semarah ni!
bile mase plak aku suh mak aku attack ko sial!
x puas hati face to face r,,,takat mcm ne je x yah cte r..
and suddenly ade plak makhluk Allah ne post comment "kurang matang.hak3"
pade makhluk Allah tu,ko ingat ko bagus sgt ke..
muke cantik,tp hati hodoh!
aku ingatkan lah,korang tu da la x solat,x beribadat,apatah lagi puasa kan...
x taw lah wallahualam.yang aku nmpk sepnjg dok serumah korang jgnkan sembahyang,telekung and sejadah pun x ada!
insaf2 lah,korg tu pinjam je drpd Allah.
kecantikan,kenamaan tu bukanye kekal smpi mati...
so aku doakan insaf r cepat2..okay?

Hari Kesedihan Aku

Hari ini...hari paling sedih dlm hidup aku.x perlu aku katakan,cume aku simpan sumenye dalam hati dan biarlah rahsia.nk menanges pon x guna.minta2 Allah beri keberkatan pada kami pada mlm isra' mikraj ini.aku doakan yg terbaik untuk semua.Amin~

Doakan Atok Saye SEMBUH ye!!

Esok,pagi2 anta adik g sekolah,pastu terus g spital rotate plak,hr ne wan jage,semalam mama jage hr esok plak aku plak jage.atok da tue,da uzur..sian aku tgk dye walaupon dye kedekut(opppS!) *sorry atok =,=" tapi aku tetap syg dye.hehhehehe..
aku bukan lah cucu yang baik tapi aku ade juga membantu atok hantar dye g hospital,x pun klinik, pergi teman dye amek duit kebajikan (koz atok aku ne da uzur dan kurang upaya,so dye dapat duit kebajikan) Alhamdulillah! Ade juga orang menghargai atok aku selain drpd kuarge sendiri..hehehe
Amy doakan atok semoga cepat sihat,koz mama da x de mak lagi,harap atok je la dye nk jage.pastu wan x de sape2 lagi da lau atok x de..huhu
sian aku tengok keadaan atok td,mcm da uzur..huhu..Mama kate atok dlu ensem~
memang atok ensem pon tp atok kedekut (opppss!) lagi sekali maaf ye tok..gurau je..hehehee
amy doakan atok sehat koz atok je la yg amy ade..atok ajis da lame meninggal.amy sempat manje ngan atok je.tu pon jarang2.huhu.ngan atuk ajis dlu x sempat pon..koz atok ajis meninggal time amy kecik lagi..hhuhuhu...

bila ingat balik sedihnyer...syahdu rasenye..
bile kite da tua2,baru kite taw ape yg atok rasekan...huhu
da la dye sakit,dye x leh mkn nasi,roti pun x bleh.ABES TU NAK MAKAN APE DOKTOR!!
geram plak rasenye! nk je aku tengok atok sehat,aku bkn nk ape2 dr atok cume aku mo atok sehat je..huhuhu

esok kat Hospital Tuanku Jaa'far seremban tingkat 3B katil no 17 wad lelaki,kalau sape2 nk jenguk atok,dtg lah...sian dye~

ABU BIN SUDIN
itu lah name atok aku
doakan dye okay ye..huhu~

hari x seindah semalam

hurm....mcm mane nk ckp ye..kekeluargaan mmg penting dlm kehidupan tetapi entah lah bila harta yang dikejar tu menjaminkan masa depan dan memberi kesenangan untuk hr tua mmg bgus la,ataw nk bagi kesenangan org tua kita,tp inilah yg di sebaliknya.kita dok kerja harta sampai kita lupa balas jasa ibu ayah.

masa kecil mmg la kita rasa mcm kita asyik dimarah atu dipukul.syg anak tangan2 kan..
betol tak? pastu sape yang x pernah rase kasih syg ibu bapa tu jgn lah fikir negatif kat ibu bapa kita.mana tahu dlm hati nurani tu ade sedikit kasih syg yg x mampu mereka tonjolkan kerana keegoan merka..but bila korg pk balik,,,sape korg untuk judge mereka,tanpa mereka korag x de di dunia ne!

kepada sesiape yang dibuang atau dijaga dr org len,korang pk la,,mungkin mereka x mampu jaga korang so mereka hantar/buang korang,mmg bunyi nye kejam.tp cube pk korang masih boleh idup sampai hari ini walaupun dibuang.jangan pk sgt mcm dlm drama2 tu...tu sume punce ataw anasir jahat yg meracun idop korg..

kepada yang lupe akan ibu bapa,yang asyik kejo je kejar harte dunie...insaf2lah koz yang korang kejar tu x kekal tapi kasih syg tu,smpi bile2 kekal. yang dikejar tu mgkin perkara yang indah tapi masa akn berlalu dan mgkin akan berkata "hari ini x seindah semlm"

Dia ade Ilmu tapi kite ade ape?

yang teruk jadi lebih teruk..
sekecil kecil zarah menjadi sebesar besar alam semesta.
entah lah kenapa makin hari makin susah hendak dilalui..
'perit getir hidup dan pengorbanan,terpaksa di hadapi demi kejayaan'
kejayaan ape yang kita hendak kecapi?
kejayaan di dunia mahupun d akhirat~
puaskah kita ape yang kita lakuakan di dunia ne...?bukan nk mengeluh tp cume mengenang nasib yg akan dtg.
baru2 ne aku ade mengikuti kawan pergi satu seminar yg berunsurkan dakwah sambilan mencari side income,tp dalam ht masih ade ragu2 koz dye berunsurkan Multi Level Marketing(MLM) atau dikenali sebagai Pyramid..
kalau da mcm tu,aku kureng bersetuju walaupun ade sijil kepatuhan syariah.itu menurut pendapat aku la..sesape yg x setuju dengan my poin of view jgn la saman aku..huhuhu~
mule2 mmg tertarik,mmg bagus brg tersebut tp bab2 marketing tu mcm yg aku kate td la..hendak mencari org bwhan and buat unsur pyramid tu mmg konfirm2 la senang nt..
tp mcm x adil plak kan..bila org bwh buat kerja org ats senang2 dpt untung padahal org ats guna modal yg ciput aje mule2nye..
mm aku x nafikan unsur pyramid ne dalam carta organisasi pon ade dlm mane2 firm,tp disebabkan level dan pengalaman seseorang itu yang buat dye ade yang diatas ade yang dibawah.
itu mmg level permulaan sape yg bru berkerja dan level kejayaan yang da lama berkerja.
kalau di fikir2 balik..kalau amek twrn unsur pyramid tersebut bkn nye kite usaha sendiri tetapi telah diajar mcm mane nk communicate dengan org,mcm mane nk convince org,macam mane nk tarik pelanggan.All the thing sudah di set up dan bila org joint senang2 je dapat income,,kalau mcm tu macam mane kite nk tgk pencapaian diri kite?
ade tu belajar tinggi2,pangkat tinggi2...kerana dok kejar harta dye snggup tinggalkan pekerjaan tetap dye untuk mengejar impian yang belum tentu menjamin masa depan,,,mungkin hanya sementara.adakah ia ada jaminan pencen?EPF?atau bagi benefit seperti kerajaan bagi pada kita?
so...fikir2kan lah.even org tokoh2 korperat, V.I.P menyokong pon belum tentu dye pun ikut same,just menyokong sahaja..
itu hnya pada pandangan saya la..bukan nk menunjuk,tp bila saya fikir2 balik,ape gunenye kalau kita belajar tp kita x gunakan ape yang kita da belajar,memang hidup ini penuh mcm2 dugaan tp kita perlu tahu ape yang kita fikirkan bukan lah duit dan kesenangan tetapi adalah keberkatan.
bila kita mencari kesenangan cube kita fikirkan kalau benar kita nak tolong org kenapa dan mengapa kita perlu menarik ramai orang untuk kerja bawah kita padahal kita hanya mencari beberapa orang je..mana tahu atas2 kita ramai lagi dah menjadikan kita salah seorang daripadanya untuk membantu dye mencari lebih harta..
fikir2lah..mmg hajat nak memberi kehidupan yg baik pada ibu bapa,balas budi mereka,tp satu bende sungguh pun kite x dapat balas budi mereka didunia pun,kita boleh balas budi mereka di akhirat kelak.bukan hanya duit dipandang tetapi doa seorang ank pada ibu bapanya..
bila aku tanya pada ayah "ayah,kalau adik da kerja nanti adik belikan ayah ape yang ayah nk"
pastu ayah aku jawab "x yah beli ape2 de adik..just bagi ayah senang tengok ko berjaya,ade ilmu ade kerjaya itu pun da ckp.ayah nak adik pandai dan berilmu.sambail2 tu doakan lah ayah ini selalu.ayah x minta banyak,ayah nk anak2 ayah pandai dan berilmu serta doakan ayah bila ayah tiada nanti" itu lah kata2 ayah aku. dia inginkan kejayaan dan ilmu yang aku terima sepanjang aku belajar dan gunakan masa kelak.kenapa ayah hantar aku ke sekolah,kerana ingin aku berjaya,bukan mementingkan kehidupan yang mewah kelak!
ayah dan mama mmg nk tengok aku hidup berjaya tetapi bukan pada jalan yg mudah.
kalau semua nk mudah maka bantutlah ilmu seseorang tu...just cakap je dapat duit..
itu mengejar kebendaan bukan kejar kejayaan.
sungguhpun mendapat sokongan dr org ternama mustahil kita sebaris dengan dye koz DIA ADA ILMU,KITA ADE APE?
tentu2 lah dia kaya,dia ade harta koz dye ade ilmu...kita ne just nk cr income lebih je..
so,itu pandangan aku,,,walaupun member aku ckp even pilot,doktor pun masuk...
bila pk2 balik,pilot doktor,,,,x ckp ke dengan income dan kejayaan dia perolehi,kenapa perlu mencri yg lebih lagi?mmg bagus nk cr income yg lebih tetapi x cukupkah ilmu yang diperolehi.?
kalau nk kaya lagi,maybe Mantan perdana menteri kita pun mahu ikut juga,kononya nk tolong ank bangsa yang sering ditindas dan diperlekehkan..tetapi kenapa beliau tidak ikut koz mungkin dr pandangan aku Beliau lebih suka menggunakan ILMU dan KEPAKARAN beliau drpada mencari org untuk lakukan kerja dibawah kite.
aku nak terus terang la...aku bukanya pandai sangat, aku seorang yg berumur 22 tahun yang bru nk ambil degree dan aku bukanya seorang yang attitude yang baik,tapi sebagai umat islam menurut pendapat aku,(jika ilmu aku cetek sila betulkan ye?),perniagaan berunsurkan piramid x elok sebenarnya..itu je la mahu ckp.aku da lega meluahkan ape yg aku rase skang ne...syukur~

akhirnya terlepas jua~

salam

first of all,saya ingin menguatarakan pendapat saya yang x seberapa ni
saya sedar saya merupakan orang biasa,rakyat malaysia
tapi sebagai rakyat malaysia,saya juga mempunyai hak untuk bersuara
cheeeeeh,,,macam politik ja kan?
tp ndak la...
sebenarnya saya mahu mencuba asah bakat untuk jadi pengkritik..hehhe
perasan bah kan?
dalam AF 9 saya kurang puas hati dengan setiap pelajar yang terpilih
pada awal nya saya berfikir sebenarnya apa yang di cari oleh pihak Astro dan apa yang dimahukan oleh rakyat Malaysia?
bakat atau rupa..dua aspek yang berbeza,berlainan definisi dan juga makna
tetapi kenapa kerana keuntungan,kecantikan sahaja,bakat itu di pandang sepi oleh segelintir masyarkat kita
yang paling tidak paham,kenapa harus kontrovesi dan gossip itu menaikkan nama seseorang itu di pentas hiburan
kenapa tidak bakat yang harus ketengahkan
lihat lah sahaja AF yang lepas2
juara,mahupun naib juara entah kemana dan yang terkeluar ataw tersingkir awal menjadi lebih terkenal berbandig juara
ini adalh masyarakat kita hnya memandang luaran,dr segi kecantikan
dan bukan nya dr segi bakat mahupun suara
tidak faham lah...
kenapa perlu ada masyarakat sebegini..
kerana inilah mentaliti rakyat tidak berkembang
dan industri hiburan kita semakin pupus
padanlah ibu bapa saya sarankan saya tidak terjebak dalam industri hiburan
bukan saya tidak kata tidak bagus
pada pndapat saya,hanya pihak2 tertentu sahaja yang memandang bakat itu dan selainya semua menyukai "pakej" dan akhirnya album entah kemana..
ini lah lumrah dunia
yang bijak pandai mengambil kesempatan
yang lurus bagaikan lembu dicucuk hidung

ape ku kisah

bosan bosan and bosan
tu je mampu kata
kawan?
susah nye nk mencari yang sejati..
hurm entah la
x mood nk menulis

Yang mana satu,idaman kalbu~


mule2...mmg aku teringin sgt handphone ne LG GD580...sebab dye comel,theme pon cute,tulisan pown cute...sume la cute...but bile aku dgr dalam kekiut kekiut dye tuh,,,ade contra dye,,,maksud aku theme dye cute tu x leh tukar..ade 2 theme je..and font dye lau naseb bgus dpt la bubble lau x tuh...menanges sakan la ko...(coz theme g satu x lawa)huhu~
menanges gak bile dgr mcm tu..tp just speculation..x taw true or not..haha!(tengok la mcm ne nt)
so, I decided to make another option...x kan nk harap satu tu je an...aku pilih la SE W508 coz mcm besh je an..hari tu member aku beli bwh 600...kire ok la tu an.. x taw la but features dye same je lebey kurang mcm LG GD580 tp dye quite expensive compared SE W508.yg aku pelik an,jenama yang aku suke ne dedua jenis clamshell/flip and dye nye number siri tu leh terbalik2 je..580 and 508..kebetulan kowt i guess~


and paling the most aku nk kan hp ne sebenarnyer,,haha!
taste aku mmg tinggi tp x setinggi i phone 4 tuh...
budget aku ciput je kowt~haha!

haha...besar an taste aku..!ntah apew2 r aku ni an...tgk r mcm ne,,,yang mana satu yg aku akan beli nantikan...
tgk2 bkn 3-3..hahaaha!(padan muko)..tu la bosa bonar taste..haha!
ape la aku ni...
lau da dpt tu bersyukur...
k la..bubye..aku x taw nk merepek pe g..haha!
ADIOS AMIGOS!

HATI AKU PANAS LAGIK!

Ya Allah...
menyesal gile aku beli buku novel hingga ke akhirnya by siti nur dhuha!
cite dia sorry to say TERAMAT AMAT LAH BOSAN DAN MERAPU2!!
ingatkan best!rm25.90 aku burned mcm tu je!!
Sumpah x best,lau leh aku boikot gile penulisan dye,x best langsung!
rasa nk bakar pun ade,terbakar hati aku baca...
heeeeeeeeeeeeeeee....geramnya!!
susah betol yg berkarya macam ainsya sofea,siti rosmizah!!
novel feveret aku adam dan hawa,sehangat asmara,andai itu takdirnya,bicara hati.
tu je!\yang lain hampeh!hampeh!dan hampeh!
HARAP MAHAL JEK TP X DE KUALITI!!
GERAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

soban!

hmmm....
x sabar tunggu mummy and daddy balik dr beijing~
rindu bangat!
rindu kat kekasih hati gak...(abdul hamid hassan)
my lurve~
x taw nk tulis ape koz x de mood
nt law ade mood bru tulis

haha!
love ya

suke2

actually...
saya mengantuk...tp mate x mau lelap..
saya sebenarnye sakit mata x taw kenapa mata berair2 sokmo..
huhuuhuhuhu..
rindu la kat by....bile leh jumpe g??
hehhehe..cayunk by sgt2..
thank you coz belikan car seat hello kitty...
i love u so much!
harap by ingat dan selalu rindukan cayunk..

nk aje cayunk citekan bestnyer kuar ngan by...
kite ketawa,kita menangis,
sume yang ingat..

yang harap hubungan kita kekal dan akan terus kekal hingga akhir hayat..
lau leh yang harap kite dapat bersama selamanya...
ingat daku dalam doamu...
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmuah!
cayunk by!