Thursday, May 24, 2012

kenangan itu

video

Assalamualaikum,

hr ini aku nk kongsikan sikit perihal kisah cinta aku yg suda berusia 7 tahun 10 hari 14 jam 36 minit 2 saat ini. bermula kisahnya aku ni student dr smk (p) likas kk transfer ke semporna early February 2005. oleh disebabkan aku amek matapelajaran yg agak bnyk time tu,so x de kelas scientifik untuk aku masuk and ade satu cikgu ni offer aku masuk ke kelas dia.dengan tanpa berfikir panjang, takdir tuhan agaknya aku masuk kelas 5 uitm. then,time tu aku masuk ke kelas tu dengan rase agak2 takut la sebabnye x de sorang pun pompuan at that time.(rupanya dak2 pompuan ade spot check,no wonder lorh dorang x de) so,aku duduk la dlm kelas tu dgn semuanya lelaki. =,=" (sebaik cikgu ade..fuh!)


ini la dia yang aku minat tu!



agak2 dlm 2 bulan kowt aku terpikat dengan sorang mamat ne.agak sombong.sebab tu aku tertarik.memula org ingt aku suke kt member mamat ni,padahal aku syok kat mamat ni.so,aku pun curi detail dye dlm bilik guru and sempat salin no phone dia.ingt no phone dye sekali bapak dia da.....
(aisehmen...time tu ne ade phone sgt time belajar,aku je ade time tu.dia x de..)so,aku pown syok sendiri je la ngan perasaan aku ni.pastu kawan aku (nor harun) adjust aku ngan dia memandangkan aku mmg syok kat dia.nampak sgt la aku ni yg suke sgt2 kat dia an..?untung r dia koz aku yg cr dia.



istilah jodoh mmg tuhan yang takdirkan,kite just kene cr  sebenarnye..so,jgn lari dr topik asal.slom ni aku x de satu pakwe pun time sekolah.bukan x minat cume x terfikir g.tp bila da form 5,nak jugak rase mcm ne bercouple.hik3..(al maklumlah remaja la katekan)

ni aku,gmabr ni dia yg take pic


dengan pertolongan nor,dpt juga aku rapat dgn hamba Allah ni.da la ensem.hik3! and pada hr jumaat tu la kitorang start couple.memang bnyk gak dugaan ngan cabarn bile bercouple.tp nk x nak kita kene cube sejauh mana kita boleh bersama.lame2 rase keserasian itu ade tp almaklumlah org bercinta kdg2 tu ade gak timbul tenggelam gak.huk3. soal tu x nk ungkit koz very2 sensitif.tutup buku pasal tu Fullstop!

lagu first time dia bg kat aku lagu demi cinta suci by unic.then dlm bnyk2 dye bg aku aku paling suke lagu ni.lagu kalimah cinta by in team.smpi skrg lau ape2 pun terjadi,aku berpegang atas satu prinsip.kepercayaan itu penting dlm sesuatu hubungan tp kejujuran dan kesetiaan itu susah nk dikekalkan.apa pun terjadi kita redha.insyallah aku redha~

first time gambar bersama-adik aku take pic ni    




 aku harap hubungan ini dapatlah dikekalkan sebab benda2 mcm ne sape yg x mo ending yg baik kan. 7 thun tu agak lama rasenye da cukup aku ngan dia kenal hati budi masing2.aku harap dia dapat hargai pengorbanan aku yg telah setia almost 7 years bersama dia.

Saturday, May 19, 2012

life is nothing without him



assalammualaikum,

tepat jam 10.20 pg td, hafiy dan abang2 nye serta ibu ayahnya pergi ke Kuala Rompin..aku sedey.nk melangkah pun susah.apatah lagi bernafas..haaaaa.semmmpuuuttttt!!(bak kate sepah) T,T
tiap2 pagi masuk bilik cium dye,da mandi cium dye,pastu tdokan dye,da jage plak memain ngan dye,pastu bawak pergi jenjalan petang2..time maghrib mule la wat perangai gedik dye..huk2...sume tu makcik rindu.macam ilang akal pun da ni.sebaik angah ade tinggalkan baju dye.huhu..slom balik td.aku ngan mak mcm berebut nk pegang dia..huhu hafiyy,,,makcik syg hafiy sgt2!!
x mampu nk menulis pnjg lagi.takut air mata jatuh lagi..

kenangan itu

video

Assalamualaikum,

hr ini aku nk kongsikan sikit perihal kisah cinta aku yg suda berusia 7 tahun 10 hari 14 jam 36 minit 2 saat ini. bermula kisahnya aku ni student dr smk (p) likas kk transfer ke semporna early February 2005. oleh disebabkan aku amek matapelajaran yg agak bnyk time tu,so x de kelas scientifik untuk aku masuk and ade satu cikgu ni offer aku masuk ke kelas dia.dengan tanpa berfikir panjang, takdir tuhan agaknya aku masuk kelas 5 uitm. then,time tu aku masuk ke kelas tu dengan rase agak2 takut la sebabnye x de sorang pun pompuan at that time.(rupanya dak2 pompuan ade spot check,no wonder lorh dorang x de) so,aku duduk la dlm kelas tu dgn semuanya lelaki. =,=" (sebaik cikgu ade..fuh!)


ini la dia yang aku minat tu!



agak2 dlm 2 bulan kowt aku terpikat dengan sorang mamat ne.agak sombong.sebab tu aku tertarik.memula org ingt aku suke kt member mamat ni,padahal aku syok kat mamat ni.so,aku pun curi detail dye dlm bilik guru and sempat salin no phone dia.ingt no phone dye sekali bapak dia da.....
(aisehmen...time tu ne ade phone sgt time belajar,aku je ade time tu.dia x de..)so,aku pown syok sendiri je la ngan perasaan aku ni.pastu kawan aku (nor harun) adjust aku ngan dia memandangkan aku mmg syok kat dia.nampak sgt la aku ni yg suke sgt2 kat dia an..?untung r dia koz aku yg cr dia.



istilah jodoh mmg tuhan yang takdirkan,kite just kene cr  sebenarnye..so,jgn lari dr topik asal.slom ni aku x de satu pakwe pun time sekolah.bukan x minat cume x terfikir g.tp bila da form 5,nak jugak rase mcm ne bercouple.hik3..(al maklumlah remaja la katekan)

ni aku,gmabr ni dia yg take pic


dengan pertolongan nor,dpt juga aku rapat dgn hamba Allah ni.da la ensem.hik3! and pada hr jumaat tu la kitorang start couple.memang bnyk gak dugaan ngan cabarn bile bercouple.tp nk x nak kita kene cube sejauh mana kita boleh bersama.lame2 rase keserasian itu ade tp almaklumlah org bercinta kdg2 tu ade gak timbul tenggelam gak.huk3. soal tu x nk ungkit koz very2 sensitif.tutup buku pasal tu Fullstop!

lagu first time dia bg kat aku lagu demi cinta suci by unic.then dlm bnyk2 dye bg aku aku paling suke lagu ni.lagu kalimah cinta by in team.smpi skrg lau ape2 pun terjadi,aku berpegang atas satu prinsip.kepercayaan itu penting dlm sesuatu hubungan tp kejujuran dan kesetiaan itu susah nk dikekalkan.apa pun terjadi kita redha.insyallah aku redha~

first time gambar bersama-adik aku take pic ni    




 aku harap hubungan ini dapatlah dikekalkan sebab benda2 mcm ne sape yg x mo ending yg baik kan. 7 thun tu agak lama rasenye da cukup aku ngan dia kenal hati budi masing2.aku harap dia dapat hargai pengorbanan aku yg telah setia almost 7 years bersama dia.

life is nothing without him



assalammualaikum,

tepat jam 10.20 pg td, hafiy dan abang2 nye serta ibu ayahnya pergi ke Kuala Rompin..aku sedey.nk melangkah pun susah.apatah lagi bernafas..haaaaa.semmmpuuuttttt!!(bak kate sepah) T,T
tiap2 pagi masuk bilik cium dye,da mandi cium dye,pastu tdokan dye,da jage plak memain ngan dye,pastu bawak pergi jenjalan petang2..time maghrib mule la wat perangai gedik dye..huk2...sume tu makcik rindu.macam ilang akal pun da ni.sebaik angah ade tinggalkan baju dye.huhu..slom balik td.aku ngan mak mcm berebut nk pegang dia..huhu hafiyy,,,makcik syg hafiy sgt2!!
x mampu nk menulis pnjg lagi.takut air mata jatuh lagi..