Saturday, September 17, 2011

alangkah bestnya semanis kurma itu~

Salam..

it's me again.. same problem..need to share but x de sape nk diluahkan~
hurm..biase la,,muda mudi...ne mmg x pun mesti ade lah masalah atau konflik dalaman dlm hubungan ne..tambah tambah lagi da menjangkau 7 tahun kan...huhu..ape kan daya,terima lah dugaan ini.

aku x nk la jadi mcm elia short and sweet tu..dok heboh se"Malaysia" pasal hubungan dye dgn MIA(my incik apek) pastu terputus di tengah jalan...aku just nk g taw camne perasaan aku kalau hati aku menanges.ye la..di luar org x nmpk,di dalam sape tahu kan..huhu.sedih taw jadi dye...da bertunang last2 putus gara2 MIA dye terjumpe yg lebih cun,cantik mulus drpd dye...huhu..aku tumpang simpati.moge cik Elia short and sweet tu dapat lelaki lebih baik dan lebih layak daripada MIA.

memang hidup ini penuh dugaan,,,ada yang Allah menduga seseorang itu dengan hebatnya sampaikan orang itu harus kuat tempuhi dugaan...dan ada juga yang Allah beri jalan yang terus kepada sesiapa yang dikehendakinya..dan kita sebagai hamba haruslah terima takdir dan ketentuan drpd Yang Maha Berkuasa iaitu Allah S.W.T

aku sekarang cume lihat pada takdir dan aku juga berusaha,if ade ade la..lau x de nk buat macam mane ye x?luka di dalam sape yang tahu ye x..?kite ni manusia,dianugerahkan pelbagai perasaan cume kite je yang diberi pilihan sama ada mampu untu mengawalnya,bijak untuk meng"handle"nye atau pun tidak. tapi aku ni x la sekuat di sangka,aku cube muhasabah kan diri sekali sekala..x tahu la..every time call mesti "Gaduh",why? da x de persafahaman ke di antara kita..huhuhu...aku pun x taw.kadang2 bende yg remeh temeh pun jadi isu..aku nk gak bahagia mcm org len..

kadang2 org kata sedangkan lidah yang tergigit apatah lagi suami isteri...aku ngan dye bukan lah suami isteri lg..so x boleh nk samekan dgn pepatah itu..bunyi mcm kecewa je kan?x la...aku x kecewa pun,tp tu lah..ini lah perasaan aku sekarang..sedih..
alangkah perasaan ini boleh di interpret dlm bentuk lagu..huhu..da lama aku x sentuh keyboard aku..huhu

orang kata...eisyh...dr td ckp orang kata,orang kata...huhu
kata orang,,,,masalah tu berpunca drpd kita sendiri...jika kita x ckp,atau x buat,maka masalah itu x kan wujud.jadi....yang sebenarnye aku nk ckp..lau kami bergaduh tu..mmg masalah tu punca drpada kami sendiri dan bukan drpada org lain.alangkah bagusnya aku dan dia macam Ustazah Nurbayah dan suaminya,,,
aaaalaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaiiiii..manisnya kurma ini...........~hak3 (^,^)

semoga Allah beri yang terbaik pada kami.amin~

Thursday, September 15, 2011


salam..

sejak dua menjak ni emosi aku kurang stabil, biasalah org muda mudi..masalah boyfriend..
earlier in other post da mention about my boyfriend,my steady boyfriend.kenal time zaman skolah lagi and full of controvesy ( benci dengan rakyat Malaysia yang suke menyibuk dan menyebarkan fitnah) thanks 4 being "mak joyah" and i 'll appreciate that.

bila fikir2 balik mmg payah nk menjaga hubungan yang hampir 7 tahun ini..mmg byk dugaan.dugaan yang pertama dlu alhamdulillah dapat diselamatkan.Thanks to adik kesyangan (aqila ab rahman) koz menyelamatkan keadaan yg pada masa tu aku mmg terkapai2 da.. masa tu aku bru 19 tahun,mmg itu lah the moment i cannot forget smpi bile2..hati aku hancur..berderai..memang time tu ayah lah beri sokongan penuh.terima kasih ayah~

Dan masa pun berlalu dengan pantas,tahun ke 6 mmg dugaan pun banyak.memang aku berjuang habis habisan untuk hubungan ini.mungkin dia pun serupa juga.tp aku kena percaya Qada' dan Qadar.if dia tercipta untukku maka dia lah terbaik untukku,jika dia bukan tercipta untukku maka berilah kebahagiaan padaku.

aku sekarang tengah berperang dengan perasaan,luaran aku biasa sahaja,tp dalaman aku penuh berselirat seribu pegertian yang aku x mampu nk hujah.Pengalaman dlu byk mengajar aku terus berhati hati.haruskah aku ikut kata hati ata biarkan masa yang menentukan segala galanya.

aku bukanlah seorang yg penghalang silaturahim orang,aku just nk mengelakkan ape yg terjadi yang probability bleh terjadi,jadi salahkah aku?mungkin orang lain x paham aku,aku sorang je yg paham diri aku.aku nk mengelakkan perkara yg x diingini berlaku...salahkah aku,egokah aku..aku x minta ape2 pun,aku just minta Please do understand who i am...

bunyik mcm aku ni patah hati je kan...?x lah..sebenarnya aku keliru,buntu...mcm mane ek aku nk gambarkan perasaan aku?yg penting itu lah...aku pun x tahu nk luahkan macam mana..."jangan hiraukan sangat lah pasal perasaan tu,wat rugi yang je nt,nanti sape susah...abg jugak" mcm tu la pujukan kata dia..

walaupun kisah aku xserumit kisah Novel, x sehebat Drama, x se 'real" Filem...tapi realitinya tepuk dada tanya selera.

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have.
I want someone to love me
For who I am

Nothing makes sense, nothing makes sense anymore
Nothing is right, nothing is right when your gone.
I'm losing my breath, I'm losing my right to be wrong
I'm frightened to death, I'm frightened that I won't be strong

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am

I'm shaking it off, I'm shaking off all of the pain.
You're breaking my heart, breaking my heart once again

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am


Are you gonna love me
For who I am

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am

video

Saturday, September 3, 2011

happy eid everybody!!

Assalamualaikum,salam muhibbah buat semua..
selamat hr raya and maaf zahir dan batin kepada to all umat islam
selamat hari raya wat sume...eh..bwk kali plak disebutnye kan..?
time puasa suda...time raye pun suda...
sudah tiba masanya kita bermaaf maafan sesama kita..segala perkara yang kita lakukan tu x munasabah atau tidak tercapai dek akalmu itu...sila2 la,,,mohon maaf dengan segera..ye la...ajal maut sume di tangan tuhan..kite x taw bile masanye kita akan bertemu dgn sape yg kita wat salah kan...?ingat2 la yek..

alangkah bestnya semanis kurma itu~

Salam..

it's me again.. same problem..need to share but x de sape nk diluahkan~
hurm..biase la,,muda mudi...ne mmg x pun mesti ade lah masalah atau konflik dalaman dlm hubungan ne..tambah tambah lagi da menjangkau 7 tahun kan...huhu..ape kan daya,terima lah dugaan ini.

aku x nk la jadi mcm elia short and sweet tu..dok heboh se"Malaysia" pasal hubungan dye dgn MIA(my incik apek) pastu terputus di tengah jalan...aku just nk g taw camne perasaan aku kalau hati aku menanges.ye la..di luar org x nmpk,di dalam sape tahu kan..huhu.sedih taw jadi dye...da bertunang last2 putus gara2 MIA dye terjumpe yg lebih cun,cantik mulus drpd dye...huhu..aku tumpang simpati.moge cik Elia short and sweet tu dapat lelaki lebih baik dan lebih layak daripada MIA.

memang hidup ini penuh dugaan,,,ada yang Allah menduga seseorang itu dengan hebatnya sampaikan orang itu harus kuat tempuhi dugaan...dan ada juga yang Allah beri jalan yang terus kepada sesiapa yang dikehendakinya..dan kita sebagai hamba haruslah terima takdir dan ketentuan drpd Yang Maha Berkuasa iaitu Allah S.W.T

aku sekarang cume lihat pada takdir dan aku juga berusaha,if ade ade la..lau x de nk buat macam mane ye x?luka di dalam sape yang tahu ye x..?kite ni manusia,dianugerahkan pelbagai perasaan cume kite je yang diberi pilihan sama ada mampu untu mengawalnya,bijak untuk meng"handle"nye atau pun tidak. tapi aku ni x la sekuat di sangka,aku cube muhasabah kan diri sekali sekala..x tahu la..every time call mesti "Gaduh",why? da x de persafahaman ke di antara kita..huhuhu...aku pun x taw.kadang2 bende yg remeh temeh pun jadi isu..aku nk gak bahagia mcm org len..

kadang2 org kata sedangkan lidah yang tergigit apatah lagi suami isteri...aku ngan dye bukan lah suami isteri lg..so x boleh nk samekan dgn pepatah itu..bunyi mcm kecewa je kan?x la...aku x kecewa pun,tp tu lah..ini lah perasaan aku sekarang..sedih..
alangkah perasaan ini boleh di interpret dlm bentuk lagu..huhu..da lama aku x sentuh keyboard aku..huhu

orang kata...eisyh...dr td ckp orang kata,orang kata...huhu
kata orang,,,,masalah tu berpunca drpd kita sendiri...jika kita x ckp,atau x buat,maka masalah itu x kan wujud.jadi....yang sebenarnye aku nk ckp..lau kami bergaduh tu..mmg masalah tu punca drpada kami sendiri dan bukan drpada org lain.alangkah bagusnya aku dan dia macam Ustazah Nurbayah dan suaminya,,,
aaaalaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaiiiii..manisnya kurma ini...........~hak3 (^,^)

semoga Allah beri yang terbaik pada kami.amin~

salam..

sejak dua menjak ni emosi aku kurang stabil, biasalah org muda mudi..masalah boyfriend..
earlier in other post da mention about my boyfriend,my steady boyfriend.kenal time zaman skolah lagi and full of controvesy ( benci dengan rakyat Malaysia yang suke menyibuk dan menyebarkan fitnah) thanks 4 being "mak joyah" and i 'll appreciate that.

bila fikir2 balik mmg payah nk menjaga hubungan yang hampir 7 tahun ini..mmg byk dugaan.dugaan yang pertama dlu alhamdulillah dapat diselamatkan.Thanks to adik kesyangan (aqila ab rahman) koz menyelamatkan keadaan yg pada masa tu aku mmg terkapai2 da.. masa tu aku bru 19 tahun,mmg itu lah the moment i cannot forget smpi bile2..hati aku hancur..berderai..memang time tu ayah lah beri sokongan penuh.terima kasih ayah~

Dan masa pun berlalu dengan pantas,tahun ke 6 mmg dugaan pun banyak.memang aku berjuang habis habisan untuk hubungan ini.mungkin dia pun serupa juga.tp aku kena percaya Qada' dan Qadar.if dia tercipta untukku maka dia lah terbaik untukku,jika dia bukan tercipta untukku maka berilah kebahagiaan padaku.

aku sekarang tengah berperang dengan perasaan,luaran aku biasa sahaja,tp dalaman aku penuh berselirat seribu pegertian yang aku x mampu nk hujah.Pengalaman dlu byk mengajar aku terus berhati hati.haruskah aku ikut kata hati ata biarkan masa yang menentukan segala galanya.

aku bukanlah seorang yg penghalang silaturahim orang,aku just nk mengelakkan ape yg terjadi yang probability bleh terjadi,jadi salahkah aku?mungkin orang lain x paham aku,aku sorang je yg paham diri aku.aku nk mengelakkan perkara yg x diingini berlaku...salahkah aku,egokah aku..aku x minta ape2 pun,aku just minta Please do understand who i am...

bunyik mcm aku ni patah hati je kan...?x lah..sebenarnya aku keliru,buntu...mcm mane ek aku nk gambarkan perasaan aku?yg penting itu lah...aku pun x tahu nk luahkan macam mana..."jangan hiraukan sangat lah pasal perasaan tu,wat rugi yang je nt,nanti sape susah...abg jugak" mcm tu la pujukan kata dia..

walaupun kisah aku xserumit kisah Novel, x sehebat Drama, x se 'real" Filem...tapi realitinya tepuk dada tanya selera.

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have.
I want someone to love me
For who I am

Nothing makes sense, nothing makes sense anymore
Nothing is right, nothing is right when your gone.
I'm losing my breath, I'm losing my right to be wrong
I'm frightened to death, I'm frightened that I won't be strong

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am

I'm shaking it off, I'm shaking off all of the pain.
You're breaking my heart, breaking my heart once again

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am


Are you gonna love me
For who I am

I want someone to love me
For who I am
I want someone to need me
Is that so bad?
I wanna break all the madness
But it's all I have
I want someone to love me
For who I am

video

happy eid everybody!!

Assalamualaikum,salam muhibbah buat semua..
selamat hr raya and maaf zahir dan batin kepada to all umat islam
selamat hari raya wat sume...eh..bwk kali plak disebutnye kan..?
time puasa suda...time raye pun suda...
sudah tiba masanya kita bermaaf maafan sesama kita..segala perkara yang kita lakukan tu x munasabah atau tidak tercapai dek akalmu itu...sila2 la,,,mohon maaf dengan segera..ye la...ajal maut sume di tangan tuhan..kite x taw bile masanye kita akan bertemu dgn sape yg kita wat salah kan...?ingat2 la yek..