Saturday, July 6, 2013

top 30 deqnun...

 Assalamualaikum

Agak lama rasenye x update blog.bukan sibuk tp malas.hihi.ntah bile datang rajinye x taw la.hari ni by luahkan apa yg dipendam selama ni so aku seorang yg setia mendengar ni, dengar la dye mengadu.(da macam pegawai khidmat pelanggan da rasenye). just okay lah.aku dengar samapai abes and nasihatkan sikit buat hati dia lega.Alhamdulillah,lega da perasaan dye, n sekarang dye da selamat tdo dengan lenanya. senang hatiku.

Dalam entry ni sebagai permulaan bulan 7 ni plak aku nk cte sket pasal pelajaran. Dari keseluruhan sesi pembelajaran aku, ade beberapa faktor yg aku ingin beritahu korang mengenai hakikat dan fakta seseorang pelajar ketika sedang study,contohnye bile keadaan yg sebegini sering berlaku pada kita sebagai seorang pelajar.

1) Time slom peksa,malas baca buku tapi dalam hati x nk dapat C,kalau nak sume A la..(if u are genius x pe la gak,ni effort x de ade hati nk A,,hihi)
2)Most of student bile dapat tips senyap,x nk bagitahu kawan.(mmg pendengki abadi)
3) Kalau peksa contohnye hari khamis start, hr selasa atau malam rabu baru nk study 7 ke 8 chapter
4) Carrymark lau tinggi tu budget x yah belaja g, sebab dalam hati " kompem lulus punyerrr"
5) Group assignment dapat2 je terus bagi2 tugas tanpa berbincang and the sad thing is, bile time nk bincang tetibe member wat shit menggunakan pelbagai alasan utk x attend the meeting.
6) Missunderstanding of course dlm group assingnment.
7) Kaki kipas (always ade dimana2 lau x dikelas mahupun di tempat kerja.Makhluk seumpama ini  harus dihapuskan terlebih dahulu.haha!)
8)Assingment biase r,,copy2 from senior2 , xde originality langsung (aku pun pernah wat..hihi)
9) Cakap2 belakang (tipulah korang xpernah ckp kutuk2 belakang dikalangan member2 korang kan..noncent, unless memang u x de cakap belakang2 syabbas bettta! u are kind heartness people)
10) Gossiping (mostly semua ade bende nk digosipkan sampaikan bende yg x de jadi ade,bende yg kecil jadi besar)
11) Setiap kali nk peksa baru ingat Tuhan. (time tu je la nk solat,bile slom peksa x de plak solat 5 waktu)
12) Assingnment orang lain buat orang lain dapat name (always terjadi kan,,,jangan tipu...mesti saket haty kan?)
13) Toyol,hantu raya mmg perkara afdal la bile ade test and quizzes.
14) Notes2 penat kite deko2 baik punyer tulis cantik2,tetibe member said " nk copy boleh?" muke innocent giler.
15) lau bagi buku pinjam kat member x pernah dapat sepertimana yg kite beri dahulu, sama ada dalam keadaan kemot memot ataupun hilang drpd muke bumi.serius! and then wat sekali lagi muke innocent..like "aku x amek,aku x amek, aku da bagi kat ko da" x pun "aku ingat nk pulang tapi aku x taw aku letak mana" x pun lagi satu " aku nk bagi kat ko,,tp aku d apas ke orang lain,ko tanye dia nt eh" serius shit!
16)Time korang nk jual second hand book, korang da siap balut kasi cantik,buku pakai baik je. xde komot memot,conteng2 sekali korang jual la,member tawar menawar dptlah 50% drpd old price then suddenly, dye kate nk byr installment. shit, da setengah harga pastu installment. PT dapat 8 ribu woi,,,x ckp ke byr 0.001%  drpada 8 ribu tu. len kali bawak dwet ke kubur ye.sekian.
17) ade yg same mcm kes no 16 tp berbeza sikit je, da amek buku tp pure2 lupe da byr, eh? aku belom byr ke, eh,,aku da byr la.ko je x ingat. (time tu, bwk ilmu ko tu smpi ke kubur dengan x halal eh,)
18)Berkira kira contohnye da bahagi tugas da ni tetibe ade member spoil, "eh,aku da carikan tu carikan ni,ko wat ape plak,,?" da name wonder pet,kene la kerjasama,ye x?
19)Time presentation plak,sorang spoil sume moody. budget pakai baju sama,tp x pakai. oh som sape present dlu. (adat...semua gtew kan,,betul x?)
20) Grouping, perasan x, setiap kali korang g kelas ke,kat library ke ape ke korang akan nmpk group berpuak2..hanya korang yg terpinggir je yg x de kawan.betul x? (sedih kan?, terasa macam process eliminating survivor yg padamkan api kepada sesiapa member yg tersingkir)
21) Drama Queen-korang pernah experience x, lau salah seorang classmate korg spoilkan mood lecture korang separi lawan ckp lecturer korg, x nk group ngan x dikenali.serious spoil the mood!
22)korang da dtg awal2 ke kelas,tetibe da setengah jam ke satu jam korang lecturer tetibe korang didatangi classmate korang yg  lmbt ke kelas, mmg annoying abes kan?
23) korang ade classmate yg bercinta ngan other classmate,duk sebelah2,caring loving bagai smpi lupe keadaan sekeliling korang yg menyampah dengan kelakuan korang
24) Busybody- korang pernah rase x, kawan yg tersangat lah sibuk amek taw pasal orang tapi sendiri nye hal x busy plak,,( lg annoying)
25) Berkepit kepit- same je mcm number 23 cume x beragak, kalah belangkas,lau boleh 24/7 bersama, x ruang peluh utukn ketiak, asyik berkepitttt je.
26)Mulut Longkang, mostly mmg ade disetiap pelusuk dunia ni, sampai satu tahap semua bende nk dijaja,bile da terkena batang hidung sendiri mengelabah.mengelupur,
27) Setiapkali dtgnye kejayaan contohnye korang dapat naik CGPA, atau dapat Dean list, korang mesti kate kt Bf/Gf korang "u la sumber inspirasi", hellloooo,sikit pun x sebut terima kasih kat mak bapak korang padahal dorang punyelah berdoa kejayaan korang dr kecik, tetibe dtg Bf/Gf ckp " u laaa sumber inspirasi i" uwek!
28) Peminjam- lau bab meminjam laju je memebr korang kan,tapi lau bab memberi mmg hilang entah kemana.dipandangnye kite ni mcm Loan Shark padahal ko tu yg meminjam
29) pencopet, ni pantang la sebenarnye, amek bende tanpe kebenaran.Sumpah korang marah oorg2 mcm ni kan,amek pastu ilang wat x taw. lau ganti x pe gak.
30) Pendusta-10 dia ckp 10 korang x percaya sebab korang pernah terkena member mcm ni.ade peluang kedua buat mereka? hell no~

cukuplah top 30 aku kongsikan dengan korang,,,,lau nk kate jujur, 30/30  ni la aku pernah experice spnjg aku study kat sini.amek iktibar ye kawan2.jgn termasuk dlm 30 ni.tp itulah realiti kehidupan.peace!






Saturday, November 24, 2012

terbaik lah sangat kan?

salam

today aku nak kongsikan satu bende ngan korang.harap2 x kena saman la. aku ni as a student a.k.a customer kat satu universiti swasta ni rase x patut sangatlah and rase ketidak adilan itu timbul bile aku penat2 abes study, then sambung tempat same, then punye la aku struggle bnyk untuk transfer crdt. aku skip year 1 dan aku teros year 2, tp sebenarnye sia2 je aku skip ke, transfer ke, ditambah plak subjek. ko rase, saket x hati ko? lau aku, teros terang saket haty beb. tuhan je tahu mcm mane pergolakkan dalam haty ni. and the best part(sarcasm)  bile aku tanye,

A : urrrm,,,jadi,subjek yg da diambil mase ni, burn macam tu je la. abes, dwet byr burn gitu je la.
B : yup, tp u punye crdt hour bnyk la. macam dlu u amek koko 4 crdt hour kan? ni koko terbahagi kepada 2, koko 1, 1 crdt hour and koko 2,1 crdt hour. u x payah amek koko 2 koz u nye koko da lebih drpd sepatutnye amek.

WATER PARK U&!$#[ ni! crdt hour byk wat pe ngok...tp tu la,name pon swasta kn,so wet pon swasta la gak.

"da paling x best dia cakap, ini dibawah luar kawalan saya. kami ikut procedure."
da la kene tambah subjek starting intake aku...ape ni?! wat la explaination betol2,x pun kuar memo, ini x..senyap je.
serious shitt. aku dtg niat aku ikhlas nak belajar, ni len plak cite nye.huru hara kowt. timetable final exam x usah ckp la,mmg hell lah.

la ni, aku dekt seminggu check timetable, venue pon x de g. exam da dekt ni.class pon x bes g. padahal exam minggu depan ni. toksah cakap pasal yuran la,,,hr tu aku check outstanding balance 0.00 then mase aku nk print slip exam, outstanding balance ade rm45.00.. so aku ingore je koz nk amek slip exam kene bwh rm1000 pon boleh..la ni x leh plk..kene 0.00 juga..hotak dia..abes,kesian kot student2 len nk sit exam lau yg x de dwet tuh..kat situ aku rase ade sedikit untungnye aku student under MARA..hihi.. yg lain amek PT.kirenye aku bersyukur kat situ la..banyak benefit kowt. kat U&!$#[ ni, hnye certain student je dpt MARA. so, aku dengan ht yg x rela aku pon byr la, rm45 tuh...
baru la aku dapat nk print slip exam ni..hurm.....(sungguh geram haty ini)

 so, ini lah hasilnye...ni mase 22/11/2012 aku print, tp bile aku nak log in semalam 24/11/21012 (sesaje nk confirmkan balik)
  aku  mendapati ia telah pon menjadi macam  bawah ni

-
-
-
-
-
-
\/



 BEST KAN? ^^

video
MEMANG BEST. MEMANG TERBAIK LAH KATE BOBOBOI!!!
saje aku upload video ni, nak mentionkan terbaik dye tuh cam harrreeem same cam video quality tu gak. (tandenye aku protes nok)







Saturday, October 27, 2012

jiwaku memberontak!

Lari lari lari
aku lari tinggalkan semua ini
Untuk mencari-cari
cari ketenangan diri
Pergi pergi pergi
engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu mahu
engkau hadir dalam diri ini
Keluhan hatiku tak siapa yang tahu
Ku simpan semua sebak didada
Biarpun ku yang terluka
Pernahkah kau mengerti
caraku memujukmu
Pernahkah kau hargai
caraku mencintaimu
Lafasan kata dari bibir
Adakah ia dari hati
Mungkin kau tak fahami maksud yang tesembunyi
Titisan airmata dari pipi ke bumi
Pernahkah kau peduli betapa sedih diriku ini
Mengapa aku yang terluka
Aku yang merana
Aku yang menahan sisa baki cinta ini
Engkau yang meminta
Aku yang sengsara
Rimas rimas Aku rimas
Tinggalkan seorang kecundang
Istana jiwaku goyang
Roboh dan tumbang
Sawanku lantang
Tidak berpantang
Letupnya siang siang
Bukannya alang kepalang
Datangnya perang
Dan bawaku ke jurang
Pulanglah sayang
Janji ku tatang
Ku hapuskan dalang
Dalangnya sayang
Sayangnya hilang
Hilanglah garang
Garangku terbang melayang
Terbongkangku terbang kau terhoyong-hayang
Tak pandang belakang
Terkankang gilaku tak diundang
Ku rapuh semua tak bertiang
Janjiku kini kan bertulang
Lari lari aku
lari tinggalkan
Tuk mencari
Untuk mencari ketenangan
Aku pergi tinggalkan
Tinggalkan kau sendiri
Ku pergi..kini ku pergi
Tinggalkan mu sendiri

Friday, October 26, 2012

hari hariku tak seindah dahulu

salam,
hari ini aku sgt down.moody sgt2. bnyk bende terpikir dlm kepala otak.kalau lah bleh drag2 perkara2 yang x aku inginkan da lame aku wat.aku punyai masalah yg kronik iaitu lau hari2 aku moody tu,aku akan mkn lebih dr sepatutnye.hahaha!! kronik x? kronik x?

aku da pasang niat da,ingat nk kuruskan badan memandangkan aku pun meluat tgk lemak2 tepu yg meleka kat badan aku ni.dlu aku seorang sprinter.laju gak lah aku lari,cume skang lari2 anak pown da sempot...memandangkan bila badan chubby gini menjadikan aku rendah diri plus aku ni bleh r dikatekan bajet bagus. memang! memang aku bajet bagus,da tu ko x suke ko nye pasal la. sorry.emo skit. aku x taw nk wat mcm mane.aku wat baik org pndg hina kat aku,bile aku niat wat jahat plak,keji plak rasenye. just be yourself amy. x kira lah ape org sebut pasal ko, ataw x percaya ko, even family sendiri pon kutuk ko ke, just be yourself. ignore it. forget it. yang paling terdekat cume Allah. x da ape yg yg aku percaya melainkan Nya. aku hampa,aku buntu... ape aku wat kurangnye sokongan. semua x kene di mata, x keang di hati.aku pon ade perasaan gak.zaman remaja ku berlalu dengan pantas,aku x macam org lain. apa yang aku harapkan bukanlah seperti yg aku harapkan. aku bersyukur sgt aku dilahirkan di dunia ni, dan aku mahukan yang terbaik untuk diri aku.aku sgt2 beharap hari esok lebih indah drpd semalam.mujurlah ada insan yg amat aku sayangi bantu pulihkan semangat aku yg hilang.ibarat aku lemas berenang dilautan,diatolong selamatkan. aku x sure nape dia kurang disenangi oleh sesetengah pihak T.T

andai itu takdirnya,akan ku ubah menjadi takdir aku.aku ikhtiar!
kalau sudah tertulis,makanya aku redha. semoga Allah beri aku hidayah.amin~

Monday, October 1, 2012

jatuhnya egoku sekian kalinya

aku masih ingat lagi tarikh itu hingga kini,walaupun da berlalu selang beberapa hari.namun aku bersyukur masih ramai faham tentang keadaan diriku pada waktu itu.dibendung rasa marah yang teramat,aku tewas! tewas dengan diriku,amarahku. bukan kemarahan yang aku lontarkan,tetapi tangisan ku lepaskan.aku x dapat lupa peristiwa itu.sangat2 menyakitkan hati.kalau ikutkan hati ingin ku bunuh sahaja dia! memang kau tuttttttttttt!!! kenapa aku perlu hidup bersemuka,menahan sakit hati dengan tuuuuuttttt tu! hari bahagia menjadi duka.aku malu! aku marah teramat sangat! tak mengenang langsung baik buruk.ko pikir hal ko je kan..?! x pe2...what comes around goes around.ko tengok lah!bukan nk mendoakan,tp ko ingat lah,x selamanya ko selamat.semakin aku menulis semakin sakit hati aku.biarlah noktahnya terhenti disini.berdoa lah semoga aku dikurniakan hati yang bukan seorang berdendam..berdoalah banyak2....

Sunday, September 2, 2012

suke2 aje

salam,

hr ni aku bgn cam yase la..matahari da tegak atas kepala.mak aku da lali da,tp aku still wat keje2 dapur seperti mana anak dara yg lain gak.semalam smpai umah jam 12.30 pg koz raye open house x hengat dunia.bukan pe...da bertahun x jumpe kwn2 since 2003 lg.itu yg makan mase tu..memule aku drive ke seremban jaya..trust me,name je IC address tinggal seremban,but jalan seremban pun aku fail!kene google map bru la leh,tu pun aku x reti bce peta sngat.. errk? +.+".. nak beli GPS x mampu..(student lg la katekan)hik3..nak dijadikan cerita,aku drive ke seremban jaya untuk amek member aku sorang ni,namenye sheera,drpd form 1 till form 3 muke maintain jew..yg pling x bleh blah,ketinggian dia same je..opps!sorry kawan..(buat gaya oppps!opss!staailista propaganza!).nak cari dye nye rumah senang je,direction dye bg mmg tepat la,superb sgt cume aku ni yg bimbo bab direction.name je ade kete,tp jenjalan sane sini aku x reti.aku mmg jenis prefer dok umah drpd g ane2 melainkan itu kehendak aku sendiri,tp pusing2 umah,senwang leh r..sejak kene langgar lari ritu aku da takut nk kuar2 sgt.sian Lola (name wira kitty aku tuh).aku panggil dye Lola sebab luar dye cam sporty skit,kaler grey metallic,sport rim pown grey gak,lowered plak tu...dlu ade pasang bumper tp sekarang ayah aku bukak...cit!tp tgk dlm dye seat dye Hello Kitty kau!sebab tu aku g name dye Lola,tomboy but inner beauty gitew..ahaks!(perasan sendirik jah!) credit to my abg (faisal),coz kete ni dye nye,bila dye da pakai vios,automatically ownership bertukar tuan..hak3,,thank u..thank u..and thanks to my beloved future hubby,abdul hamid hassan( i am not ashamed to mention his name) coz pasangkan seat Hello Kitty and buy me Hello Kitty pillow.aku jage bantal tu bagai nak rak..bile anak2 buah naik kete,yase r bebudak kan..kotor la ckit2..huk3 T.T.
tp dia kata kat aku,

H: x pe,bleh bli g nt.jgn r sedey.
A:u know kan..yg amat sentimental value..
H: alah...brg je kowt...lau abg ni len la lau hilang ke,jatuh ke...bru sedey..
(dalam hati huk3..ok2,aku terima alasan tu dalam ht keterpaksaan menerima hakikat)

biase r..aku ni jenis sentimental skit,ape2 brg,mesej ke even surat layang aku masih simpan..huk3
dan paling x best,aku masih ingt no phone seorang member aku masih kecil dlu,ade r kejadian mase kecil2 dlu...bebudak nye pasal kan,kowang penah ade experience kan suke kat budak tu...suke kat budak ni..aku pun terbabit,walhal aku just nk tolong member aku jep..last2 misunderstood were happen.(pedulik hape aku Grammar aku salah,,hihi).lau leh aku na padam memory otak no phone budak tuh,sekarang bukan budak da..da besar da..fuh!fuh!fuh! lupe la lupe la!sentimental sgt kan,bukan special sgt pown na ingat,nt jeles plak future hubby i..huhu(i don't mean to hurt your feelings,i am just honest b..)errrm..suda la..back to cerita raye td..

mase aku g amek member aku tuh..jnji jam 8,aku bertolak jam 8 suku,yase r janji melayu.da sampai seremban jaya je aku total lost,aku ikut direction tp yase r,aku kiri kanan mane reti beza,so sheera,i have to admit it,terus terang aku kiri dan kanan memang fail.puas my Mr H betulkan kiri dan kanan but aku still x reti bezakan.itu faktor utama why aku sesat(sebaik mase JPJ dlu aku study satu mlm tuk kiri dan kanan aje taw!)..so jadi la sejam aku amek member aku tuh...sampai je kat open house tu jam 9...padahal dekat plus senang nk cr. bimbo tul aku ni bab jalan.serius,lau aku lost,aku cepat panic.ingat g mase aku cr umah sewa,aku print map pown x jumpe,tepon gak org kat sabah tu bg direction..Haaa..mcm tu sekali taw.i know,i am too dependent on him.he's the one i trusted selepas my parents..thank u by koz paham yg.

sesampai je open house tu borak je manjang,yg best skali dessert de tuh..perrgggghhh! 10/10 la..sedap giler samapi aku suh member aku amek bape kali da...hihi(nasib r korang badan kecik,amek bebanyak x malu,aku ni XXL amek memanyak bikin malu mah...) T.T..borak2 smpai la jam 11 then balik...lepak2 jap umah member till 12,then balik..sampai je 12.30,then sheera call,tnye whether aku safe journey coz sblom balik mama(fairus,aku panggil dye mama since 2002),nampak kepala kera la...(actually kucing),bikin hati gua seram sejuk.. alhamdulillah selamat smpai umah..

pastu,ape g..berborak ngan encik abg syg lah...

to syeera, ko tanye why cik abg x mesej and call aku time aku beraya? of course dia faham situation aku beraya,so aku hormat apa yang dia wat,dia hormat ape yg aku wat.so,same2 la..x kire r,,,dye tgk bola ke,men gem ke,aku x kn kacau..bru aman rumah tangge....hihi

15 sept ni anniversary yn ke 7 years 5 months,moga Allah lindungi dan berkati hubungan ini..amin~

Friday, August 10, 2012

goodbye baby goodbye

salam,

this entry is showing my true feelings. less than 10 days we want to celebrate hari raya puasa. can't wait to celebrate it with my beloved family even though my grandparents from both side passed away. this year, two people in my life passed away in the same month,I've lost both in the same time, i don't know how to interpret this feelings..sigh~

i am close with my grandfather but when he passed away, i feel empty..empty..(like najwa lattif song) T,T

this raya is not happy like previous year, when time passed,we don't know how they passed so quickly.I miss them so much especially to uwan,every year she will cook ayam maman for us.it is tradition food  for us when we balik kampung.this year we cannot eat ayam maman.so sad T.T

please sedekah al fatihah to both of my grandparents.moga arwah dicucuri rahmat.
arwah atuk meninggal 6 march 2012 dan wan 23 march 2012.time 6 march,aku ada test paper Law tp x jadi amek and 23 march aku retest paper Law..In that time,hanya tuhan yang tahu mcm mana aku hadapi,time belajar aku kehilangan dua org aku syg,and that time aku sakit masuk hospital for a week. then next week final exam,i tried to managed time and alhamdulillah, Allah telah bantu aku.sedikit sebanyak pointer aku naik.syukur..

* bahasa inggeris saya tunggang langgang..maap..maap... =,="

top 30 deqnun...

 Assalamualaikum

Agak lama rasenye x update blog.bukan sibuk tp malas.hihi.ntah bile datang rajinye x taw la.hari ni by luahkan apa yg dipendam selama ni so aku seorang yg setia mendengar ni, dengar la dye mengadu.(da macam pegawai khidmat pelanggan da rasenye). just okay lah.aku dengar samapai abes and nasihatkan sikit buat hati dia lega.Alhamdulillah,lega da perasaan dye, n sekarang dye da selamat tdo dengan lenanya. senang hatiku.

Dalam entry ni sebagai permulaan bulan 7 ni plak aku nk cte sket pasal pelajaran. Dari keseluruhan sesi pembelajaran aku, ade beberapa faktor yg aku ingin beritahu korang mengenai hakikat dan fakta seseorang pelajar ketika sedang study,contohnye bile keadaan yg sebegini sering berlaku pada kita sebagai seorang pelajar.

1) Time slom peksa,malas baca buku tapi dalam hati x nk dapat C,kalau nak sume A la..(if u are genius x pe la gak,ni effort x de ade hati nk A,,hihi)
2)Most of student bile dapat tips senyap,x nk bagitahu kawan.(mmg pendengki abadi)
3) Kalau peksa contohnye hari khamis start, hr selasa atau malam rabu baru nk study 7 ke 8 chapter
4) Carrymark lau tinggi tu budget x yah belaja g, sebab dalam hati " kompem lulus punyerrr"
5) Group assignment dapat2 je terus bagi2 tugas tanpa berbincang and the sad thing is, bile time nk bincang tetibe member wat shit menggunakan pelbagai alasan utk x attend the meeting.
6) Missunderstanding of course dlm group assingnment.
7) Kaki kipas (always ade dimana2 lau x dikelas mahupun di tempat kerja.Makhluk seumpama ini  harus dihapuskan terlebih dahulu.haha!)
8)Assingment biase r,,copy2 from senior2 , xde originality langsung (aku pun pernah wat..hihi)
9) Cakap2 belakang (tipulah korang xpernah ckp kutuk2 belakang dikalangan member2 korang kan..noncent, unless memang u x de cakap belakang2 syabbas bettta! u are kind heartness people)
10) Gossiping (mostly semua ade bende nk digosipkan sampaikan bende yg x de jadi ade,bende yg kecil jadi besar)
11) Setiap kali nk peksa baru ingat Tuhan. (time tu je la nk solat,bile slom peksa x de plak solat 5 waktu)
12) Assingnment orang lain buat orang lain dapat name (always terjadi kan,,,jangan tipu...mesti saket haty kan?)
13) Toyol,hantu raya mmg perkara afdal la bile ade test and quizzes.
14) Notes2 penat kite deko2 baik punyer tulis cantik2,tetibe member said " nk copy boleh?" muke innocent giler.
15) lau bagi buku pinjam kat member x pernah dapat sepertimana yg kite beri dahulu, sama ada dalam keadaan kemot memot ataupun hilang drpd muke bumi.serius! and then wat sekali lagi muke innocent..like "aku x amek,aku x amek, aku da bagi kat ko da" x pun "aku ingat nk pulang tapi aku x taw aku letak mana" x pun lagi satu " aku nk bagi kat ko,,tp aku d apas ke orang lain,ko tanye dia nt eh" serius shit!
16)Time korang nk jual second hand book, korang da siap balut kasi cantik,buku pakai baik je. xde komot memot,conteng2 sekali korang jual la,member tawar menawar dptlah 50% drpd old price then suddenly, dye kate nk byr installment. shit, da setengah harga pastu installment. PT dapat 8 ribu woi,,,x ckp ke byr 0.001%  drpada 8 ribu tu. len kali bawak dwet ke kubur ye.sekian.
17) ade yg same mcm kes no 16 tp berbeza sikit je, da amek buku tp pure2 lupe da byr, eh? aku belom byr ke, eh,,aku da byr la.ko je x ingat. (time tu, bwk ilmu ko tu smpi ke kubur dengan x halal eh,)
18)Berkira kira contohnye da bahagi tugas da ni tetibe ade member spoil, "eh,aku da carikan tu carikan ni,ko wat ape plak,,?" da name wonder pet,kene la kerjasama,ye x?
19)Time presentation plak,sorang spoil sume moody. budget pakai baju sama,tp x pakai. oh som sape present dlu. (adat...semua gtew kan,,betul x?)
20) Grouping, perasan x, setiap kali korang g kelas ke,kat library ke ape ke korang akan nmpk group berpuak2..hanya korang yg terpinggir je yg x de kawan.betul x? (sedih kan?, terasa macam process eliminating survivor yg padamkan api kepada sesiapa member yg tersingkir)
21) Drama Queen-korang pernah experience x, lau salah seorang classmate korg spoilkan mood lecture korang separi lawan ckp lecturer korg, x nk group ngan x dikenali.serious spoil the mood!
22)korang da dtg awal2 ke kelas,tetibe da setengah jam ke satu jam korang lecturer tetibe korang didatangi classmate korang yg  lmbt ke kelas, mmg annoying abes kan?
23) korang ade classmate yg bercinta ngan other classmate,duk sebelah2,caring loving bagai smpi lupe keadaan sekeliling korang yg menyampah dengan kelakuan korang
24) Busybody- korang pernah rase x, kawan yg tersangat lah sibuk amek taw pasal orang tapi sendiri nye hal x busy plak,,( lg annoying)
25) Berkepit kepit- same je mcm number 23 cume x beragak, kalah belangkas,lau boleh 24/7 bersama, x ruang peluh utukn ketiak, asyik berkepitttt je.
26)Mulut Longkang, mostly mmg ade disetiap pelusuk dunia ni, sampai satu tahap semua bende nk dijaja,bile da terkena batang hidung sendiri mengelabah.mengelupur,
27) Setiapkali dtgnye kejayaan contohnye korang dapat naik CGPA, atau dapat Dean list, korang mesti kate kt Bf/Gf korang "u la sumber inspirasi", hellloooo,sikit pun x sebut terima kasih kat mak bapak korang padahal dorang punyelah berdoa kejayaan korang dr kecik, tetibe dtg Bf/Gf ckp " u laaa sumber inspirasi i" uwek!
28) Peminjam- lau bab meminjam laju je memebr korang kan,tapi lau bab memberi mmg hilang entah kemana.dipandangnye kite ni mcm Loan Shark padahal ko tu yg meminjam
29) pencopet, ni pantang la sebenarnye, amek bende tanpe kebenaran.Sumpah korang marah oorg2 mcm ni kan,amek pastu ilang wat x taw. lau ganti x pe gak.
30) Pendusta-10 dia ckp 10 korang x percaya sebab korang pernah terkena member mcm ni.ade peluang kedua buat mereka? hell no~

cukuplah top 30 aku kongsikan dengan korang,,,,lau nk kate jujur, 30/30  ni la aku pernah experice spnjg aku study kat sini.amek iktibar ye kawan2.jgn termasuk dlm 30 ni.tp itulah realiti kehidupan.peace!






terbaik lah sangat kan?

salam

today aku nak kongsikan satu bende ngan korang.harap2 x kena saman la. aku ni as a student a.k.a customer kat satu universiti swasta ni rase x patut sangatlah and rase ketidak adilan itu timbul bile aku penat2 abes study, then sambung tempat same, then punye la aku struggle bnyk untuk transfer crdt. aku skip year 1 dan aku teros year 2, tp sebenarnye sia2 je aku skip ke, transfer ke, ditambah plak subjek. ko rase, saket x hati ko? lau aku, teros terang saket haty beb. tuhan je tahu mcm mane pergolakkan dalam haty ni. and the best part(sarcasm)  bile aku tanye,

A : urrrm,,,jadi,subjek yg da diambil mase ni, burn macam tu je la. abes, dwet byr burn gitu je la.
B : yup, tp u punye crdt hour bnyk la. macam dlu u amek koko 4 crdt hour kan? ni koko terbahagi kepada 2, koko 1, 1 crdt hour and koko 2,1 crdt hour. u x payah amek koko 2 koz u nye koko da lebih drpd sepatutnye amek.

WATER PARK U&!$#[ ni! crdt hour byk wat pe ngok...tp tu la,name pon swasta kn,so wet pon swasta la gak.

"da paling x best dia cakap, ini dibawah luar kawalan saya. kami ikut procedure."
da la kene tambah subjek starting intake aku...ape ni?! wat la explaination betol2,x pun kuar memo, ini x..senyap je.
serious shitt. aku dtg niat aku ikhlas nak belajar, ni len plak cite nye.huru hara kowt. timetable final exam x usah ckp la,mmg hell lah.

la ni, aku dekt seminggu check timetable, venue pon x de g. exam da dekt ni.class pon x bes g. padahal exam minggu depan ni. toksah cakap pasal yuran la,,,hr tu aku check outstanding balance 0.00 then mase aku nk print slip exam, outstanding balance ade rm45.00.. so aku ingore je koz nk amek slip exam kene bwh rm1000 pon boleh..la ni x leh plk..kene 0.00 juga..hotak dia..abes,kesian kot student2 len nk sit exam lau yg x de dwet tuh..kat situ aku rase ade sedikit untungnye aku student under MARA..hihi.. yg lain amek PT.kirenye aku bersyukur kat situ la..banyak benefit kowt. kat U&!$#[ ni, hnye certain student je dpt MARA. so, aku dengan ht yg x rela aku pon byr la, rm45 tuh...
baru la aku dapat nk print slip exam ni..hurm.....(sungguh geram haty ini)

 so, ini lah hasilnye...ni mase 22/11/2012 aku print, tp bile aku nak log in semalam 24/11/21012 (sesaje nk confirmkan balik)
  aku  mendapati ia telah pon menjadi macam  bawah ni

-
-
-
-
-
-
\/



 BEST KAN? ^^

video
MEMANG BEST. MEMANG TERBAIK LAH KATE BOBOBOI!!!
saje aku upload video ni, nak mentionkan terbaik dye tuh cam harrreeem same cam video quality tu gak. (tandenye aku protes nok)







jiwaku memberontak!

Lari lari lari
aku lari tinggalkan semua ini
Untuk mencari-cari
cari ketenangan diri
Pergi pergi pergi
engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu mahu
engkau hadir dalam diri ini
Keluhan hatiku tak siapa yang tahu
Ku simpan semua sebak didada
Biarpun ku yang terluka
Pernahkah kau mengerti
caraku memujukmu
Pernahkah kau hargai
caraku mencintaimu
Lafasan kata dari bibir
Adakah ia dari hati
Mungkin kau tak fahami maksud yang tesembunyi
Titisan airmata dari pipi ke bumi
Pernahkah kau peduli betapa sedih diriku ini
Mengapa aku yang terluka
Aku yang merana
Aku yang menahan sisa baki cinta ini
Engkau yang meminta
Aku yang sengsara
Rimas rimas Aku rimas
Tinggalkan seorang kecundang
Istana jiwaku goyang
Roboh dan tumbang
Sawanku lantang
Tidak berpantang
Letupnya siang siang
Bukannya alang kepalang
Datangnya perang
Dan bawaku ke jurang
Pulanglah sayang
Janji ku tatang
Ku hapuskan dalang
Dalangnya sayang
Sayangnya hilang
Hilanglah garang
Garangku terbang melayang
Terbongkangku terbang kau terhoyong-hayang
Tak pandang belakang
Terkankang gilaku tak diundang
Ku rapuh semua tak bertiang
Janjiku kini kan bertulang
Lari lari aku
lari tinggalkan
Tuk mencari
Untuk mencari ketenangan
Aku pergi tinggalkan
Tinggalkan kau sendiri
Ku pergi..kini ku pergi
Tinggalkan mu sendiri

hari hariku tak seindah dahulu

salam,
hari ini aku sgt down.moody sgt2. bnyk bende terpikir dlm kepala otak.kalau lah bleh drag2 perkara2 yang x aku inginkan da lame aku wat.aku punyai masalah yg kronik iaitu lau hari2 aku moody tu,aku akan mkn lebih dr sepatutnye.hahaha!! kronik x? kronik x?

aku da pasang niat da,ingat nk kuruskan badan memandangkan aku pun meluat tgk lemak2 tepu yg meleka kat badan aku ni.dlu aku seorang sprinter.laju gak lah aku lari,cume skang lari2 anak pown da sempot...memandangkan bila badan chubby gini menjadikan aku rendah diri plus aku ni bleh r dikatekan bajet bagus. memang! memang aku bajet bagus,da tu ko x suke ko nye pasal la. sorry.emo skit. aku x taw nk wat mcm mane.aku wat baik org pndg hina kat aku,bile aku niat wat jahat plak,keji plak rasenye. just be yourself amy. x kira lah ape org sebut pasal ko, ataw x percaya ko, even family sendiri pon kutuk ko ke, just be yourself. ignore it. forget it. yang paling terdekat cume Allah. x da ape yg yg aku percaya melainkan Nya. aku hampa,aku buntu... ape aku wat kurangnye sokongan. semua x kene di mata, x keang di hati.aku pon ade perasaan gak.zaman remaja ku berlalu dengan pantas,aku x macam org lain. apa yang aku harapkan bukanlah seperti yg aku harapkan. aku bersyukur sgt aku dilahirkan di dunia ni, dan aku mahukan yang terbaik untuk diri aku.aku sgt2 beharap hari esok lebih indah drpd semalam.mujurlah ada insan yg amat aku sayangi bantu pulihkan semangat aku yg hilang.ibarat aku lemas berenang dilautan,diatolong selamatkan. aku x sure nape dia kurang disenangi oleh sesetengah pihak T.T

andai itu takdirnya,akan ku ubah menjadi takdir aku.aku ikhtiar!
kalau sudah tertulis,makanya aku redha. semoga Allah beri aku hidayah.amin~

jatuhnya egoku sekian kalinya

aku masih ingat lagi tarikh itu hingga kini,walaupun da berlalu selang beberapa hari.namun aku bersyukur masih ramai faham tentang keadaan diriku pada waktu itu.dibendung rasa marah yang teramat,aku tewas! tewas dengan diriku,amarahku. bukan kemarahan yang aku lontarkan,tetapi tangisan ku lepaskan.aku x dapat lupa peristiwa itu.sangat2 menyakitkan hati.kalau ikutkan hati ingin ku bunuh sahaja dia! memang kau tuttttttttttt!!! kenapa aku perlu hidup bersemuka,menahan sakit hati dengan tuuuuuttttt tu! hari bahagia menjadi duka.aku malu! aku marah teramat sangat! tak mengenang langsung baik buruk.ko pikir hal ko je kan..?! x pe2...what comes around goes around.ko tengok lah!bukan nk mendoakan,tp ko ingat lah,x selamanya ko selamat.semakin aku menulis semakin sakit hati aku.biarlah noktahnya terhenti disini.berdoa lah semoga aku dikurniakan hati yang bukan seorang berdendam..berdoalah banyak2....

suke2 aje

salam,

hr ni aku bgn cam yase la..matahari da tegak atas kepala.mak aku da lali da,tp aku still wat keje2 dapur seperti mana anak dara yg lain gak.semalam smpai umah jam 12.30 pg koz raye open house x hengat dunia.bukan pe...da bertahun x jumpe kwn2 since 2003 lg.itu yg makan mase tu..memule aku drive ke seremban jaya..trust me,name je IC address tinggal seremban,but jalan seremban pun aku fail!kene google map bru la leh,tu pun aku x reti bce peta sngat.. errk? +.+".. nak beli GPS x mampu..(student lg la katekan)hik3..nak dijadikan cerita,aku drive ke seremban jaya untuk amek member aku sorang ni,namenye sheera,drpd form 1 till form 3 muke maintain jew..yg pling x bleh blah,ketinggian dia same je..opps!sorry kawan..(buat gaya oppps!opss!staailista propaganza!).nak cari dye nye rumah senang je,direction dye bg mmg tepat la,superb sgt cume aku ni yg bimbo bab direction.name je ade kete,tp jenjalan sane sini aku x reti.aku mmg jenis prefer dok umah drpd g ane2 melainkan itu kehendak aku sendiri,tp pusing2 umah,senwang leh r..sejak kene langgar lari ritu aku da takut nk kuar2 sgt.sian Lola (name wira kitty aku tuh).aku panggil dye Lola sebab luar dye cam sporty skit,kaler grey metallic,sport rim pown grey gak,lowered plak tu...dlu ade pasang bumper tp sekarang ayah aku bukak...cit!tp tgk dlm dye seat dye Hello Kitty kau!sebab tu aku g name dye Lola,tomboy but inner beauty gitew..ahaks!(perasan sendirik jah!) credit to my abg (faisal),coz kete ni dye nye,bila dye da pakai vios,automatically ownership bertukar tuan..hak3,,thank u..thank u..and thanks to my beloved future hubby,abdul hamid hassan( i am not ashamed to mention his name) coz pasangkan seat Hello Kitty and buy me Hello Kitty pillow.aku jage bantal tu bagai nak rak..bile anak2 buah naik kete,yase r bebudak kan..kotor la ckit2..huk3 T.T.
tp dia kata kat aku,

H: x pe,bleh bli g nt.jgn r sedey.
A:u know kan..yg amat sentimental value..
H: alah...brg je kowt...lau abg ni len la lau hilang ke,jatuh ke...bru sedey..
(dalam hati huk3..ok2,aku terima alasan tu dalam ht keterpaksaan menerima hakikat)

biase r..aku ni jenis sentimental skit,ape2 brg,mesej ke even surat layang aku masih simpan..huk3
dan paling x best,aku masih ingt no phone seorang member aku masih kecil dlu,ade r kejadian mase kecil2 dlu...bebudak nye pasal kan,kowang penah ade experience kan suke kat budak tu...suke kat budak ni..aku pun terbabit,walhal aku just nk tolong member aku jep..last2 misunderstood were happen.(pedulik hape aku Grammar aku salah,,hihi).lau leh aku na padam memory otak no phone budak tuh,sekarang bukan budak da..da besar da..fuh!fuh!fuh! lupe la lupe la!sentimental sgt kan,bukan special sgt pown na ingat,nt jeles plak future hubby i..huhu(i don't mean to hurt your feelings,i am just honest b..)errrm..suda la..back to cerita raye td..

mase aku g amek member aku tuh..jnji jam 8,aku bertolak jam 8 suku,yase r janji melayu.da sampai seremban jaya je aku total lost,aku ikut direction tp yase r,aku kiri kanan mane reti beza,so sheera,i have to admit it,terus terang aku kiri dan kanan memang fail.puas my Mr H betulkan kiri dan kanan but aku still x reti bezakan.itu faktor utama why aku sesat(sebaik mase JPJ dlu aku study satu mlm tuk kiri dan kanan aje taw!)..so jadi la sejam aku amek member aku tuh...sampai je kat open house tu jam 9...padahal dekat plus senang nk cr. bimbo tul aku ni bab jalan.serius,lau aku lost,aku cepat panic.ingat g mase aku cr umah sewa,aku print map pown x jumpe,tepon gak org kat sabah tu bg direction..Haaa..mcm tu sekali taw.i know,i am too dependent on him.he's the one i trusted selepas my parents..thank u by koz paham yg.

sesampai je open house tu borak je manjang,yg best skali dessert de tuh..perrgggghhh! 10/10 la..sedap giler samapi aku suh member aku amek bape kali da...hihi(nasib r korang badan kecik,amek bebanyak x malu,aku ni XXL amek memanyak bikin malu mah...) T.T..borak2 smpai la jam 11 then balik...lepak2 jap umah member till 12,then balik..sampai je 12.30,then sheera call,tnye whether aku safe journey coz sblom balik mama(fairus,aku panggil dye mama since 2002),nampak kepala kera la...(actually kucing),bikin hati gua seram sejuk.. alhamdulillah selamat smpai umah..

pastu,ape g..berborak ngan encik abg syg lah...

to syeera, ko tanye why cik abg x mesej and call aku time aku beraya? of course dia faham situation aku beraya,so aku hormat apa yang dia wat,dia hormat ape yg aku wat.so,same2 la..x kire r,,,dye tgk bola ke,men gem ke,aku x kn kacau..bru aman rumah tangge....hihi

15 sept ni anniversary yn ke 7 years 5 months,moga Allah lindungi dan berkati hubungan ini..amin~

goodbye baby goodbye

salam,

this entry is showing my true feelings. less than 10 days we want to celebrate hari raya puasa. can't wait to celebrate it with my beloved family even though my grandparents from both side passed away. this year, two people in my life passed away in the same month,I've lost both in the same time, i don't know how to interpret this feelings..sigh~

i am close with my grandfather but when he passed away, i feel empty..empty..(like najwa lattif song) T,T

this raya is not happy like previous year, when time passed,we don't know how they passed so quickly.I miss them so much especially to uwan,every year she will cook ayam maman for us.it is tradition food  for us when we balik kampung.this year we cannot eat ayam maman.so sad T.T

please sedekah al fatihah to both of my grandparents.moga arwah dicucuri rahmat.
arwah atuk meninggal 6 march 2012 dan wan 23 march 2012.time 6 march,aku ada test paper Law tp x jadi amek and 23 march aku retest paper Law..In that time,hanya tuhan yang tahu mcm mana aku hadapi,time belajar aku kehilangan dua org aku syg,and that time aku sakit masuk hospital for a week. then next week final exam,i tried to managed time and alhamdulillah, Allah telah bantu aku.sedikit sebanyak pointer aku naik.syukur..

* bahasa inggeris saya tunggang langgang..maap..maap... =,="